:::ORANG-ORANG MANIS:::

Monday, March 2, 2009

::Serabut::

Salam,

Aku rasa serabut la malam ni. Sampai UKM petang tadi, dah rasa sakit kepala. Aduhai..bila sakit kepala, macam-macam masalah terpa dalam kepala otak ini. Makin bertambah-tambah serabut. Suka fikir benda yang simple jadi kompleks. Bukan nak fikir actually, tapi benda itu spontan datang dalam minda ni. Kenapa ah? Aku pun tak tahu. Mungkin aku jenis orang yang macam itu. Apakah?

By the way, rumet pulak sekarang dah mula sibuk dengan Pesta Konvo. Tiap2 malam takde kat bilik. Tinggal ku keseorangan. Bosan. Cakap dengan dinding? Tak mungkin. Aku masih waras. Mujur ada Wireless Jaring. Dapat ku online walaupun ym ni kadang2 asyik DC je. Xpe. Faham. Karenah mereka. Menguji kesabaranku. ^^

Tadi dalam kelas ekonomi, aku terfikir tentang estimation yg Dr Khairul cakapkan tentang bajet makanan untuk pelajar per bulan. Beliau estimate rm500 per month untuk makanan sahaja! Dasat. Ku baru tergerak hati nak buat eksperimen ke atas diriku sendiri. Sekarang baru awal bulan 3. Plan mahu buat total up makanan untuk bulan ini. Ok la tu. Kalau benar ku pun berjaya dengan jayanya mencapai sehingga rm500, aku juga seorang yang dasat agaknya..fuh..

Semangat2!! Kurangkan perbelanjaan, hilangkan stress, tambahkan kerajinan dan kegembiraan^^

Semoga apa yang ku lakukan mendapat keberkatan dari Yang Maha Esa..;)

16 comments:

Afterlife said...

huhu..cik sizuka sik pening kpla jek..sabar yek..mmg kna tgkatkan kegembiraan..bley jek klu nk mitak tlg tgkatkan kegembiraan cik sizuka..hehe..;p

mata coklatbiru said...

rilek2 ler cik sizuka..
jgn tensen sgt..
hehhe..
:)

nisah said...

kok gitu gha...
awat tensen2 nih...
rilek la...
nnt byk kedut dong...
hahaha...

SizuKa said...

To : Afterlife
huhu..thax cz awez support aku ^^
kegembiraan aku kegembiraan ko jugak ke...?? hoho..

To : mata coklatbiru
Adeh..hopefully sizuka x tensen sgt dah hr ni dan hr2 seterusnya..huhu^^

To : NIsah
AHA! e2la..xnak tensen..tp,TERtensen...mcm mn 2?? haa...kedut di muka akan muncul juga bila ku tua nnt..hee..;p

Anonymous said...

hahaahahah.. kelakar r ko ni jiha. pelik2 je pkr. *dush* meh aku ketuk sikit kepala ko.

tu la.. belajar simple linear regression xmau.. nak gak belajar calculus complex. kan da complex bende yg simple. (amende la aku merepek neh. abaikan)

anyway, smangat2!! jgn tension2. hehe (aku pn tensen gak sbenarnye)
*ku mentertawakan diriku sendirian* (ckp org je lebih, aku pn tension.hihi)

ape2 pn, S.E.M.A.N.G.A.T!!!!!!


::poppy yg mantain comel::

SizuKa said...

To :poppy

ahahaha...ko ni...meh aku ketuk balik kepala ko 2...bg adjust ckit wayar2 yg mana ptot...adehhh...

tensen jugak ka kamu??? semngt je lbih bg kat aku...huhuu..;p

Afterlife said...

Hoho..soklan cepumas tu..
sudah tau bertanya pula ya..huhu~
senang jek nk hepikan dr cik sizuka 2..
mkn kek secret recipe jom!
pasti hepi..haha ;)

SizuKa said...

To : Afterlife
Haha! Taw pulak ko ek...aha..tp,klu ada org blanja kek kat SR 2..lagi gembira cik sizuka ni taw....;)

Anonymous said...

eyt. takkan belanja cik sizuka sorg je.. saya pn nak jugak~~



hoyeah! dpt secret recipe!! (^^)
*ku gembira sentiasa*


::poppy::

SizuKa said...

To : poppy
Ha...e2 kena la gtaw pada yang berkenaan...huhu...ku pon ok je klu dia nak blnja kita....huuu...


ku gembira sentiasa....badan ku sihat dan kuat...yeay!!!!
merapu sudah...;p

Afterlife said...

wah2..trasa mcm diri ini je yg jd org berkenaan tu..huhu..bley jek..nk stu slice ke nk stu kek besar..hehe..;p

Anonymous said...

mesti la satu kek yg BESAR!!!
cik sizuka ni kuat mkn. perut x pernah kenyang. nyam3 (^^)

*minta maaf la ye tuan punye blog ni*

::poppy tak sengaja terkutuk org::

SizuKa said...

To : afterlife
Aha!! Yang besar 2 lagi afdal kot...leh mkn ramai2 n byk2...heee.tamaknye....xdela....yg mn2 pon xpe je...slice pon cukup...;p
hik2...bila2???

To : Poppy
Ya2..ku akui....ku mmmg kuat mkn skrg...hahha...perut TONG!!~
tp,klu mkn kek byk2...muak jugak nnt...huhuhu..;p

Afterlife said...

to sizuka:
owh..bila ya..igt weekend ni..tp cik sizuka blk plak..so xdpt la..hehe ;p

to poppy:
poppy nak kek yg besar yek..cik sizuka yg prot tong ke poppy yg prot tong ni..haha

SizuKa said...

ala..alasan semata2..huhuh...;p

Afterlife said...

huhu...yela2..nk jgk cik sizuka ni ya..mggu dpn ya..ajak la poppy skali..huhu

Related Posts with Thumbnails