:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, December 31, 2009

::3112::

Salam,

Pagi ini aku bangun agak lambat since tido balik lepas Subuh. Kepala aku rasa berat gila. Pening. Plus, mimpi banyak gila. Bersambung-sambung lak tu. But, most mimpi pasal kaum kerabat dan kawan-kawan. Tapi, bangun pagi ni, aku dah lupa kesemuanya. Haha. Hari ini merupakan hari terakhir bagi tahun 2009. And, also hari lahir arwah abah aku. 31 Disember. Ya ya. Sudah 5 tahun aku takde abah. Means, sudah 5 tahun juga aku tak wish happy birthday buat beliau. Mula-mula, sunggoh la rasa ralat bila dah takde abah. Tengok orang wish happy birthday kat ayah masing-masing, ada kalanya aku jeles. Namun, aku redha atas apa yang berlaku dalam hidup aku. Mungkin Allah lebih sayangkan arwah abah. Jadi, aku harus kuat. Selalu tabah! SInce dari aku form 5 lagi, aku dah banyak belajar untuk independent dan manage diri sendiri. Selalu orang cakap anak bongsu ni manja bukan? Tapi, aku sebaliknya. Agaga.

Walaupun aku ada ayah angkat, tapi takkan sama macam ada abah. Tapi, aku bahagia dan bersyukur coz ayah angkat aku sangat baik. Andai abah masih hidup, cuma ini yang aku nak cakapkan.

"Selamat Hari Lahir Abah. Nobody can replace you. I love you~"

P/S : Seakan sebak lak masa tulis entry ni. Ouh, b strong dear!! Allah loves you (^_^)

12 comments:

izariahzainal said...

be strong coz i know u can,chaiyok!
huhu..i just followed ur blog
nice,keep on writing,,
do, visit mine.hehe
bt now under construction
for new year
in short time insyllh will
hv sumtin to be shared;p

nisah said...

ohh...
cik sizuka...
aku pn turut sebak membaca entry ko kali ni...
saba ye dear...
saya tau kamoo kuat...

MentaRi MaLaM said...

same goes to me dear...
almost 7 years tak dpt nk wish happy birthday..
tp xpe.. leyh sedekahkan al-fatihah kan..
^_^

^_s::a::s::a_^ said...

diharapkan cik sizuka bersabar..
and selalulah mengingati arwah dengan banyakkan bersedekah al-Fatihah dan yasin..
moga arwah tenang dan bahagia di alam sana...
amin~

Misz SeroJa said...

yup dear..
taw kamoo tabah..
moga arwah abahmu tenang disana...

::SizuKa:: said...

izariahzainal :

waa..akak! thanks sudi beri komen here...heee...i miss u lots! thanks for following me ;)

::SizuKa:: said...

Nisah : thanks nisah...aku kuat sebab ada kamu di sisi ku...hehe ;)

Mentari Malam : iya..leh sedekahkan yasin, al fatihah...setakat yang kita mampu...tabah jua buat kamu kak teennn~

sasa : thanks ...amin ya rabbal a'lamin ;)

Misz seroja : ya..harus tabah!! plus kamu di sisi ku, lagi aku harus tabah!! ;)

-- Khairul 'Izzati Mohd Yusoff -- yon -- khairul -- izzati -- kay eye -- said...

jiha...b strong fren...everything happened wif a reason..same goes to me..keep praying...that the only thing we can do for them~

11years for me...masih kuat d ingatan...al-fatihah

::SizuKa:: said...

Yon : ya ya..everyday i pray for him..aku pun tahu kisah hidup hg..kita sama. tapi, hg lebih awal dari aku..baby pun sama kita dah sekarang n shakirah..mmg betul, everything happen wif a reason..apa yg aku tahu, kita perlu TABAH dan terus berdoa utk mereka~

ber_uwang said...

selamat tahun baru

tedy guard said...

selamat tahun baru jiha
be strong girl...
huhu

::SizuKa:: said...

UNcle : thanks uncle..selmat tahun baru jua n slmt hri lahir yg ke-40 ;)

Yani : slmt thun bru yani :)

Related Posts with Thumbnails