:::ORANG-ORANG MANIS:::

Wednesday, May 6, 2009

::Masih Fobia::

Salam,

Sudah lebih 24 jam aku berada dalam fasa kemerdekaan. Lupa nak mention sebelum ini, yakni seminit selepas aku tamat exam. Hehe. Lagipun, tak nak orang di luar sana berduka lara dengan statement 'aku sudah tamat exam!'. Huks..( agak poyo di sini ). Dah habis exam pon mau riuh-riuh ka? ;p

::Tempat Pilihan::

Oh,ya. Hari ini bersamaan 060509, aku berkesempatan keluar berfoya-foya bersama rakan-rakan. Seharian kami semua ( Wana, Fatin, Zahidah, Nisah, Atun, Ummi dan Anis) bergembira di Sungai Tekala. Seronok! Walaupun pada mulanya ada la orang-orang yang tak bagi aku join ( sebab risaukan keselamatan aku katanya), tapi aku degil. Pergi jugak! Apa boleh buat??

Bertolak lebih kurang pukul 830 pagi dari UKM. Suppose boleh sampai dalam pukul 930pagi. Tapi, akibat sesat, lastly sampai la Sg Tekala tu around pukul 10 lebih. Sesat sampai nak ke Seremban. Hoho. Sedar tak sedar, hampir 4 jam kami bermandi manda kat situ. Orang tak ramai sangat. Tu yang best. Ok. Noktah.

Tapikan, even aku berjaya sampai ke Sg Tekala tu dengan hanya menaiki motor, but honestly aku sebenarnya still fobia. Fobia menjadi pembonceng. Akibat kes accident pada bulan 8 tahun lepas, till now aku cukup takut nak membonceng motor. Tapi, kalau tunggang motor, ok la. ( Pulak dah). Tapi,pepun mujur la aku ada Fatin. Dia cukup profesional menunggang motor. Aku rasa selamat menaiki motor dengan dia. Ceh. Skema habis. Haha. Thanks yer Fatin.^^ ( Sedapkan Nasi Goreng Ayam Kunyit tadi?)

P/S : Esok planning berfoya bersama askar-askar Statistik. Jadi ke?

6 comments:

Anonymous said...

askar2 statistik mahu kemanakah??

*ku musykil*

:poppy:

SizuKa said...

To : Poppy

Pergi Mid sahaja. Membuang masa di sana menengok pameran Dinosour..^^
(idea siapa)

Marya said...

owh..
da abez exam mmg merdeka la kan..
tahniah sbb da abez azab..
huhu..
sg tekala.?
i pnah g sg tekali..
erm ..

MentaRi MaLaM said...

salam...
owh cik sizuka masih fobia rupenya..
patut la aku rase ko kaku je kt blkg..
risau gak kalau tibe2 ko melayang..
aku tak pro pun..
thanx la tgur aku ad keta td.. kalau tak mesti bertmbh fobia..
sedap sgt nasi goreng ayam kunyit tu...
ngenegenge..
thanx

nisah said...

wah sizuka masih fobia lg...
tp rasa mcm dah ok...
x pe lama2 fobia 2 ilang nnt...
hehehehhe...
syok2 p sg 2..
aku suke...
lama dah x tgk keindahan alam...
hehhehehhe...
len x kt p jln2 lg...

SizuKa said...

To : Mary
sg tekali? kat mana tu? x prnh dgr pun..huhu..btw,thax 4 being my new followers!^^

To : Mentari malam
Hehe..aku cukup berhati-hati kalau ada keta dtg dr belakang. Sebab dulu aku accident sebab dirempuh dari blakang la...fuh..menakutkan aku je..tp,thax td brani bw aku juga walaupun aku fobia. Hehe..eh,mn taw aku kaku??? hoho...;p

To : NiSah
Hope2 fobia tu hilang la..beskal x fobia. Tapi, zaman skrg mn la ada org naik beskal sgt kan..g bersenam buleh la..hak2...
tunggu aku keja nnt la, pakai keta trus...hehe.

Related Posts with Thumbnails