:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, February 26, 2009

::Status**Penat+Sayu+Rosak+Gembira::

Sudah lama tak update blog ni agaknya....sibuk dengan mid exam dan assignment..banyak benda berlaku lately...hidup katakan...takkan lari dari masalah dan dugaan....~

Bila termenung sorang2, rasa lucu jugak hidup ini kekadang...Allah memang dah atur yang terbaik buat kita...dulu selalu dengar dalam tazkirah..sekarang baru rasa kot..dan baru tahu apa yang berlaku itu sememangnya ada hikmah..

22 Feb'09- Berlangsungnya Explore Race kelab XtremeC kolej UO di sekitar UKM..huuu..sakit hati pon ada coz ada yang bagi info salah...1 jam lebih buang masa di FSSK semata2 nak cari nama pensyarah dan jawatan...aduhai urusetia...kamu nii..huu...pengalaman paling tak dapat lupa kena makan burger belacan agaknya...dasat..masin sampai ke otak aku rasa...tapi,e2la..nama pon xplore race...but,doesn't matter la sume tu..janji enjoy...pada hari tu jugak, aku dapat berita kematian salah seorang sahabat Saina..Azmir Syazwan bin Suhaimi..sonic yang informkan pada mulanya...sungguh aku tak percaya langsung sampai la aku cek sendiri dalam utusan online...rasa terkilan jugak...seminggu b4 arwah meninggal..aku sempat bercakap dengannya dalam fon..itula...maut di tangan Allah...itu kuasa Dia..kita tak dapat nak melawan..cuma berdoa semoga arwah digolongkan bersama orang beriman..amin...~
terkedu jugak aku beberapa hari lepas tu sehingga sekarang...bila mengenangkan arwah..kadang2 tengah makan or study..fikiran melayang teringatkan arwah...sungguh aku rasa terkilan juga kerna dia pergi dalam usia yang muda..aku redha..dan percaya ada hikmah atas yang berlaku..


Starting from that week, printer dan jam rosak...tensen betul..sume barang rosak serentak! Mid exam lagi..huuu...masa 2, memang tensen la...rasa hidup ni mcm tak adil je..banyak betul masalah...tapi, hari ini semua become ok..except my printer,,,huuu..dah malas aku nak belai dia..suka buat hal. Tapi, yang bestnye.....this week je..2 kali makan secret recipe..nyam..nyam..choclate chip walnut...yuhuu...gembira sungguh rasa..sebab 2nd time ada orang yang belanja..[ konfem orang yang baca ni tengah senyum sendiri depan letop..;p] haha...

Ku pula rasa bahagia sekarang coz baru menyedari mentor aku seorang yang caring n really concern bout his mentee...hehe...syukur aku dapat mentor sebaik Dr Eddie Shahril bin Ismail...betul la kan..'Don't judge a book by its cover'

::::::::::::::::Happy Ending::::::::::::::::

6 comments:

Afterlife said...

smua yg berlaku ada hikmahnya kn..
yg penting lazly hepi ending..
tp b4 hepi ending kna la sabar dgn dugaan..
time hadapi dugaan,tgk org skeliling..
awez ada org yg akn support sizuka..;p

SizuKa said...

To : afterlife

i know who'll support sizuka...thax 4 dat!!~
huhuu....

mie said...

hmmm...

SizuKa said...

To : Mie

i know you..pernah nmpk dlm kuliah mekanik agaknya...hmmm...

Anonymous said...

hmm.. penah nampak i dlm kuliah mekanik jugak tak??

*ku tertanya2 sendirian*


=p
cik sizuka, smangat2!! idup bagaikan tayar kereta. kenkadang kita kat atas, kenkadang kita kat bawah.


::poppy::

SizuKa said...

To : poppy
Thax coz sudi leave a komen here...aha! Bukan setakat tayar keta, tayar moto,lori, bus sumenyer sama je....dah nm pon tayar..haha...

ya2..hidup ni bagaikan roda..kejap di atas..kejap di bawah....;)

Related Posts with Thumbnails