:::ORANG-ORANG MANIS:::

Wednesday, July 22, 2009

::Apa boleh buat::

[ Reference untuk peminat Mr. Integration ]
Salam,

Hari ini cuaca agak baik berbanding semalam. Baju yang dibasuh semalam lembap. Hari ini aku basuh balik. Rajin buat kerja 2 kali kan minah ini. Apa boleh buat. Hobi basuh baju agaknya. ;p

Hari ini juga hari terakhir dalam bulan Rejab. Tak sangka cepat betul masa berlalu. Boleh kira dengan jari berapa hari je aku dapat puasa dalam bulan rejab. Teruknya..( agak jujur di sini). Tapi, at least aku berpuasa juga kan. (nak sedapkan hati sendiri la konon).

Semalam, sahabat baik call aku. Sebab kredit dia banyak sangat sampai tak tau nak call sapa lagi katanya ( kredit free sebab besday beliau hari ini). Jadi bergayut la sampai panas telinga kami berdua. Dia kata dia sedih sangat. (Bukan sebab dia dah tua dari aku.) Tapi, sebab orang yang ditunggu-tunggu wish kat dia tak wish-wish lagi. Boleh pulak buat telinga kera banyak-banyak dalam otak tu bila ditanya hari ini hari apa. Aish. Sangat tak patut. Tapi, apa boleh buat. Manusia ni mudah lupa akan janji-janji manis yang ditabur. Today said cenggini. Sok lusa said cenggitu pulak. Itu belum kira tahun lepas punya janji. Kesian kawan aku. Mujur sizuka yang berperanan ala-ala doktor cinta ini menasihati dia apa yang patut. =)

Semalam juga akibat tidur lambat, ada la aku mimpi pelik-pelik. Mimpi ada amoi cina accident depan gate UKM sebab kena langgar dengan kereta warna oren. Lepas tu, mimpi kawan aku kahwin. Selalu mimpi kawan yang kahwin. Apsal ha? Aku rasa macam nak p cari buku tentang tafsir mimpi lak.

P/S : Membebel again. Jangan buat muka seposen ok kalau anda dah habis baca. ;p

11 comments:

flip said...

sapekah kawan yang kawen dlm mimpi itu???

::SizuKa:: said...

@ flip : jangan riso. Bukan budak PPSM mahupun flip. ngeh2~ ini kawan lama masa sek zaman2 dulu kala. huhu

Kristal Senja said...

Reply kpd tajuk 'ape boleh buat'


buat le ape patut...haha...

nisah said...

mcm kenal je yg integration 2...
hehehehhe...
wah apa maksud mimpi 2 ekk...
huhuhuuuhuhuh...

zeiDa said...

aku faham perasaan kawan baik ko...
rasa sedih bila orng yg kita harapkan wish x wish...
huhu

Anonymous said...

meh aku jadi tukang tafsir mimpi. maksudnye.. petanda suro ko cri calon utk kawin cpt2. hahah.

lor.. asal ko tak bagitau awal2 ko doktor cinta.. len kali leh minta rawatan dr ko :P

:poppy mengomen lagi:

MentaRi MaLaM said...

cik sizuka...
sy rase cik sizuka terlalu byk berfikir kot..
tak pun da smpai seru nk kawenn..
hehhehe

::SizuKa:: said...

@ fakhrus : ngeh2...trima kasih kerna mnjawab..;p

@ nisah : kenai?? mmg la ko wajib kenal sbb gmbr tu aku amek dr emel ko..hehe..mimpi syaitan ja tu kot agaknya..but, selalu la mimpi kwn yg kwin..pesal tah..

@ zeida : ada pengalaman ke cik kak?? hehe..aku agk berpengalaman klu bab2 cenggini..dah pernah rs dah klu 'org'tu x wish kan..aishh..sedih..

@ poppy : haha..sjk bila la ko tukar profesion mnjadi tukang tafsir mimpi ni..haha..eit, bukan ke slama ni ak setia mnjadi doktor cinta ko wahai cik poppy? ngeh2~

::SizuKa:: said...

@ mentari malam : ya..mungkin jugak kot aku banyak berfikir..sbb smalam rumet aku bercerita kisah dia dah bertunang..hoho..sampai seru?? erm..nanti kot..hehe..=)

matgeo said...

apa boleh buat?
Buatlah apa yg patut...

::SizuKa:: said...

@ matgeo : same answer as fakhrus...thax mnjwb ;p

Related Posts with Thumbnails