:::ORANG-ORANG MANIS:::

Wednesday, August 12, 2009

::T.A.G.G,e.D::

[ I really luv this picture! ]

Salam,

Tagged from S.A.S.A. Kena jawab dengan tekun ni. 1st time dapat tag dari budak ni. Huhu =)

1. Bekas kekasih saya adalah :
===> Erk? Terkesima tengok soalan 1st. (*garu garu kepala*).

2. Saya sedang mendengar :
===> Lagu Westlife 'Open Your Heart'.

3. Mungkin saya patut :
===> Berusaha menjalankan misi mencari calon suami kerna tahun depan merupakan tahun akhir berada di UKM. Haha.

4. Saya suka :
====> Orang buat surprise kat saya. Belanja makan dan bagi hadiah secara tidak diduga.

5. Sahabat-sahabat baik saya :
===> Semuanya sudah mempunyai boyfriend! (Anis, Shakirah, Baby, Yon dan Jue).

6. Saya tak faham :
===> Kenapa lelaki boleh biar bila isteri mereka 'free hair' di khalayak ramai? Kenapa ha?

7. Saya kehilangan :
==> ayah tercinta since 2005. So sad masa tu. Allah je yang tahu. Nobody can replace him.

8. Ramai yang berkata :
==> Saya jalan laju, cakap laju, buat keja laju. Semuanya laju. Tatau napa.

9. Makna nama saya :
==> cahaya kejayaan. Tapi, dulu my mum said nak letak nama SITI NURJIHA. Tapi, at last NOR NAJIHA yang lekat. Huhu. Suppose to be NAJIHAH. Baru bermaksud cahaya kejayaan. =)

10. Cinta itu adalah :
==> kadang2 menggembirakan saya. Kadang2 menyedihkan. Malas talk about love sesama manusia ni!

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
==> cuba mengelak dari saya. Ketika itu hujan lebat. Akibat nak mengelak, gedebuk dia jatuh tepi saya. Ouch! So pity. Tak sempat saya mau tolong dia. Dia terus bangun. Baru jadi isnin lepas kat PPSM. Kesian that guy. Huuu~

12. Saya akan cuba :
==> Skor yang terbaik sem ni!

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
==> Tanya budak sastera oke. Budak math tatau jawab. Yang dia tau 'selamanya=forever.'

14. Telefon bimbit saya :
==> dua-dua NOKIA.

15. Bila saya terjaga dari tidur :
==> Saya tengok hp. Sudah pukul berapa dong.

16. Saya paling meluat apabila :
==> Servis kat kedai makan lambat, terpaksa tunggu berjam-jam untuk makan dan tak dilayan dengan sebaiknya sebagai customer di mana-mana kedai. Ngok ngek~

17. Pesta/Parti adalah :
==> menyeronokkan. Pesta Konvo sedang berlangsung sekarang di DG. Jom p!~ Parti? Parti birthday ada la buat dulu-dulu kala. Tahun 2002 kat rumah Bandar Baru tu. ;p

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui adalah :
==> Kucing exotic kat Pets Wonderland MidValley.

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
==> 12( darjah 6), 15( form 3), 17( form 5) dan sekarang(3rd year). Sebab saya jadi senior pada ketika ini. Haha. KAK JIHA. Alahai~

20. Hari ini :
==> 12.08.09. Birthday kawan saya. Nama dia Mohd Khairi Aswad. Siap dapat hadiah tie kaler purple gitew. Tahniah!

21. Malam ini saya akan :
==> Berusaha menjawab assigment ke 6 Real Analysis.

22. Esok pula saya akan :
==> baca paper free kat library dan berfoya-foya di PUSANIKA. Sunggo bahagia sebab sok kelas hanya pada pukul 4-5. Yuhuuu~

23. Saya betul-betul inginkan :
==> pekerjaan yang menjamin masa depan saya. Dan...saya betul-betul ingin tahu siapa bakal suami saya kelak. =)

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
==> Alhamdulillah. Segalanya sempurna. Tiada cacat cela.

25. Pusat membeli belah atau arked permainan :
==> Of course pusat membeli belah. SOGO!

26. Makanan barat atau jepun :
==> Jepun. Sushi. Dah lama tak makan.

27. Bilik yang terang atau gelap :
==> Dua-dua pun tak kisah. Dapat juga tidur dengan nyenyak.

28. Makanan segera adalah :
==> mudah, sedap tapi kurang berkhasiat. Apapun, saya tetap makan sebab saya memang kuat makan! Perut tong katakan~

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
==> Entah. Tak ingat. Banyak sangat berkata-kata malam ni. Haha~

30. Siapa yang anda mahu tag?
==> Aku tak mau tag sesapa. Nak termuntah weyh jawab tag ni. Banyak tu. Huh!


P/S : Sekarang aku memang penakut dengan BERUK yang berbuntot merah tu since kejadian semalam kat PPSM. Huh!

5 comments:

MentaRi MaLaM said...

hehhehe..
beruk berbuntot merah..
luusyyaaahhh...

Kristal Senja said...

salam...
agak bersetuju dgn ape yg member ko tulis kat atas ni haha...

::SizuKa:: said...

@ mentari malam n Kristal senja : erk? luusyyaaah ke? aiyo..aku describe sbb aku betul2 tgk dan berada di tempat kejadian...x berniat mau berluusyyaahhh kat cni...hoho~

tkot weyh tgk si beruk tu...gila segila gilanya dia pada pagi itu di PPSM..kes sebab laki makin pupus kat PPSM tu kot...(erk? ada kaitan kan?)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kristal Senja said...

haha... pemende plak ppsm tu... korg bkn ade konvo ke? brok2 tu tak kaco ke?

::SizuKa:: said...

@ kristal senja : hee..PPSM adalah Pusat Pengajian Sains Matematik. Tempat aku belajar. Hee..yup2. ada konvo rite now. Sila bc entry baru sya..haha...tp, beruk2 tu tak brani kacau sbb org laki pon rmi(kot)..haha..

insiden hr tu : sekor beruk ni mau terkam ke arah sorg kwn aku. mcm nak peluk gitew..hoh. menakutkan. pastu tayang buntot dia kat org lak. apa makna tu weyh..hoho...gatai oo beruk tu..uuuu~

Related Posts with Thumbnails