:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, December 19, 2009

::Again..going to Sabah!::

Salam,

Aku baru menjenguk blog ini dan baru terasa nak update. Btw, percutian aku ke Sabah kali ini agak best walaupun dilanda dengan beberapa masalah. I just hope this things will not betray our friendship. I feel guilty. Said sorry. but, there is no response. Takpelah. I dunno what to say anymore.

Ahha. Back to story, ini kali ketiga aku ke negeri dibawah bayu ni. Percutian kali ini tidaklah sebegitu meriah sewaktu pertama kali aku menjejakkan kaki di sana. Mungkin kerna dah banyak tempat aku lawati, jadi timbul sedikit rasa bosan. (kot). Cuma di sekitar Labuan, Tawau, Sipadan dan Semporna belum pernah diterokai.

6 hari 5 malam ketika di sana sudah cukup buat aku rindu nak balik Semenanjung. Haha. Bagi aku, Sabah sesuai sebagai tempat untuk melancong, tapi kalau nak tinggal di sana...oh, tidaklah kot. Huhu. Aku lebih sayang Kedah! Muahaha..~

There are some pictures to upload. Jom layan gambar. =)

Sejenis makanan yang dipanggil EMBUYAT. (tidak begitu mengenyangkan perut tong saye..hik2)

View from Kinabalu Pine Resort


Pantai Kenangan



At Ranau 0630am

Puncak Gunung Kinabalu. (not really clear)

Untuk makluman readers, embuyat tu diperbuat daripada sagu. Cara makan mudah je. Guna chopstick, cucuk, gulung, pusing pusing, masuk dalam mulut dan terus telan! Gulp! Embuyat dimakan bersama lauk ikan, cecah. Tah apa lagi namanya pon saya dah lupa. Makanan ni bagus untuk cuci perut, tapi saya tak begitu kenyang makan embuyat, kena juga makan nasi, baru kejap perut ni. Huhu. Anak jelapang memang kena telan nasi juga. (Ye kan? )

P/S : Mamat-mamat di Sabah hensem-hensem jugak rupanya ;)

8 comments:

Cikgu Adham said...

salam..
slm maal hjrah..
mantap tgk d sabah.. cikgu pun belum smpai d sana.. teringin gk nk ke sabah. insyaAllah..

::SizuKa:: said...

salam maal hijrah jua...

saya pula belum pernah ke Sarawak..teringin ke sana, tapi entahlah...masih belum ada peluang kot nak ke sana...ayuh ke Sabah cikgu...hihi~

Fakhrul Islami said...

salam...
pergh... dah 3 kali ke sabah... ak skali pn tak pernah... huhu... smenanjung pn tak habih pusing lg... :P

::SizuKa:: said...

fakhrul : hehe...ayuh ler ke sabah bah...hee...semenanjung pon ada lg yg aku tak habis pusing...;p

pepun, Jepun belum pernah ku smpai ke sana ;p

Fakhrul Islami said...

klu ko sampai jepun, nk explore satu jepun ni, takde duit bnyak mmg mustahil... ak sndiri tak hbih pusing lg jepun ni. bnyak tempat lg perlu di explore huhu... sabtu ni naik atas... hehe... pg tempat salji tebal2... jelez btul ak tgk mmber2 ak... best betul huhu...

::SizuKa:: said...

Fakhrul : kahwin dgn anak duta jepun la..haha..byk duit, leh p mcm2 tempat kat jepun...(ceh, berangan!)..

statement pasal nak naik atas main salji ni betul2 buat aku jeles la...aish..tak patut la...tak patut...huhuhu...~

Fakhrul Islami said...

haha... betui tu... ak setuju. nnt bkn takat jepun, satu dunia bleh pusing hehe...

jom2 main salji... dah putih2 dah dkt sini... ;p

::SizuKa:: said...

FAkhrul : tp, kalau kaya dgn kasih syg, itu lebih baik buat saya...hik2~

pe kata hg buat snow man utk aku satu? hr tu ak dah request dah..tp, dia tak buat pon...;(

nnt upload dlm fb n tag me...acewahh!~

Related Posts with Thumbnails