:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, January 22, 2010

::Apply for Master::

Salam,

Now Januari. Lepas ni masuk Februari cuti seminggu. Lepas cuti, midsem exam. Masuk April, start final exam. Waa..sangat cepat! Fikir fikir lepas habis exam apa patut untuk dibuat. Entah. Takkan nak goyang kaki duk umah je. Tak berkembang langsung minda nampaknya. Nak kahwin, muda lagi. Kursus kahwin pun tak p lagi. Wahaha. Sengih-sengih je bila sebut pasal kahwin ni. *Wink wink*. Apa motif pun tatau. Haa. Stop. Dah melalut!

Sekarang gila makan ikan keli la. Baru aku tau ikan keli ni sedap rupanya. ssszz!~

Most of my friends say nak sambung master. Pagi tadi aku pergi Pusat Pengajian Siswazah. Just nak make sure macam mana nak apply master ni. Siapa yang planning mau apply, please click HERE. Boleh tengok kos program, cara nak apply (online or manual), YURAN and so on. Wah wah wah. Yuran boleh tahan. Mantap. Sekarang, yang penting apply je dulu. Nak sambung ke tak, depends on situation soon. Kita hanya mampu merancang, Allah yang tentukan, right? ;)

Dah masuk minggu ke-4, baru aku rasa sedikit menyesal sebab taking environment law as my LP subject. Wahh, tak baik nyesal kan? Tapi, itu yang aku rasa sejak Isnin lepas. Aiyoyo. Awatlah hati aku tak tergerak nak ambil KIMIA AM II masa minggu daftar kursus hari tu. Bukan pe, before ni aku dah ada belajar sikit-sikit pasal basic Chemistry masa SPM n Matrik. Maybe senang untuk aku follow this subject kalau ambil as my LP subject. Tapi, gigih juga nak ambil law. Apa boleh buat. Now, berasap kepala otak study law. Sume benda kena hafal. Oh no no. Macam mana nak jawab exam nanti ni kalau sekarang pon dah out of confidence ni. MasyaAllah..~ Tapi, aku yakin apa yang aku decide ni ada hikmahnya. Mana tau kot-kot nanti jumpa calon suami yang bakal lawyer ke. Boleh aku fight cakap pasal law dengan dia.

Who knows?

Wahahaha~

Perasan sudah. Berangan nombor satu!

Sila jangan gelakkan saya oke.

Sekian.

P/S : Malam esok my bro ambil i balik umah kakak i. Wah, bebas daripada terperangkap kat UKM ni for weekend. Lega~

17 comments:

acapkali said...

ish..aku pun dah lama x makan ikan keli aihh!! teringin la plak nak makan!!

^_s::a::s::a_^ said...

aku pun mau blk esok..
tp yg amek aku is "pakcik bas"...
kui3~

Fakhrul Islami said...

salam..
dah nak sambung master... huhu... hebat betui...

::SizuKa:: said...

acapkali :

tunggu apa lagi..p la suh mak hg masak..hihihi. sodap benor walaupun keli tu scavengers. ngeee~

::SizuKa:: said...

Sasa :

ayuh balik. ku ke Banting. Kau ke Jengka. Hv a nice weekend ;)

kimslm kat pakcik bus..ekeke~

::SizuKa:: said...

Fakhrul Islami :

salam kembali..
insyaAllah..jika ada peluang, harap dapat sambung tak lama lagi..

Fathi Adha said...

smbung master, best bunyinya...

nk abiskan degree pun rasa mcm tak larat...huhuhuhu

(pak cik bas tak mo amek sy, jd tak leh balik)

::SizuKa:: said...

Fathi :

if sambung master, saya ambil coursework. not research. if research, tatau la bila dapat habis. my sis ambil masa 2 years utk siapkan research master. memang best dengar bunyi sambung master, lagi best kalau dapat sambung PhD dalam usia yg muda. wah wah wah, tapi, mmg betul. Degree pun tak larat nak habiskan. hehe =)

pak long said...

salam....
ikan sembilang lagi sedap...buat kari bagi santan lemak sikit...fuhhh mengancan jiwa....tak pun buat masak masam manis....

::SizuKa:: said...

Pak long :

Salam kembali..waa..apa beza ikan keli dgn sembilang? mcm sama je rupa. harga je beza kan. erm..balik kg cuti ni nak p cari ikan sembilang la pulak. =)

Nurul Ain said...

btul2,apply je semua y bleh diapply..wuwu..

(^.^)

Misz SeroJa said...

apply je master 2..

g kursus kawen ngn bakal suami ag best..;p

kalo mau cari bf law,kna gigihla g FUU yg jauh 2..

berangan itu x salah..hehe

::SizuKa:: said...

Ain :

ain apply tak?

Misz seroja :

dah jumpa dah 1 bakal calon di FUU hari tu. haha. berangan memang tak salah, asalkan tahu bertempat. hehe..

nampaknya lambat lagi la aku dapat p kursus kahwin kalau nak jugak p dengan future husband ni..ngeeeeeee~

MentaRi MaLaM said...

huh..
katakan tidak pada ikan keli..
andai ko kkn dpn aku, nescaya aku tak lalu mkn da...

good luck 4 ur life yar..

::SizuKa:: said...

Fatin :

Aik. tak makan ikan keli ke? wa...rugi rugi. nape tak makan. nanti aku belanja ko makan k. kat kafe FST. sedap tau!!~

SiRaJuDDiN said...

Ko nk sambung maths jgak kew??

::SizuKa:: said...

Siraj :

insyaAllah. aku ambil management. (kot).

Related Posts with Thumbnails