:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, December 4, 2009

::Busuk Tapi Sedap dan Nikmat!::

Salam,

Disebabkan aku baru je lepas makan petai tadi, terasa mau tulis pasal petai. Hihi. Boleh pulak kan? As readers know, petai ni banyak khasiat kan. Dulu aku taklah berapa makan sangat petai ni, tapi sejak berkawan dengan sorang hamba Allah ni, ternyata aku kini gila petai! Haha. Pantang nampak petai kat pasar malam atau pasar pagi atau pasar petang ke, mesti aku beli. Sedap betul weyh! Rugi kalau sesapa yang tak reti makan petai. Walaupun petai itu busuk, tapi ia amatlah sedap dan nikmat tau! Tambah-tambah kalau masak sambal petai bersama udang. Pergh! Marvellous betul la! Ekeke. Tapi, kalau dah ada orang tak reti makan dan tak suka, takkan kita nak paksa pula kan.



By the way, aku rasa tak payahlah nak cerita panjang lebar pasal khasiat petai kat sini. Sebab cik Azrin dah explain panjang lebar dalam blog beliau. Ehehe.

P/S : Berdebar-debar pulak nak p holiday bersama mereka ahad ni! (^_^)

11 comments:

Fakhrul Islami said...

salam...
tadi aku masak sambal udang... teringat petai... tapi nak buat mcmn petai takdak kat jepun nih... tup...tup... hg tulih pasai petai plak kat blog hg... siap ada sambal udang lagi... haish... mengidam ak dibuatnya haha... :p

::SizuKa:: said...

Fakhrus :

salam..cepatlah balik malaysia...rasa masakan sambal petai buatan aku...hihi...eit, peminat petai jugak ea upanya...huhu...tak sangka...hee...~

Misz SeroJa said...

aku dah lama x makan petai...

Fathi Adha said...

petai oh petai.... makan jangan tak makan... sejak cuti ni, baru sekali jumpa petai...

Fakhrul Islami said...

aku bukan peminat petai, tapi peminat ulam... segala jenis ulam aku telan... untuk kesihatan badan hehe...

::SizuKa:: said...

misz seroja :

nak petai tak ?? mailah kedah..belambak petai juai tepi jalan...hihihi~


fathi :

oo..susah jumpa ke kat sana sejak banjir ni?? papun, petai mmg sedap lah!! ;)

Fakhrul :

oo...good..patut lah kulit muka nampak licin berseri...mcm orang jepun dah...hihi ;)

Fakhrul Islami said...

aiseh... jgn puji mcm tu... blushing muka ak.... haha... :p

MentaRi MaLaM said...

cik sizuka... saya tak suka petai.. sebab petai pun tak suka saya.. hihihi.. takut nak try makan.. takut addicted mcm blink2.. hahhaha

::SizuKa:: said...

Fakhrul :

ehem...kenyataan la...i'm not lying u..hihi...sorry if make u terlbih blushing pulak..hehehe...amalkan makan ulam selalu...good for ur helath n skin ;) [mcm promoter lak dah gaya cik jiha ni]

::SizuKa:: said...

fakhrul :

typing error belambak dah [terlebih*, health*]

mentari malam :

ehehe...its ok la kalau u tak suka..but, i like! sejak kwn dgn blink2 la...hahha...tapi seriously i said, petai ni byk khasiatnya wahai cik mentari malam..jgn sok bila ko pregnant, ko ngidam petai lak...hahha...~

Fakhrul Islami said...

helath pn buleh... haha... :p

Related Posts with Thumbnails