:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, February 5, 2009

::Lelaki memang pandai berkata-kata::

{ Hobi saya tidur..miauw..miauw..}


Assalamualaikum n salam sejahtera...ni hou ma?? Wa ai ni..waklew!!~ Orang tanya lain, dia jawab lain..huu... Ahha!! Entry kali ini ingin membincangkan mengenai sikap lelaki yang sangat pandai bermain kata..Hahaha...lelaki oh lelaki...[ tajuk rancangan di astro]...;p

Apa yang ingin diperkatakan dalam entry kali ini mengenai sikap lelaki ketika mahu mengambil hati perempuan yang diminatinya selama ini. Pelbagai cara agaknya yang dilakukan semata-mata mahu menambat hati perempuan itu. Seperti biasa lah, of course akan memberikan janji2 manis semanis madu yang aku sendiri pun xtahu la berapa banyak kandungan gula dalam janji2 tersebut. Ayat-ayat cinta yang biasa diperdengarkan seperti :

"Saya tidak akan sia-siakan hidup awak"
"Awak lah perempuan baik yang saya pernah jumpa selama saya hidup di dunia ini"
"Saya janji tidak akan kecewakan hidup awak dan saya janji akan jadi yang terbaik untuk awak"
"Awaklah segala-galanya untuk saya. Saya tidak dapat hidup tanpa awak"
"Saya akan berusaha menjaga awak sebaik mungkin"
"Awaklah satu-satunya perempuan cantik yang akan berkekalan dalam hati saya"

Adehh...cair habis perempuan kalau lelaki cakap manis macam ini..kalau tanya aku, of course aku garu kepala bila baca ayat2 macam ni..haha...naik sengal otak aku..bagi aku, lelaki memang pandai berkata-kata..aku fikir mesti masa SPM bahasa Melayu mereka-mereka ini dapat A1 kan?? x pun A2..hoho.. Aku pun tidak pandai nak mengarang ayat2 macam ini..lol..;p


Wahai insan yang bergelar lelaki...jika anda hanya pandai untuk berkata-kata..tetapi tidak dapat mengotakan janji2 anda.. sedarlah...bahawasanya dan sesungguhnya anda hanya membuang karen sahaja..dan bagi perempuan..jangan mudah terpedaya dengan omong2 lelaki...memang bukan semua lelaki seperti ini, tapi berjaga-jagalah..takut nanti merana di hari tua...haha...;p

p/s : idea ini mencurah2 keluar selepas terjaga dari tidur petang tadi..huhu...ini hanya pendapat lahiriah dari hati aku..tidak berniat untuk tuju kepada sesiapa pun..baik yang hidup atau sebaliknya..ini hanyalah sekadar mengisi masa lapang..aku in blur dari petang tadi lagi...apakah?? uit2..bangun la...!!~

21 comments:

Unifiera said...

btl2..lelaki suka ckp manis tp xdikotakn..huishh..lelaki oh lelaki..ble mahu berubh..ehe~~

SizuKa said...

to : uifiera

a'ah...pandangan kita sama la cik mun..hoho..tp,xsemua la kan...most of them like that...adehh...

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

wahahha. yer. aku akui. aku mmg ske berckp manis.

ada problem? XD

SizuKa said...

to : azeem ong

wslm. aha..ikut suka lu la klu dah suke brckp mnis...wa x lak hal....awex lu sndri yg pya hal..haha...;p

kamu mpyai awex kah wahai si azeem????

Unifiera said...

btl..xsmua..m0st of them la..uhu..
huishh...

Anonymous said...

hihi.. apekah??
adakah penulis menggambarkan diri penulis sbagai anti-lelaki??
*ku tertanya2 diri sendiri*
huhu



:poppy yg comel:

SizuKa said...

to : unifiera

aha!! mmg mmg...most of them..mungkin 'mengayat' e2 adalah salah 1 skill utk memikat perempuan..pandai cakap,tp x wat.apa guna kan...adehh..

to : poppy yg comel

aha!! aku tahu kamu ini poppy..anti lelaki??? tidak mungkin...aku masih normal..cuma skrg lebih berhati2 dlm memilih teman...takut merana di hari tua...ahahha....;p

Anonymous said...

sbb tu Rasulullah suruh cari teman yg ada kuat pgangan agamanya...insyaAllah...

SizuKa said...

to : anonymous 1

ya..ya...saya setuju dengan pendapat kamu..mmg e2 kriteria utama saya dalam mencari teman hidup..supaya dia dapat mendidik saya kelak dan sebaliknya..mohonkan yg terbaik sentiasa dr Yang Maha Esa..amin...;)

Anonymous said...

tahu ke ini sape???

SizuKa said...

owh...tahla...saya pon xtaw awak ni sape..sbb 2 saya label " anonymous 1"...adehh...sape2?? ku xtahu...

wan Salleh said...

salam..wah..entri ni sungguh kontroversi..baru aku tahu ayat yang dipaparkan tu, jenis2 ayat yang manis. hehe..

SizuKa said...

to : wan salleh

owh..anda baru tahukah??...ingatkan dah lama tahu...tapi,anda ini siapa?? ku x kenal la...aduhai...

wan Salleh said...

kebetulan lalu. jadi singgah mbaca ur entri..hrp xkisah tggalkan mesej td.huhu..rakan yang nk turut sama meriahkan dunia blog..

SizuKa said...

to : wan salleh

owh..kebetulan?? ya..ya..btw,thax 4 being 1 of my followers...hee..:)

Izzatul said...

cakap manis untuk tacle pompan je
da dpt cakap busok dowh! menci aku!

SizuKa said...

to : shima

adehh!! geram nmpk kamu ni...conclusionnye, jgn mudah caya cakap laki...klu yg ckp TERlebih manis 2, mu lempar je jauh2 dalam Laut merah..xpun laut Hitam..adehh..stuju??

Anonymous said...

jgn dilempar dlm laut merah, nnt terapung balik. lempar je dlm laut yg banyak jerung. biar di makan puas2 smpai dicerna bersama2 makanan dlm perut jerung tu


::poppy yg comel::
p/s: komen apekah ini???? aduhai~~ cm xde kne mngena

SizuKa said...

To : poppy yang comel
huhu...jerung jugak pilihan kamu...pilih la paus ke...lagi besar...byk ruang nak telan....haha...;p

SizuKa said...

oh.. citer apa ni ... tak berpaedah langsung.. tak sesuai tau.. negara mesti maju??? rakyat mesti cerdik , sihat sejahtera....la oiiii

SizuKa said...

To : Sizuka 'palsu'
Adeh...ni gara2 jam grandfather...not d real sizuka...sj wat ayat bukan2 kat cni...x patot betoi la.....oiiii~

Related Posts with Thumbnails