:::ORANG-ORANG MANIS:::

Monday, June 8, 2009

::Pernahkah Anda?::

Salam,

1) Pernahkah anda menunggang motor ketika hujan lebat dan lebih malang lagi anda disimbah dengan air dari kereta bertentangan?

2) Pernahkah anda terjatuh dari basikal akibat tayar disekat dengan kaki oleh orang lain?

3) Pernahkah anda ditipu oleh penjual tiket bas yang kononnya akan membawa anda pergi ke tempat yang anda ingin pergi, namun akhirnya driver stop di tempat lain dan tidak pergi ke tempat yang anda ingin pergi?

4) Pernahkah anda menunggu bus dengan begitu lama ketika anda memerlukannya, namun jika sebaliknya bus tu kerap pula muncul?

5) Pernahkah anda menunggu Komuter dengan begitu lama, namun akhirnya pengumuman dibuat yang menyatakan train ' delay'?

6) Pernahkah ketika anda menggembur tanah dalam pasu, tetiba anda ternampak ada seekor katak tengah duduk statik dalam pasu itu?

7) Pernahkah anda masak ayam masak merah tanpa meletakkan minyak terlebih dahulu?

8) Pernahkah anda menceritakan sesuatu peristiwa kepada rakan anda berkali-kali sedangkan anda telah menceritakan kepadanya sebelum ini?

9) Pernahkah mata anda dimasuki percikan sambal belacan ketika menumbuk cili?

10) Pernahkah anda disaman oleh polis akibat langgar lampu isyarat merah?

Jika 'YA', tahniah! Anda juga pernah mengalami pengalaman seperti saya. Haha (agak poyo). Ini namanya 'tarak' kerja. B.O.S.A.N!

P/S : Sesuatu yang bukan ilmiah. Cuma 10 pengalaman yang ingin dikongsi.^^

8 comments:

que said...

pernah2 o/

Izza Mardhia said...

ada yg penah. ada yg dak hehee

Kristal Senja said...

ade sket penah... :p

tedy guard said...

huhu..pernah-pernah....

zeiDa said...

ada yg prnah n ada yg x..hehe
pasal bus 2 slaloo la..sakit hati je..huhu

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


bnyk gak aa aku penah. tapi aku mmg xpnah langgar lampu merah. aku syg motosikal aku. nnt sakit dia klu aku langgar lampu isyarat.


ekekekeke

Anonymous said...

ko sengal ah jiha. hahahahaahah. lame tak borak ngn ko. banyak nak kena update ni

:poppy senasib ngn sizuka*

~ a for ana ~ said...

hehe... almost ol of dem ana penah wat! hahaha....

Related Posts with Thumbnails