:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, March 20, 2009

::Susah membuat Keputusan::

Salam,

Keliru! Payah betul nak buat keputusan. Even perkara mudah pun tak tau nak decide. Aiyaa!!

Normal kah? Membuat sesuatu keputusan bukan senang. Bergantung pada permasalahan. Ini kalau nak pergi Kajang pun tak tau nak decide patut pergi hari ni or esok..ha..parah ke kalau sampai tahap tu? Ha..lagi satu. Faktor mudah dipengaruhi or tak tetap pendirian. Orang hasut sikit je, terus ikut cakap orang tu. Adakah itu namanya tak reti buat keputusan untuk diri sendiri? Tapi, dalam hati kita fikir benda lain. Bukan kita fikir kita nak ikut cakap orang itu, tapi kita fikir relevan ke tidak nasihatnya. Eh, sempat lagi fikir ke'releven'an itu? Ah, putus fius agaknya ketika itu^^

Sungguhpun aku pernah mempelajari subjek 'Kemahiran Membuat Keputusan', namun ada kalanya aku tak pandai nak buat keputusan.

["Ah. Tak semestinya semua orang yang ambik subjek tu akan pandai buat keputusan later on. Betul tak? Probabilitynya rendah."]

Mungkin fikiran ini masih kebudak-budakan. Nak decide nak makan sekarang or kejap lagi pun perlu ke tanya rumet? Adeh. Aku belum sampai tahap itu. Perut lapar, makan je. Kalau malas, sumbat maggi. ^^

Habis tu, sok kalau nak kahwin, takkan tak reti nak decide? Haa..[itu tak patut]

4 comments:

zeiDa said...

kawen kna pk sndri nh...huhu

SizuKa said...

To : Zeida
huhu...memang pun. tapi,kalau susah nak buat keputusan, buat istikharah^^
[lebah ada buku panduan istikharah tu ;p]

izza said...

i also tgolong dlm grup x eti nk wat dcision sndri.

gadis libra kot??

SizuKa said...

TO : Izza
eh..libra???? No la..i scorpio girl..hihi..^^

Oh..tatau pulak u also tergolong dlm group mcm i..hihi...sehati sejiwa..^^

Related Posts with Thumbnails