:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, May 2, 2009

::Benar tindakan ini::

Salam,

Sekarang aku berada di Banting, rumah kak aku. Even lagi 2 hari paper last tiba, aku masih merayau-rayau ke sana sini. Bukan pe..gara-gara tak dapat study dekat bilik la ni. Terlupa betul PTSL tutup 2 hari berturut-turut. Takpe. (abaikan).

On the way ke rumah kak aku, mujur KTM tak wat 'hal' (delay) even hari ni hari sabtu. Aku terlupa lagi yang hari ni hari sabtu. Aish...maybe sebab dah lewat tengah hari, jadi kurang la orang nak naik KTM. Selamat! Sampai di Salak Tinggi, kak aku tiba dan terdecide nak pergi Bukit Jugra. Tengok paragliding accuracy world cup! Seronok! Mungkin sebab cuaca tak mengizinkan dan aku pun tiba lewat, hanya seorang peserta sahaja yang aku dapat tengok. Itupun dia terbabas. Memang tak accurate la. Ini first time tengok real, memang excited! Hoho^^

Ok la. Lately, aku baru sedar something happen to me. Tapi, takpe. Ada hikmahnya. Benar kata pendapat orang sekeliling aku. Lebih baik kikis rasa kesian daripada terus memberi harapan palsu kepada 'orang' itu. Even kita tak berniat untuk mempermainkan 'dia', tapi tindakan kita selama ini rupanya telah disalah erti. Kita tak nak hubungan kawan putus macam tu je kan, tapi apa daya..sometime orang tak dapat ngerti apa niat kita sebenarnya. Mungkin juga 'dia' tidak dapat buang 'perasaan' itu. Kita tak nak apa yang kita buat kat seseorang itu akan ada orang buat balik dekat kita someday. Huh. Minta simpang la. Bukan kita minta, but some said like that. Aku pun tak faham. Allah je faham apa yang aku rasa dan apa aku fikir ketika ini. Hmm..kalau 'dia' dah tak nak contact aku lagi, its ok. Mungkin itu yang terbaik buat dia. Cuma hope dia tahu yang sekali kita kawan, sampai bila-bila pun kita tetap akan jadi kawan. ^^

P/S : Gembira ketika ini kerna Rabbit Mika dan Rabbit Koko menemani aku. ^^

4 comments:

tedy guard said...

kirim salam kat rabbit tu..
pasal si "dia"..
x leh nak komen apa-ap la..

zeiDa said...

gha td aku naik ktm pon x ramai orang..huhu
bestnya dapat tgk orang trjun...
adakah si dia adalah orang yg sama yg aku fikirkan??huhu

hayati said...

anda ditagged!!....hehee....

SizuKa said...

To : Tedy
Rabbit ni semakin bijak taw! suka aku kawan dgn rabbit2 ni...hehe..;p

To : Zeida
even td x ramai org dlm ktm, tapi aku x duduk pun. coach aku masuk tu ramai laki duduk. BUkan nak bagi aku duduk. cis. x gentleman langsung. mmg best tgk pyung terjun tu..hoho..

erm..siapa yg anda fikirkan? hehe..said after hbs paper bisnes,k^^

To: Yati
aisehh..tagged? mls nye...hhoho..pas exam la ek..huhu...;p

Related Posts with Thumbnails