:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, July 19, 2009

::Weekend yang Bermakna::

Salam,
Hari ini aku dan geng kamcing (La, Zahid, Wana dan Anis) berpeluang menjadi fasi+cikgu di Pusat Tusyen Suntikan Unggul (PSTU) under undangan Sir Fahmy, Kak Ina dan Mr Fazlan. PTSU ini terletak di Semenyih. Around 30 minit baru sampai ke sana since driver ni bawa 60/70 km/j. Huh. (Really berhemah!). By the way, thanks to Sir Fahmy coz support kereta and makan. Aku dan member-member bekerjasama membantu budak-budak PMR pusat tusyen tu untuk jawab soalan matematik. Trial PMR next week je. Psiko mereka semua. Haha~
[Group kak Anis]
[ Group kak La][ Group Kak Jiha (me)]
[ Group kak Wana]

[ Group Kak Zahid]
Program bermula pada pukul 11am till 12pm. Sejam je coz before turn kami semua, ada seorang cikgu yang take over. Otak budak-budak tu konfem tepu dengan maths for today. (i guess). Masing-masing dapat 4 orang students except Wana. Seronok mengajar bebudak ni. Group aku 2 boys and 2 girls. Mereka baik dan mudah faham apa yang aku ajar. (Good!).Topic for today (Trigonometry, Angles and Index). Zahid the only one fasi yang paling garang masa mengajar. Gaya dia cakap macam mak tiri. Haha. Patut students dia semua baik-baik dan dengar cakap. Siap buat extra time lagi dengan sorang student boy sebab budak tu lambat faham dan suka main-main. (Mujur Zahid jadi fasi dia..hehe).
After that program, kami melepak kat Ani Sup Utara kawasan Semenyih. Menu for today : [Bubur ayam+bandung cincau ais]. Komen : {kurang sedap bubur ayam}. Next, berfoya-foya di Tesco Semenyih. Banyak borong makanan since Tesco popular dengan 'price cut' nya. Ahha! Aktiviti dilanjutkan sampai tercetus idea nak p berjalan di Putrajaya. Taman Botani, Taman Wetland, Masjid Besi (dalam pembinaan), Masjid Putrajaya dan Lebuh Wawasan semuanya redah. Sampai sesat-sesat. Aiyo. Kat Putrajaya pon leh sesat ka cik kak?.. erm..bukan otak peta. Memang susah hafal jalan. ;p
P/S : Thanks to them! Sabtu dan ahad (17 & 18hb) banyak memberi pengalaman baru dalam hidup ini. Alhamdulillah~

6 comments:

Kristal Senja said...

dah jd ckgu pulak...huhu... bagus betul cik jiha nih... berkebolehan... huhu...

cik jiha ada taiping error kat dlm ko nye post...

flip said...

mmg bermakna~!!

::SizuKa:: said...

@ fakhrus : hehe...jad cikgu kena sabar byk..tp, mmg enjoy tmbh2 ajar maths! huhu..klu ajar fizik..awal2 lagi aku surrender..hehe.. typing error kt mn bos?? double check dah td..kt mn?

@ Flip : hooho...betul betul betul..;)

Anonymous said...

siapa kah 'dia' tu? mula berfikir sesuatuberlaku..

Kristal Senja said...

eh... slap2... ak yg salah tgk haha... sory2...

::SizuKa:: said...

@ ......: 'dia' sahabat lama daku.~ setelah 4 tahun tidak bertemu. Kini berhubung semula.

@ fakhrus : pakailah spectacles yang berpower tinggi kelak ye mr fakhrus ;p

Related Posts with Thumbnails