:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, August 3, 2010

::Hampir Dipinang::

Salam,

Heh. Kejutan pagi semalam. Terkesima. Heh. Ini kisah benar ya. Bukan main-main.

Kawan sekolah lama merangkap jiran satu kampung. "Jauh"nya dari rumah si gadis. Nasib family sana tak datang lagi. Parents si jejaka dah beria-ia nak hantar rombongan. Tapi si jejaka tak berani izinkan. Takut si gadis ada calon pilihan lain. Hoo. Nasib baik si jejaka berfikiran begitu. Selamat si gadis~



Si gadis muda lagi. Tak terfikir pun ada makcik-makcik usha dari jauh. Siap list dalam top bakal menantu lagi. Aih. Dup dap dup dap jantung si gadis bila tahu akan hal semua ni. Segalanya diperhatikan selama ni. Tanpa disedari. Tak sangka~

Ciri-ciri pilihan lelaki idaman si gadis ni seboleh-bolehnya :

1) Beriman. jaga solat, puasa semua. pandai bagi nasihat berlandaskan Islam.
2) Sedap mata memandang bagi pandangan si gadis. Orang lain kata tak hensem, tapi bagi si gadis hensem. cukuplah~
3) Bekerjaya. senang nak sara hidup si gadis nanti. ada 2 kunci ( rumah, kereta) pun alhamdulilah~
4) Hormat orang tua, bertanggungjawab dan penyayang.

Semua orang nakkan yang terbaik kan? Uwu. mana ada orang nak bini/laki jahat. Sejahat-jahat laki yang suka flirt ni pun last-last cari pompuan yang baik-baik gak. Heh. Based on pengalaman orang lain la.

Apapun, berdoalah yang terbaik. Sesungguhnya perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya.

P/S : Lately, kat umah selalu ada usrah JODOH by mother. ohhh~

13 comments:

mata coklatbiru said...

hehe....
tahniah lorr cik sizuka...
haha...
ape2 pun, jgn lupe kad kawen nanti ek :)

eT said...

meriah uols..hehe

Misz SeroJa said...

wah..
menakutkan..wawawa

CaHaya said...

bestnya.
akak lak, calon dah tarik diri. sebab akak jht sgt. hehe. =P

poppy said...

ark. si gadis tu ko ke??

::SizuKa:: said...

mata coklatbiru :

thanks...insyaAllah..hujung tahun..

::SizuKa:: said...

eT :

huhu..meriah la sgt...dup dap dup dap. heh~

Misz Seroja :

menakutkan si gadis ;p

::SizuKa:: said...

cahaya :

erk. akak?? siyes? tipulah...tak caye...;p

poppy :

ngeh ngeh ngeh...[renyeh] ;)

~ a for ana ~ said...

jeng jene jeng! huhu...

nurulsyuhaida :) said...

wah jiha..dh nak bertunang ka? congrats ;)

::SizuKa:: said...

ana : he he he. no komen ;)

syu : haha. no no no. muda lagi..hampir sahaja ;)

Fathi Adha said...

kalau jadi, ape salahnyer jemput sayer... :)

::SizuKa:: said...

fathi ;

hehe..insyaAllah..tunggu la hujung2 tahun..;p

Related Posts with Thumbnails