:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, August 11, 2009

::Bila Aku Jatuh Sakit::

Salam,

Since Jumaat lepas, aku sakit tekak. Minta kawan belikan asam jawa. Kaw-kaw kena marah dengan dia sebab tak pergi jumpa doktor lagi. Pastu nak makan asam jawa pulak. (Ape ke he..katanya)..uuu..

Dr bagi ubat selsema, ubat batuk, multivitamin, pharynx lozenges and ubat kumur. Penat nak habiskan. Aku jenis yang tak suka makan ubat. Bila dah kena makan, saja buat-buat malas nak makan.

Malam ahad, badan panas. Huu. 10pm dah tidur. Bangun pagi dah lega. Takde panas-panas. Tapi pergi juga jumpa doktor pagi isnin sebab selsema dah mula jadi. Aishh. Selsema ni paling aku tak suka. Mengganggu ketenteraman hidup.

Sekarang double ubat kena telan. Doktor bagi lagi ubat batuk. Aiya. Buat aku bertambah ngantuk. Pastu malas study. Huh~

Bila jatuh sakit, orang 1st yang aku fikir nak jumpa adalah mak aku. Aishh. Bahagianya kalau mak aku ada kat UKM ni. Leh jaga aku. Huuu~

P/S : Jumaat ni nak balik kampung. Yuuuhuuuu~ (Takde motif entry ni kan? Bila dah sakit, suka merapu bukan-bukan...ahaks~)

10 comments:

flip said...

nak ikut balik kg~lalala

MentaRi MaLaM said...

bestnye nk blik kg...
hihihi..
mkn ubt.. jgn tak makan..

^_s::a::s::a_^ said...

jiha...cpt smbh..huhu

beshnyew nk blk umah...

nak blk gaks!!!!

xpe2..next week turn aku lak balek..

hohoho

Anonymous said...

kan best kalo mak aku ade kt UKM jugak
huuuuuuu~~~~~

:poppy selalu sakit:

::SizuKa:: said...

Flip : jom la folo aku..keta kosong lagi..hee~

Mentari malam : mkn mkn..siap bw ubt g fac lg..haha...mmg best blik kg!~

Sasa : slmt blik kg jugak buat kamu^^

Poppy : haha..poyo la statement ko poppy..ngada-ngada tul dia..nak kena sekeh ni..;p

tedy guard said...

moga cepat sembuh...rajin2 mkn ubat ye....
weekend ni blk umah gak...hehe

::SizuKa:: said...

Tedy : Million of thanks~ sama2 pulang ke rumah...~

KITTERMINT said...

gha, nape tulisan gelap eyh. kene bold dulu bru bole bce. hehe
cepat sembuh ok!

::SizuKa:: said...

@ kitter : erk?? kena bold? maybe sumthing wrong kot dgn tenet kat utp tu..haha..
thax~

Alin said...

hai dear !!! :))

gha bucuk ! muahahhaahhaha mna c box nk singgah minum kopi pn tak boley !;p

Related Posts with Thumbnails