:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, April 9, 2010

::Makan...Makan..::

Salam,

Ya. Update lagi. Bagus tol kamu ya. Bila nak habis study ni? MasyaALLAH...hesh. *Marah dengan diri sendiri*. 

By the way, aku baru lepas makan Tomyam Sotong.(saja nak habaq). Beli kat sebuah kafe dalam area ipta ni je. (ok la. bagi hint je). Tak sangka betul. Hari ni saje aku asyik makan makanan yang dimasak ala-kadar je. Hangin gak la. Yela, Kita bayar, tapi orang yang berniaga tu masak ala kadar je. Nak makan pon tak lalu tau. Aku rasa macam nak sumbat-sumbat je makanan yang diorang masak tu dalam mulut diorang. Tengok sama ada diorang lalu makan ke tak. Heshh! Tapi sebab aku lapar, aku makan jugak. (sedihnya dengar). Slow-slow. Kalau dah perut tu tak leh terima, memang aku stop. Takut nanti termuntah lak kang. 


Siang tadi, aku makan nasi lauk ikan keli bakar. Tapi, sedih. Nasi itu mentah. Ikan keli pon macam tak fresh je rasa. Dinner lak aku makan nasi putih tomyam sotong. Tapi, seolah-olah aku makan nasi putih berkuahkan tomyam semata-mata. Tak sangka kuah dah sedap, tapi sotong ya..alahai..lembik semacam. Pelik gila rasa. Mak aku tak pernah masak sotong sampai jadi macam tu. Awatlah hari ni asyik makan masakan yang macam ni. Breakfast je aku boleh betul-betul telan sebab aku sental mcD. Huhu ;p

Semalam lak aku makan Nasi Goreng Black Pepper Chicken kat sebuah restoran ni. Eksklusif gila tempatnya. Bila tengok menu je, waa....harga semuanya RM5 ke atas. Air pon semuanya RM2 ke atas. Waa..nasi goreng yang aku makan semalam sahaja dah RM8.20. Peerghhh...Besar angkanya, rasanya..erm..boleh lah (sebab aku lapar kot). Haha. Tapi, abang-abang kat restoran tu hensem-hensem belaka. Pandai tauke kedai pilih pekerja. Sejuk mata masuk kedai tu. Haha. Dahla aku sorang je terpinga-pinga masuk restoran tu. Bagaikan puteri lak rasa sebab yang ada dalam kedai tu semuanya lelaki berbaju oren. Kihkih...gatal!

Ok. Sekarang, masalah aku adalah seperti berikut :

i) Dah bosan dengan makanan yang ada kat area tempat aku belajar ni.( agak ngada je!)
ii) Kafe kolej aku tutup sampai bulan 5. (baru aku tau semalam)
iii) Aku heran la napa SESETENGAH peniaga makanan ni sanggup masak ala kadar je...(marah betol!)
iv) Aku selalu keseorangan bila tiba waktu nak makan malam and hujung minggu..(simpati dengan diri sendiri)
v) Serabut bila fikir nak makan apa bila perut mula bunyi-bunyi. (krukk...krrrrukkkkk)
vi ) Tak boleh fokus study kalau perut tengah lapar. (Heshh!)

P/S : Entry ni banyak berkisar pada apa yang aku makan lately. Motif? Berangan nak jadi pengacara jalan-jalan cari makan la kononnya. Ceyhhhh ;p

12 comments:

poppy said...

wuwuwuwuwuwuwu..
sori tak dapat teman kamu...:(

pak long said...

salam...
nanti balik umah..masak ikan keli bakaq yg fress...cicah ayaq asam...mesti sedappppppp

::SizuKa:: said...

poppy :

huhu...uuu..takpe..ku tau ko excited nak makan sedap kat umah...huhuh

pak long :

salam kembali...dah terbayang-bayang dah ikan keli bakaq...perghhh~

iemaaznan said...

same thing goes to me. mesti kena pikiaq nak mkn ap. huhuhu

Fathi Adha said...

sekitar u ini terlalu byk restoran, kedai makan n etc.. tak kan dah bosan kot...hehe

kafe uo tutup! sgt susah nk makan...terpaksa makan angin smpai kenyang.. hahak...

gud luck to exam...

(p/s: dah mcm entry plak komen ini..hehhe)

mata coklatbiru said...

haha... memang ada bakat nak jadik pengacara jln2 cari makan...
ape2 pun, good luck utk exam... :)

::SizuKa:: said...

iema :

dlu mula-mula boleh la layan...la ni makin lama makin jemu...sampai kan serabut bila tiba waktu nak makan..huuu..sabar je la..lagi berapa hari ja nak hadapi masalah ni..huhu

::SizuKa:: said...

Fathi :

memang banyak restoran sekitar u ni...azura baru, azura lama, restoran kuali, restoran tupai-tupai, singgalang, planet asia, restoran cempaka, d limau nipis, asam pedas....sumenyer dah try...makanan biasa2 je..yg dah paling bosan is azura lama n azura baru...huhuhu...


penutupan kafe uo tidak memberi kesan yang ketara bagi saya sebab saaya memang jarang dah makan kat kafe uo sebelum ditutup...huhu..cume sometimes kalau nak beli air minuman la kena gerak jauh sikit...emm

good luck exam jugak~

::SizuKa:: said...

matacoklat biru :

aih..lama tak dengar cerita....hehe...bakat olok-olok je tu..hahha....thanks...sok sya exam...wink*

mata coklatbiru said...

matacoklatbiru g bercuti ler sizuka...
hehe...
tu lar lame tak kelihatan ni..
hehe..
exam abih ble?

::SizuKa:: said...

mata coklat biru :

exam habis 23 April..seperti yang tertera dalam entry...ekeke...but, betul-betul freedom masa awal bulan 5 la...heeeee~

Tour, Food, and Health said...

kalau lagi belaja niy..bagos pun cari makanan yang fresh...

salam,
tfd

Related Posts with Thumbnails