:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, March 10, 2009

::DE::

Salam,

Sudah lama ku tidak update blog..mesti ada yang ternanti2 apa entry yang seterusnya...haha...(ada ker??) ..;p

Btw, last week ku pulang ke rumah..'keserabutan' sebelum ini hilang sedikit demi sedikit agaknya...namun, sesampainya ku di UKM, cepat je tahap ketensenan tu meningkat...apekah??? Rasa-rasanya ku perlu mendapatkan seorang pakar motivasi yang dapat mendengar tiap permasalahan ku ini..wujud kah anda???

Petang tadi, dilanda demam apa pun ku tak tahu la..almost every week kena jawab soalan DE ( differential equation) yang kaw2 gak. Selalu ku tak dapat jawab dengan cemerlang. Pasti ada traffic jem di tengah jalan. Diri sendiri kurang berusaha, nak salahkan soalan susah..aduhai...

ya..ya...ini soalan yang perlu di jawab tadi dalam masa 30 minit supposely, tapi aku amik masa till 1 jam setengah...itupun tak complete..sila lah jawab bagi yang berkemampuan..ku persilakan^^
Amacam? Nampak mudah kah??.. Solution je panjang lebar sampai makan 2 3 page..sunggo ke jawapan dia macam tu? Kadang-kadang rasa dah muak nak study...dah tak larat dah nak ngadap segala alphabet, nombor2 dan sewaktu dengannya...bila la nak tamat riwayatku sebagai seorang pelajar...uu...even ku tahu, belajar itu sebenarnya lebih menyeronokkan daripada yang lain...seronok kah?? Yeke..?? Tah...??? Ku rasa nak kawin la.......adehh.......bleh x mak?? Hee..

8 comments:

MentaRi MaLaM said...

salam... huhuhuhu jiha..
ak pun tertekan...
soalan td sebab da terlalu malas..
ak tak solve kan sampai abes.,...
mual tgok "s" yang berterabur dan diminta utk di susun.. huhu

SizuKa said...

To : Mentari MAlam
huhu..taw xpe...byk sgt 'S' bertaburan...naik pening ak nak simplify...hope final kita x mcm ni la..mati aku kalau final mcm ni...uuu..;[

Afterlife said...

wah..ssh tu soklan tu..
ap kata suh dr eddie jwbkan..haha
hmm..slagi kta hidup,slagi tu kta akan belajar..so awez akn jd pelajar..hmm..terpk tuk kawen ek..
dh amek kursus kawen ke nk kawen ni..huhu..mak ok jek tu klu ckp syarat..;p

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

em. laplace transformation.. mcm pnah dgr je.

aahah. xpe la. aku bkn dak math. XD

Efiris said...

Betul ke Jiha ni sudah nak berkawin??? Macam palsu je pengakuan tu...hehe...pelajar sekalian...jangan tension sangat...tak guna pun. Macam la tension boleh tolong jawab soalan. Cuba fikir secara tenang dan duduk baik-baik, buka balik nota Prof. Ishak, letak buku PBT (pinjam library la) kat depan...pastu tu mulakan proses mencari jawapan...Itulah proses seorang pelajar bukan membiarkan tension menyulitkan lagi keadaan :)

SizuKa said...

To : Afterlife
Ku x amik lagi kursus kawen la..huhu...tgu nak grade nnt baru ku amik...pesal?? ko dah amek ke??? 'p

To: Apex Ong
Wslm. Aha! Mcm pernah dgr? silalah jawab...huhu...budak engine pon blajar kot LAplace ni...uwuuw...;p

To: Efiris
Ermm..nasihat yang bernas..solution yang menarik...tq bagi semangat utk trus berusaha mendapatkan jwpn utk soalan e2...;)
Tensen x berguna?? tp, kenapa tensen e2 wujud?? erm...

Anonymous said...

mak kata x buleh, x buleh laa..
haish. da gatai da budak ni


::poppy yg xde keje::

SizuKa said...

ooo...td ku dgr ada jugak budak 2 ckp nak kawin...ee...sape tah?????;p

mak ku ckp...klu dah smpi seru, akan kawin jugak nnt..uhuhu..asalkan ada org nak....aku je...prasaan nak kawin 2 dtg awal...huhuuhu...

Related Posts with Thumbnails