:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, August 17, 2010

::New post di bulan puasa::

Salam,

Hari ni baru ada kesempatan nak update blog. Lots to story, but biasalah..bila dah buka page NEW POST, terus blur nak tulis apa. Dah masuk hari ke-8 aku kerja. Balik dari cuti konvo hari tu, banyak gila perkara baru yang aku belajar. Especially bab paper work. Macam nak gila. Penat. Satu satu masuk dalam otak. Semua kena tau. Itu. Ini. Tapi alhamdulilah, dalam tempoh ni, aku dah boleh handle sikit-sikit, cuma kurang confident. Sebab takut silap buat. Huhu. Biasalah..orang baru memang kena banyak diberi tunjuk ajar. =)

Staff semua ok. Ada yang muda dari aku. panggil KAK JIHA. haha. pelik sikit sebab mereka semua besar-besar dan tinggi tinggi dari aku. Huhu. Manager so far ok. But sometime kalau apa yang dia suruh kita buat, tapi kita tak buat..memang kita cari nahas la tu. So aku dah paham la sikit-sikit perangai manager aku ni. Hehe. Assistant lak lagi sempoi. Kelakar. Gelong pon ada kadang-kadang. Haha. Kecoh kalau kerja dengan dia.

Pendek kata, kerja seronok, tapi penat. Same goes to learning process. Study seronok, tapi penat. Satu je aku suka kat tempat kerja sekarang, dekat dengan rumah. So, sahur memang dapat la sahur kat rumah. tak yah fikir nak masak atau nak makan apa. Sume mak dah masak. Hehe. Kalau kerja pagi, memang buka pose kat rumah la. tapi kalau kerja petang, buka puasa kat tempat kerja la. Nanti raya pon kena kerja. huhu. tatau la rasa apa. raya ke4 or ke5 baru aku cuti. huhu. nasib dekat dengan umah. =)

Nak tunjuk 1 gambar je ni..



Tadaaa~~~~~~~~~~~~~




Congrates all! masing-masing dah bawa haluan masing-masing. Hope success always on your side, friends!


Konvo day hari tu sangat seronok! Seronok teramat sangat! Alhamdulillah..segalanya berjalan lancar =)

P/S : Tak sabar nak tunggu hari Khamis ni. [wink*wink]

5 comments:

poppy said...

wah. ade apa dengan khamis?

ber_u_wang said...

selamat menempuh alam pekerjaan.. kerja shift ye? sama lah kita

::SizuKa:: said...

poppy : thursday is rest day for me ;)

uncle : hehe. ada 2 shift je. pagi n petang ;) saya prefer keje pagi. fresh~

Fathi Adha said...

eceli cik sizuka kerja kat mane?

tahniah dah grad :)

::SizuKa:: said...

fathi ; thanks. same goes to u..kerja kat watsons parit buntar.

Related Posts with Thumbnails