:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, August 16, 2009

::Minggu yang Bahagia::

Salam,
[ my H.O.M.E ]

As readers know, last week aku balik umah. Hoho. Bahagia tak terkata dapat jumpa semua kazen aku yang sengal mengal tu. And sabtu lepas (150809), kenduri arwah diadakan di rumah tok aku ( depan rumah aku je). Sudah sebulan aku tak balik rumah, banyak benda berlaku rupanya. Dari kisah dalam rumah till orang kampung, semuanya mak aku bercerita. Sabtu lepas je ada 6 kenduri arwah diadakan di kampung aku tu. Huu. Cuaca pun ok. Alhamdulillah. Pendek kata, semuanya berjalan lancar.

And guess what? Aku dapat jugak makan ketam masak lemak cili api! Yuhuuu! Memang bahagia la balik kali ni. Semua aku nak makan aku dapat. Baru je cakap kat mak pagi tu mau makan ketam. Terus dia masakkan malam tu. Huhu. Dah lama tak makan ketam. Sekali makan, memang lama aku korek-korek isi ketam.

************************TAAAAAAAADDDDDDDAAAAAAAAA*******************

[ masakan mak ]

Ada yang bertanya : "Macam mana nak kenal jantan betina ketam?"
Jawapan : Senang je. Kalau jantan, belakang badan dia bentuk macam V. Kalau betina, separuh bulat. My mum said, kalau nak beli, beli yang betina. Banyak isi. Tapi, aku rasa sama je. Huhu.

P/S : Ada orang nak lawan boling nanti. Berkobar-kobar mahu rampas takhta kejuaraan dari aku. Takot takot. Uuh~ nantikan!

8 comments:

iemaaznan said...

wargh!!! rindu uma ak~~

ije said...

ketam!! aaaa

KITTERMINT said...

eh eh, u pun ada minggu yang bahagia jugak? hehe ;P nway ,mnggu yang bahgai bes kan?

::SizuKa:: said...

@ iema : balik la ima..balik la..haha~

@ ije : aaaa???

@ rin : haha..mmg besh! i pon ada mngu bhgia..hee...tiap2 mgu i bhgia..kah3~

Kristal Senja said...

rasanye baek buat entri pasal camne nk buat ketam masak lemak lg best... haha..

nisah said...

besh2...
ketam...
huhuhuhuu...

Anonymous said...

hurm. mau ketam tu jugak~~
cik sizuka, masakkan utk saya!!

:poppy terliur:

::SizuKa:: said...

@ fakhrus : kah2..idea yg baik..(sj je tu) sdgkan nak test tgk aku reti ke tak wat entry pasal masak lemak cili api...kan kan kan??? bosssss..;p

@ nisah : ketam mmg best mkn..tp, byk kolesterol..so, mkn la sebulan skali..muahaha..

@ poppy : no hal dear..nnt wekend kita p pasar bangi beli ketam n masak kat umah ko..hahah~

Related Posts with Thumbnails