:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, May 3, 2009

::Bila Perut Mula Berbunyi::

Salam,

Sungguh memalukan ye kalau perut kita tetiba berbunyi dalam satu kawasan yang sunyi contoh macam library dan lif? Huu..Kuat pulak tu. Pernah terjadi kat aku ketika study dalam library dengan kawan-kawan. Krukk..kruukk...perut berbunyi. Terdiam seketika. Semua tengok aku. Ah..aku senyum sahaja. Aduh! Malu gila, but its normal kan perut berbunyi. Cuma yang jadi luar biasa tu bila perut melebih-lebih pulak bunyinya. Hasil gabungan gitar dan drum yang bergetar sehinggakan mengalahkan orkestra. Haha.^^

Ok. Kenapa perut kita berbunyi ye? Mengikut pembacaanku yang sedikit, perut kita berbunyi sebab proses percernaan berlaku di mana gerakan peristaltik oleh usus berlaku secara berkala. Dan bunyi itu pula berlaku setiap beberapa jam sekali. Iye ke? [Aku cuba terang tanpa menggunakan ayat sains (seperti enzim,sel, rembesan etc) ]. Ok. Itu yang aku faham. Tapi, ada certain kes ni..makan atau tidak, kenyang atau lapar, perut tetap juga bunyi. Apsal?

P/S : Ada tak petua untuk mengurangkan bunyi perut yang melebih-lebih?

8 comments:

zeiDa said...

aku pun prnah kna...
ms jawab exam ..haiyaa
segan giler..
ksmpulannya makan sblom g exam..hehe

nisah said...

aku pn pernah kene gak...
tp aku dah makan dh...
tp still berbunyi lg...
mmg malu la sbb org sbelah bleh dgr..
huhuhuhu...
aku pn x tau camne nk ilangkan lagu irama bnyi perut ni...
huhuhuhu...

Lin said...

hihih. funny.
xpnah blaku kt lin.
tp kwn pnah.
= )

tedy guard said...

kalau yg kuat mkn cam ak ni..
lain cite pulak..
da mkn pun, perut leh berbunyi lg..
kui kui kui..

ikut la nasihat zaid..
mkn sblm anda prgi k...
ak?..
ntah la..ad petua k? hehe

RoSe_ViOleTE said...

ak lom pnah kne lagik...
tpi pnah dgr...mse tu exam calculus2..
dak sblh ak...
chinese...
ingtkn skali, bnyak kali plak tuh..
kruukkk...krukkk.kruukkk...

soklan calculus yg sush tu wat ak jdi ketawe plak...
hehehehehe...;p

SizuKa said...

To : Zeida
Ak dah mkn b4 exam pg td..huhu..tapi.....masihh berlaku..........??

To : Nisah
kita serupa!~

To : Lin
bagus lin x pernah kena lagi...kwn lin spesies sama dgn kak..^^

To : Tedy guard
ko sama mcm aku...perut tong..hoho...eh,pagi tadi exam bisnes bunyi x? 3 jam bertapa dlm dectar...lama tu..;p

To : Rose
Hehe..aku pun pernah alami kes mcm budak chinese tu..wat malu ja taw! tapi, cmna nak hilang...tindakan luar kawal la.....;p

Syazwan Yazid said...

UKM...???
ambik kos ape ek...???
ade member...=)
anyway, nice blog...
nice pictures at Sedim...jeles2...! huhu!

SizuKa said...

To : Syazwan
UKM,Bangi. Kos Pure maths.
Thax. minat benda yang sama? nanti pergi la Sedim tu. huhu...:)

Related Posts with Thumbnails