:::ORANG-ORANG MANIS:::

Monday, April 20, 2009

::Apa Motif??::

Salam,

Sudah lama tak update blog ini. Banyak hal yang berlaku lately. Tapi, abaikan je semua tu. Dugaan. Ada yang manis, ada yang pahit....macam kopi.! Yeks!

Ada tak ha orang yang suka kena marah even kita tak bersalah? Pendek kata, jadi mangsa lepas geram! Kita tanya dengan niat yang baik, tapi kena tegur dengan cara yang kasar. Kalau bagi sesetengah orang macam KITA ini, memang akan terkedu bila kena 'tegur secara kasar'. Silap hari bulan, nangis! Kita jadi pening bila fikir hal yang berlaku 100 jam yang lepas. Hari ini baru tahu cerita sebenar. Tapi, masih lagi fikir apa motif buat kita macam tu..kita tak bersalah la..
Kita terima ini semua sebagai dugaan. Nasihat yang diberi kita terima. Kita anggap kita tak tahu apa-apa. Kita tak simpan apa-apa dalam hati. Terima kasih kerna sudi menegur.

P/s : Minta maaf banyak-banyak. Kita tahu kita bukan sempurna. ^^

8 comments:

tedy guard said...

cik sizuka...
tedy pun pernh kena camtu..
pikir-pikr blk..
sakit hati pn ad..
tp sabar j la...
sabar itu kn sebahagian drpd iman..huhu

zeiDa said...

ait da balik??hehe
neway sabar jela...
aku pn x taw nak ckp apa..
kdng2 geram ngn orang yg cmni..huhu

SizuKa said...

To : Tedy a.k.a yani..huhu
Sabar tu 0.5 daripada iman...ada ku baca kat blog sape tah..huhu..means sebahagian daripada iman la...memang hidup aku ini selalu kena sabar ja..huh..menguji kesabaran betul!
btw...thax for becoming one of my folllowers! Ahaks...x sangka Tedy pun nak buat blog..hehe..ingatkan tak layan...;p

To ; Zeida
dah balik pagi tadi..huhu...SOB BA RO..itu solutionnya..agaknya...^^

tedy guard said...

cik sizuka cam perli sy j...hehe
tetiba terasa nk buat...
seronok la pulak..
rajin-rajin la lwt blok tedy..kui kui kui

izza said...

sabar je la sizuka.
dugaan tu.

bg izza,
x kira la org tu mmg salah or x bsalah skalipun, kalo nk tegur, ada cara dia..adab dia..
im really2 understnd..
da penah mngalami pun.
sakitnya hati ni hanya Tuhan je yg tau.
tp nk bt cmana,ada hkmah d sbalik apa yg tjadi.

huuu....sedih2. ;(

eh..sapa yg sedih sbenaq nya ni? huu

nisah said...

lama beno cik sizuka kt membawa diri...
hehehehe...
aku no komen la...
speechless!!!!
biarla masa yg menentukan n mengubah segalanya...
huhuhuhu...
welcome back...
gud luck final...
wat leklok nnt...
FORGET menda lain...
huhuhu...

MOHD NOR SYAFIQ BIN ABDUL MAJID said...

rilex2 cik sizuka.. try lupakan org yg wat hal tu.. yg penting.. fokus pd exam anda dlu.. :)
kalo asyik fikirkan ttg org len.. lm2.. anda sdiri akan terabai.. ;)

SizuKa said...

To : Izza
Kita yang sama2 sedih sebenarnya ;(
huhu..

lain orang, lain cara tegurnya...tetiba rasa nak buat pertandingan..sapa suka kena marah?? hak2...sapa yang telinga kebal je bleh kena marah truk2...;p

To : Nisah
Tengah berusaha melupakan hal itu..tapi, kadang2 interrupt masuk time aku tengah study...geram betul..ni kes 'tanduk dua' suka kacau aku la ni...huuu

To : MNSAM (Syafiq)
Arigato gozamaista! Atas nasihat anda...FOKUS itu penting^^

Related Posts with Thumbnails