:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, February 23, 2010

::Settle. Done!::

Salam,

Alhamdulillah. Semalam terbuka juga hati ni untuk apply master at USM. Sebelum ni tak teringin langsung nak isi borang walaupun borang sudah ada depan mata. Datang dari mana tah kekuatan tu..tiba-tiba terasa perlu untuk apply. Just two only. UKM n USM. Itupun dah cukup memeningkan. Sebabnya, aku cukup malas nak isi segala borang-borang ni. Sebabnya, ada sesetengah tu renyah bukan main. Sebabnya lagi, nak pengesahan la, slip gaji la, penjamin la, penyokong la, wang pos la, dua salinan la, setem lagi la. Bercakap pasal wang pos ni, rasa kelakar pulak jadi anak Makcik Sharifah ni. Huhu. Sebab dia seringkali buat kerja pak pandir..Sedangkan dia cukup benci buat kerja ulang-alik banyak kali. Tapi, dia buat jugak! (Erk. salah tu..TERbuat!)

Ada yang tak pernah tengok wang pos ke? Hehe. Jangan risau. Aku dah suruh pakcik Google tunjuk kat sini.


Entahlah aku ni mamai apa la masa isi wang pos hari tu. Gigih p sign and letak no IC kat bahagian penerima. Pagi ni, bila aku nak isi wang pos untuk USM, baru tersedar. Aku dah tersalah sign untuk wang pos UKM rupanya. Wah. Then, beli semula la jawabnya. Calculate calculate..around rm100 and above dah habis hanya untuk isi borang master sahaja. Dapatnya belum tentu lagi. Waa...bukan main berkira lagi yea. Hoho..bukan pe..cumanya terfikir makin lama belajar, makin banyak duit terbang. Tapi, takpa. Yang penting, ILMU berlipat ganda. =)

P/S : Ada yang dah countdown days left at here. Hooo..maju betul!

20 comments:

kittermint said...

jiha dah habis degree ka? uwaa... bes nye!!

ber_uwang said...

kalu dapat USM makin jauh la anak uncle pergi...

Misz SeroJa said...

xpe weh..
usaha itu penting supaya di kemudian hari tiada penyesalan..
neway aku x terfikir plak nak countdown ag bape hari kat ukm ney..uhuk

AyuE said...

weh hang nk amik master ka???waahhh good luck k~~aku xberdaya dah nk amik master..degree pon dah penat..hehe

nisah said...

ko salah wat wang pos master ukm ke...
ke wang pos utk degree 2...

Nurul Ain said...

da settle??beshla..

blum settle lg..=(

::SizuKa:: said...

azrin :

habis bulan 4 ni..insyaAllah~

::SizuKa:: said...

Uncle :

jauh dari uncle..dekat dengan rumah saya. hehe~

::SizuKa:: said...

Misz Seroja :

haha. mujur ko tak countdown. kalau tak, aku pon nak gelak..huwaaaaa~

betul. Allah buka hati aku nak apply tetiba. mujur..~

::SizuKa:: said...

Ayue :

degree hg amik engineering. memang la penat. 4 tahun. hoho.. strong kot.~

hee...pure maths pon killer jugak kot..hohoho~

belajar selagi mood utk belajar ada. once dah stop, takut dah rasa malas nak belajar. ni pesan lecturer aku. =)

::SizuKa:: said...

Nisah :

aku tersign kat wang pos front page utk UKM. memang dah takde value. orang pejabat pos cakap kalau tersalah sign tu. sebab itu untuk penerima.

::SizuKa:: said...

Ain :

alhamdulillah dah settle. dari 815am till 1130am berurusan pagi tadi. jumpa lecturer and p pejabat pos ulang alik. lega. dah siap!

::SizuKa:: said...
This comment has been removed by the author.
pak long said...

salam buat sizuka..
moga berjaya dengan cemerlang..

Fathi Adha said...

tahniah kerana berjaya apply master..

sy jugak yg masih tak de mood nk sambung master..walaupun ogr2 dirumah menyuruh demikian.

nk jugak...tp tak de kekuatan lagi.

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

warghh. kental la cik jiha ni nk buat master pulak.


aku baru 4 tahun stadi dh malas. ada lg 2 tahun ni. T___T

::SizuKa:: said...

Fathi : baru apply. belum tentu dapat ke tak. lagipon, sekarang ramai sangat orang apply master. saingan sengit. if dapat, rezki. alhamdulillah.

takpe. nanti kalau ada kekuatan untuk nak apply, silakan. =)

::SizuKa:: said...

Azeem :

Allah bukakan hati untuk apply master. dapat atau tidak, wallahualam. tunggu je tengok..hg amik engineering. memang la strong. kepala otak selalu berasap. (bak kata cikgu sekolah aku dulu dulu)

Kyuubi_85 said...

mcm tu ke wang pos? x pnh nampak.. hehe

wah, nak master lg? congrats2.. :D

::SizuKa:: said...

Kyuubi_85 :

iye. ku bikin kau lagi arif tahu dari aku. hoho. takpe. abaikan. itulah rupa wang pos buat pengetahuan Kyuubi.

insyaAllah. jika diizinkanNya, akan sambung master.

Related Posts with Thumbnails