:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, July 10, 2010

::UPDATED::

Salam,

Dah lama tak blogwalking. Seronok baca blog some of members yang rajin update blog. Aku rasa macam dah mau pencen je dari blogging ni. Huhu. Dah lama tak merapu gaban kat blog ni. Ilmiah pun takde. Blog kosong je rasa. Hmm..

Now aku kat Kedah. Lastweek turun Bangi. Tak sampai 1 minggu stay there, rasa nak balik je. Sebab bosan dengan keadaan kat sana. Rasa macam banyak masalah je nak sambung belajar ni. Aku pun tak faham dengan diri sendiri. Kesian rasa sebab tak dapat bantu diri sendiri. Susah sangat nak buat keputusan. Istikharah dah buat, but then hati ni kejap rasa nak, kejap rasa tak. Memang dari dulu lagi aku jenis yang susah sangat nak buat keputusan walaupun pernah ambil subjek Kemahiran Membuat Keputusan. Huhu.

Mesti ada yang tak faham dengan apa yang aku merepek ni. Huhu. Pendekkan cerita, sekarang ni aku tak tau sama ada nak sambung master ke tak. Master USM dapat statistik. So, memang dah reject awal-awal sebab tak minat and hairan lah apsal aku minta Maths, but i got Stats. Ehm..UKM dapat Maths. Dapat apa yang aku minta, but then aku sendiri rasa berat nak sambung. Dulu masa apply, saja je apply sebab fikir once dapat, memang nak sambung. Tapi bila dah dapat, looks chaos dengan keadaan yang berlaku. Sebab tu rasa macam malas sangat nak sambung sekarang.

Sekarang..most said sambung. Ada beberapa orang je kata tak yah sebab diorang dalam dunia kerjaya. Memang diorang suh keje. Aku fikir kalau ada offer job depan mata, dah lama aku keje. Erm..cita-cita tinggi melangit, usahanya tak setinggi mana. Memang la..kerja takkan datang bergolek depan mata. Satu je aku fikir...rezeki ada di mana-mana je. So for those yang dah kerja, tahniah la yea. Rezeki korang memang cepat. Semoga Allah merahmati korang selalu di dunia ni.

Kerja atau belajar?? Dua-dua ada baik buruknya bagi aku. Hmm..

P/S : Doakan yang terbaik.

2 comments:

fathiadha said...

emmm... kadang-kala susah nk pilih pilihan yg tepat.. andai kata kita buat perkara yg baik..pastinya setan akn cuba mengubah haluan kita..

jd buatlah yg terbaik..

CaHaya said...

sorry tak dapat tlg gha nak decide hari tu.
tapi if terasa nak sambung, sempat je lagi. =P


klu byk sgt yg halang, bknlah tu.

Related Posts with Thumbnails