:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, December 1, 2009

::Meriah dan Terus Meriah::

Salam,

Sudah lama blog ini tidak diupdate. Kesian..hihi. Btw, ahaa...now terasa mood nak mengupdate kembali. Ayuh!

*****************************************************************
Firstly, nak cite pasal my hero. Huhu. Anak buah saya la. Siapa lagi. He is Zaquan Naim bin Zaharizal. Luv him so much! Tak sabar nak tunggu dia besar 2 3 bulan lagi. Ouh..maksu sayang bebeno dia...cayang sunggoh la! ( walaupun masa 1st time cuci punggung dia, dia telah 'menyimbahkan air hujan' ke atas tangan maksu dia..gift hebat betol!! ;)


::Ketika berumur 10 hari::


::Ketika berumur 4 hari::

::Ketika berumur 2 hari::
***********************************************************************
::TAK SEINDAH BIASA::

Pada 13 November yang lalu, hari yang cukup bermakna buat aku. Nak tau kenapa? Bus telah berjaya meninggalkan aku terkontang kanting di Puduraya. Wahaha. Padan muka aku! Supposely bus tersebut gerak tepat 1130am. Ketika jam 1125am, aku baru je turun dari LRT dan gigih gila lari ke platform. Dengan barang yang banyak kiri dan kanan, sunggo tak ubah macam makcik jual barang. Mujur la muka ni nampak muda banyak. Hihi. Penat-penat berlari, tiba-tiba bus yang sepatutnya dinaiki BARU SAHAJA gerak! Alangkah!!! Ouh..terpaksa la aku beli tiket baru dan melapuk di Pudu selama 2 jam! Cukup membosankan! Tapi, aku pasrah..padan muka aku sama. Nak salahkan komuter gedik-gedik lambat tu, salah jugak sebenarnya. Tapi, semuanya salah sendiri. Sebab keluar lambat. Huhu. Tapi, takpelah. Pengajaran buat masa akan datang. Mungkin lepas ni, selesai je solat Subuh, terus gerak menuju ke Pudu. Hihi. Tapi, apa yang pasti ada hikmahnya kan. Kalau tak, tak de la ternampak budak pakai baju RUBIK, budak UKM sesat kat PUDU dan sorang akak ni yang asyik bercerita tentang kisah rumahtangga beliau. Aku sekadar mendengar apa yang patut sahaja dan juga mungkin peringatan buat aku ketika berumahtangga kelak. Waduh! :)



************************************************************************

::FASI di UiTM MERBOK, SG PETANI::

::Adik-adik solehah group Kak Jiha::



:: Sebahagian daripada peserta ::

Yuhuu!! Tatau la napa aku ditakdirkan untuk menjadi Fasi tetiba di UiTM Merbok. Tak pernah terlintas pun di hati akan menjadi sebahagian daripada fasilitator di sana. Apapun, atas jemputan seorang kawan, aku ditugaskan menjadi fasi selama 3 hari di UiTM Merbok sempena Program Summer Camp Anak Soleh. Overall, aku seronok sangat menjadi fasi di sana walaupun tidaklah begitu mengenali rakan-rakan yang lain, namun telatah anak-anak membuatkan ukhuwah antara kita terjalin rapat. Dan buat aku yang merupakan anak last ni, panggilan 'KAK JIHA' cukup membuat aku tersenyum riang. Disebabkan aku tak pernah ada adik, aku rasa sangat seronok bila ada yang memanggil aku begitu. Aishh..(seronok terlebih pulak!)

*************************************************************************

P/S : Tak sabar nak bersantai bersama geng sengal ku lagi! Miss them! ;)

10 comments:

xeocalt said...
This comment has been removed by the author.
Fakhrul Islami said...

salam...
HEBAT bebenor hadiah tu... haha.. :p

fathi adha said...

wah...memg meriah la...

Misz SeroJa said...

sudah update pon...hee
neway zaquan sgt COMEY..
(^_^)

ini q i L L said...

pernah kene tgl ngn bus kt pudu and kene beli tiket baru and kene tgu lame2 gak. tak sngke bus kt sne sgt punctual. hehe

ini q i L L said...

pernah kene tgl ngn bus kt pudu and kene beli tiket baru and kene tgu lame2 gak. tak sngke bus kt sne sgt punctual. hehe

nurulsyuhaida :) said...

bestnya weh jd fasi!

::SizuKa:: said...

fakhrul : HEBAT sunggo..1st time aku kena...huhuhu~

Fathi : Huhu..meriah sokmo campur bahagia..hihi~

Misz seroja : Orang ckp mata ZAquan ikut maksu dia...ecece...heee~

InQill : Tahu takpe. Bus transnasional especially sgt lah punctual!! uhuu~

SYu : Memang best!! Walaupun penat tak terkata..huhu~

nisah said...

takut aku bila ko cte pasal budak2 ni...
x dpt bygkan kne wat sume 2...
aku dah la takut kat budak2...
hhuhuhu...

::SizuKa:: said...

NISAH : ko ni kelakar la nisah...hihi..ala...budak2 tu memang banyak kerenah..ada yang nak balik umah la, yang muntah2, yang pening2 kepala..huhu...ada yg datang ngadu kat aku...terasa mcm muka penyayang pulak...hihii...anak buah aku punya story lak, aku disuruh oleh abg aku utk cuci punggung anak dia...1st time handle baby yang tak sampai sebulan lagi ni umo dia..cuak, tapi buat2 pandai depan abg aku..skali anak dia pancut kat aku...huhuhu...bagus betol!!

(panjang pulak dah komen ni) ;p

Related Posts with Thumbnails