:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, October 27, 2009

::KAFE yang HANGIT::

Salam,

Ahad lepas, aku lunch kat sebuah kafe salah sebuah kolej kat U ni. (malas nak mention kolej mana). Since ahad kafe fakulti pon tutup, aku terpaksa la merantau agak jauh sedikit sebab aku dah bosan makan kat kafe kolej aku. Cerewet punya pasal, sanggup makan jauh-jauh.

Ok la, back to story. Aku makan nasi ayam and before aku makan, there was 'something' in that chicken rice. Agaga. Member aku cakap bunga cengkih, but then lepas selak-selak, rupanya binatang la. Like semut, tapi ini besar. Yang pasti not lipas la. But spesies like that la. Tanya la budak zoologi kalau nak tau lebih detail. Hoho~

BUKTI

Aku tunjuk kat abang kafe. Dia buat muka pelik. Bukan nak minta maaf pon. Dia ganti nasi yang baru. But it still come from the same tong la! Aku tawakal je la makan. Sebab dah bayar kan? Mungkin aku takkan makan lagi nasi ayam kat kafe tu. OUhhhh~

P/S : Jangan marah saya kalau saya tak balas mesej sesapa lately. Saya rasa sunggo malas mau layan HP sebab mood saya pudar bila tengok HP.

12 comments:

Misz SeroJa said...

haha
k,aku dah taw dah cafe mana..hee
ni msti gara3 aku wt entry pasal cafe..haha

pudar tgk HP..
waa aku bernasib baiklah...
sbb msg karut marut aku dilayan oleh ko..hee
neway mg x jmpa lagi makanan yg ada serangga..
maybe serangga mmg suka makanan yg ko beli kot..;p

ber_uwang said...

tak kasi no macam mana pak cik nak masej.. study hard my dear

Fakhrul Islami said...

eh??? makan jugak? huhu... hebat betul cik sizuka ni... tp takleh lawan aku lagi... aku terang2 gigit2 kunyah2 kumbang busuk dalam nasik paprik... haha... lepas rasa pelik baru bawak tgk balik... haha...

Nurul Ain said...

ain pun th cafe mane..
tgk style bekas nasi ayam tu pun da tahu..wuwu..

(^.^)

Alin said...

uewwwwww,,,

sakit perut. gha saket prut x??

kuang asam punye cfe, masak kt org msla mcm msk kt anak sndiri. eshhhh~

::SizuKa:: said...

misz seroja :

ngee..bagus2 kalau tau kafe mana..tak payah aku mention..hee..serangga selalu ja datang tempek kat aku..mungkin kurang kasih syg kot..hahha...tapi aku tak bisa buat curahan kasih kat serangga..nanti aku yg masuk hospital..agagag.~..if emergency aku balas la msj my dear..ngee~

::SizuKa:: said...

ber_uwang :

uncle! tak sabar nak habiskan exam tau! ngee..no?? aaa...01..aa...lupa..pulak..hee~


fakhrus : ngee..yerla..anda lagi hebat dari saya...badan anda kental..makan kumbang pon trasa macam makan kopok..heeee~


ain : hee..bagus ain! anda memang alert!~


alin : tau takpe..hee..mujur la takde cirit birit or muntah-muntah taw...tapi takpela..dah imun dah dgn masakan yg pelik2 gini..heee~

Fakhrul Islami said...

dah imun dah pn telan2 sgala jenis lipas, kumbang, ulat, lipas ni... haha... :p

Firol said...

hoo...sekali tu jela kan pastu tak yah datang

::SizuKa:: said...

fakhrus : saya rasa saya juga bakal jejak langkah anda kelak..IMUN dengan mereka..hahaha~

Firol : tak datang dah la kalau gini yang dibaginya kita makan..kita bayar kan..dia jamu gini lak..hmm~

Fathiadha said...

huh!! kira ok la, kalau termakan menatang tu, tak terlalu bahaya jk dibandingkan dgn kisah saya makan di sebuah kafe.....

tgh menjamu selera, tetiba rasa macam ayam yg digigit tu terlalu keras, maybe itu tulang ayam, tp rasa len.....kemudian try la kuarkan kenapa ayam ni, rasa len je... tgk2... argh!!!!



DAWAI BESI... bahaya tul...dlm nasik ada dawai besi... kalau masa tu tertelan, memg HUKM la tempatnya...huhu



*berhati2 semasa makan, zaman skrg ni makan pun boleh mati, apatah lagi yg tak makan???

::SizuKa:: said...

Fathi : ouhhh~ so scary..how come la DAWAI BESI boleh ada dlm ayam...erk..kafe kolej mana tu? mcm nak kena reject dah ni..huuhu..mujur selamat..zaman skrg ni orang masak ikut suka hati mereka je..bukan nak considered kebersihan smua..tau untung jaa...~ but, not all la..most of them je yg mcm tu..

Related Posts with Thumbnails