:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, August 18, 2009

::Perlu ke Ber 'BoyFriend' sekarang?::

Salam,


Bila dah masuk final year ni, isu boyfriend(BF) pon orang suka tanya-tanya.

*Dah da ke belum BF?
*Sape?
*Bila nak ada BF?

erk..kecoh je. Pesan mak pulak, dia suruh cari BF masa kerja nanti. Tapi kawan pulak kata nanti bila dah masuk alam kerja, laki-laki yang ada masa tu mungkin dah ramai yang berpunya atau sebahagiannya laki orang. (Maklumlah zaman sekarang laki hampir pupus). Ohho! Takkan aku nak berlakikan laki orang..minta simpang oke. Pastu mak kawan pulak suruh ada BF bila dah nak grade kelak. Fuyoo..macam beli karipap je cari BF ni. Huh!

Nampaknya mak-mak sekarang ni risau bila anak mereka ni belum ada BF walaupun umur baru menjangkau 21 tahun. Bagi aku, masih muda tahap ni. Buat apa kalut-kalut mau berBF? Lagipun, kadang-kadang agak pening kepala bila berBF ni.( belajar daripada pengalaman kawan-kawan). Belajar dulu la sampai habis. Sampai seru insyaAllah..jodoh pasti ada. Itu yang selalu aku ingat. Berusaha pun perlu, tapi bukan sekarang (kot). Berusaha mencari jodoh. (kelakar je rasa ayat ni)

P/S : Tak kurang hebat juga kawan aku sorang ni. Bila dah masuk final year, buat proses pemilihan calon bini. Hoho.

21 comments:

^_s::a::s::a_^ said...
This comment has been removed by the author.
^_s::a::s::a_^ said...

mmg mak2 sgt riso...
ak dh sll d srh m'cr bf since umo ak 18 kowt~
hahaha...^0^
drpd dr sndr x riso..dh jd agk riso lak..huhu
"berusaha mencr jodoh"<< mak ak pon ckp gini..
tapi ak x tau usaha cmne yg d mksdkn..
aiyark!!!
(~_~")

Wan Salleh said...

berusahalah....haha..

::SizuKa:: said...

aish..sape lah yg komen 1st skali tu..x sempat aku nak baca..uuu

@ sasa : ha..berusahalah cik kak..ikot cakap mak..hoho..mak aku lain..suh cari ms kerja nnt..hhuhu~

@ wan salleh : berusaha kelak. =)

Anonymous said...

haish. aku musykil ngn cmne ko dpt ilham nk tulis entri kali ni.
hahahah. jiha... jiha...

:poppy menggelengkan kepala:

zeiDa said...

my mom x bsng2 suh cr bf,,
tp yg bsng2 mkcik2 aku ney...
adoiyai...
kalo da smpai seru kawen tros je kot..
xyah ada bf...

acapkali said...

soh je mak carikan calon.
habes cerita.

MentaRi MaLaM said...

huhuhu...
kalau aku nak tunggu org dtg pinang je bole tak?
susahlah cr BF...
laki skrg susah wo mau dibaca hatinya..

::SizuKa:: said...

@ poppy : kan idea ni muncul masa kita nyembang kat kafe td...ko ni...~
heeeehehe~

@ zeida : haha..makcik ko sygkan ko..itu psl diorg riuh2..gpon ko kan anak sulong..hee~

@ acap : tak leh..lain rasanya kalau mak yg carikan...nanti tak kena dgn taste aku..uuuwuuwuuuu~

@ mentari malam : tunggu org pinang tu oke..tp, xtau sampai bila kena tunggu..hohoh..laki skrg mmg susah mau baca hatinya...kalau dia nak kita, dia wat cara dia nak...kalau dia tak nak, dia wat cara dia tak nak...dah paham dah peel laki..huh~

acapkali said...

hehe..ak x kisah klu mak aku yg carikan.. tp nt aku gtaw la aku suka yg mcm mana..baru soh mak aku carikan.hik3

persoalan "perlu ke ber 'bf' skarang tu.. heh,tepuk dada tnya hati sndiri la~

tedy guard said...

haha..
ak senang je...
suh je mak cr.. ;p

::SizuKa:: said...

@ acap : aku rasa kalau desperate sgt baru suh mak aku carikan kot..haha...list dulu ciri2 lagu mana aku nak..hoho...

erk..rasa2..TAK PERLU lagi..~

@ yani : konfem la mak ko akan carikan kalu suh..dah ko je satu satunya anak pompuan dia...huuuhu~

::SizuKa:: said...
This comment has been removed by the author.
Fatin Mazelan said...

erk~
aku ok je ade bf...
mak aku da ckp awal2 b4 grad, cri bf...
da jumpe pun....agagaga~
pasal pengalaman tu lain org lain pengalamannya.
nak sama pengalaman, couple je ngan bf kwn ko tu...t sama la rasanya apa yg kwn ko rasa....agagaga~
ne taw ko ok je bile ade bf t...
sape taw kan??

::SizuKa:: said...

@ fatin : erk..bagus la ko ok bila dah ada bf..bf ko mmg dah selayaknya jadi suami ko nanti..so, no matter la agaknya...agagaagagga~

hoho...hati ni seakan mau rasa nak bertunang trus..n kawin..huhu...eh eh..aku xde masa nak berbf kan kwn aku punya bf..kang dituduh perampas lak..haha...tp, in reality...most kwn aku ada mslah bila da BF..mslh hati perasaan n sewaktu dgnnya...sunggo! uuuuuwuu...

aku kagum dgn ko n bf ko...smoga bhgia selalu n smpi ke jinjang pelamin...muahaha~

^_s::a::s::a_^ said...

hot btol topic ko ni jiha..haha

yg 1st tu, aku yg komen..

tp ak delete coz slp antr..huhu

aku pon lau blh x nak couple2..

nak twos kawen jew..

so, hubby aku tu akan jd bf aku..

hubby 1st, bf come next..

bley x g2??
mgkn bkn bley ke x persoalnnyew...
tapi dapat ke x?
hahaha

::SizuKa:: said...

@ sasa : huhu..insyaAllah pura..insyaAllah dapat...berlonggok budak UKM ni nak kat ko..dahla putih gebu..hehe...~

stju dgn statement ko tu..hubby 1st,BF come next...muahahah~

CaHaya said...
This comment has been removed by the author.
CaHaya said...

ini adalah post yg hot kah?
ramai betul yg mengcomment.

perlu ke ber bf skang?

its not wajib ade bf skang.
tp sbb cm dh trend ramai yg jmpe bf atau gf kt u instead of tim keje.

like me, xmencari pun snanye. tp terjumpa. =P jd bile terjumpa, xyah cr dh.

so, jgnlah cr. nnt terjumpa. ngeee~

tp klu nk org crkan, gtaulah.
akk bkak pusat cr jodoh.
dh bjaya psgkan sepasang.
lalala~

p/S: org unimap tu xnak?

::SizuKa:: said...

@ kak wani : kah2..ye2..i know ur story..x cari pon kan..tapi terjumpa..huhu..

erk...budak unimap?? ohoho...no komen...hebat ya kak wani ni men gu kan org..haha..~

torujon said...

saya mekanik jek..nk jadi bf bleh tak?

Related Posts with Thumbnails