:::ORANG-ORANG MANIS:::

Wednesday, July 15, 2009

::Last Day::

Salam,

Hari ini last day for Hari Terbuka fac aku (FST). Kelas aku hanya pada pukul 2-4 petang je. Pagi tadi, aku berkesempatan melepak-lepak dan menolong apa yang patut di booth Kelab Maths. Girang bukan main lagi kerna ditemani oleh si Zahid yang comel ni. Haha. Aku dengar dari cerita budak-budak junior yang ada something interesting at Bangunan Bio and Kimia. Apa lagi..terus serbu pergi sana. Hehe..

Seriously i said, since 2 tahun aku belajar kat UKM ni, ini la 1st time aku masuk makmal coklat kat Bangunan Bio tu. Nasib ada arrow je. Kalau tak, maybe akan sesat. Sampai sana, memang ramai budak-budak sekolah dan aku berkesempatan melihat cara coklat dibuat. Tak sangka lak ada jugak coklat buatan UKM ini. Sedap! Bukan nak puji ok? But, memang sedap! Sape yang tak pergi tu rugi la. Dapat makan coklat free lagi taw. Hehe.

After that, kitorang masuk lab untuk extract DNA, BMI, Cholestrol and cek darah. Budak-budak sekolah again! Ramai betul. Kat sini, aku berkesempatan cek darah sahaja sebab orang terlalu ramai n my type of blood is B+! Dah lama tau aku tak masuk lab cenggini. Last masuk masa kat matrik. Dah lama tak pegang conical flask, termometer, rod kaca, agen chemical, mikroskop and so on. Ahha! rindu gler..and really excited bila aku masuk lab tu tadi sebab.. (Budak math only have computer lab, that's why ter'happy' sakan bila masuk lab bio).

P/S : Tak berkesempatan masuk lab kimia. Dah lama tak sebut term-term bio+chem. Dan hajat nak makan manggis tercapai akhirnya. Thanks to Nadiah yang comel dan baik =)

6 comments:

pari_pari said...

haha..
ko kn msuk makmal math..
kihkih..

::SizuKa:: said...

@ pari2 : kelakar la ur blog name ni...hehe..yerla..makmal math mn la ada benda2 cenggitu..yg ada komputer je berlambak2...haha..bosan!~

Anonymous said...

hehe. ku tumpang gembira dgn kegembiraan anda

:poppy:

zeiDa said...

coklat ukm mmg sedap...
lg2 yg cair 2...
tmbah2 free plak...hehe
suka2..;p

::SizuKa:: said...

@ zieda : aku pon suka...tak sangka kan?? haha..itulah hikmah di sebalik aku yg beria-ia ni mengajak ko wahai cik zieda..haha.~

zeiDa said...

haha...btol3
sbb dpt mkn coklat yg sdap..(^_^)

Related Posts with Thumbnails