:::ORANG-ORANG MANIS:::

Wednesday, December 2, 2009

::Brother Petronas::

Salam,

2 minggu yang lepas, aku ke stesen minyak Petronas untuk isi minyak. Disebabkan minyak memang tahap nazak, terpaksalah pergi juga stesen minyak yang dekat dengan umah aku tu walaupun hanya ada RON 95 saja. Mujur bukan motor baru, so takpa lah. Buat-buat tak kisah. Aku bagitau brother tu nak isi RM4. Dia angguk sambil sengih-sengih. Dalam hati aku, 'kelakar sangat ke minta RM4 pon?' ish.

Sementara dia tengah isi minyak tu, aku usha kereta di jalanan. Tetiba dia menyapa :

"Umo berapa dik? Sekolah lagi ke? Tingkatan berapa?"

Aku buat-buat terkesima " erk?? Tingkatan? Saya dah masuk universiti la." (Dalam hati, 'muda ke aku?? Hihi')

Dia tanya lagi " USM ke?"

Aku balas "UKM le..sekarang kan cuti. So, duduk rumah la."

Dia tanya lagi " Nama apa?"

Aish..banyak tanya pulak brother ni.."erm..orang panggil ANA.." (dalam keadaan macam ni, kena la tipu sikit..suka sunggo nama ANA..hihi)

Then, dia tegur lagi. " ANA je?? Oo..saya ni dah 25..bujang lagi. Tapi, kerja ni je la. Pam minyak..nak kahwin pun tatau sapa yang nak"

Erk..aku cuma mampu tersengih bila mendengar kata-kata dia. Dalam hati ni, punya tahan gelak. Haha. Bayangkanlah dia je yang asyik bercerita itu dan ini sedangkan tiada satu soalan pun keluar dari mulut aku. Huhu. Yang tak tahan, cita bab kahwin. Waduh!



Balik rumah, aku cerita pada mak dan akak. Mereka semua ketawa besar. Memang aku dah aim muka brother tu. Lepas ni kalau aku jumpa, konfem aku isi minyak sendiri. Suka tanya banyak soalan sangat.. huhu~

P/S : Lagi 15 hari nak menatap result. Uh, cuak tak terkata!

9 comments:

Misz SeroJa said...

lagi 15 hari??
ko dh taw ke tarikh kua result bila??

::SizuKa:: said...

misz seroja : dengar cite, 17hb ni..hihi...wait n see ya my dear...berdebar-debar betol...kan? uh..~

~EFIRIS~ said...

haha, tergelak saya baca entry ni. ala kalau mamat tu hensem, mesti layan punye. tol tak? dalam hati, eee hensem nye, tol tak? jangan nak nafi ek ANA...hahaha...

nisah said...

klaka la ko ni gha...
huhuuhu...
takut la plak bila ckp pasal exam ni...

Fathi Adha said...

haha...boleh tahan lawak brother tu. kalau brother tu ensem, kompon ana layan... haha

oh result...semakin hari semakin dekat...

nizamsani said...

abang tu nak mencuba nasib barangkali.

::SizuKa:: said...

EFIRIS : hee...kalau hensem..usha je la...takkan nak layan lebih-lebih pulak..huhuh~

NISAH : brother tu wat kelakar dgn aku...huhu..ouh..cuak lah teramat sangat!

FATHI : kalau hensem, sekadar usha cuci mata je...tokse layan la.hihi...erm..semakin hampir...~


NIZAM : Mungkin (kot)..tatau nak kata...;p

mIss aYuE said...

hehe lawak2..
ang mmg nmpak muda pon weh..
dia nk suh ang rekemen kakak2 ang kot..=p

::SizuKa:: said...

miss Ayue : wakaka...muda la sgt sbb dok minum brand innershine...hihihi...
akak aku pon tokse kot kat brother tu sebab muka dia nampak gatal terlebih la..hhiihi..boleh ke mcm tu? ;p

Related Posts with Thumbnails