:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, July 5, 2009

::Kisah Baru Hari Ini::

Salam,

Hari ini semangat baru dan agak waja aku datang ke UKM. Haha. Jam 10am dah jejak kaki di UO. Nak tahu bilik mana aku dapat sebenarnya. ;)
After check in, alhamdulillah lega! Aku dapat bilik yang agak best dari yang terdahulu dan aku suka bilik ini! Ya ya...hope rumet aku pon best! Wuhuuuu! ;)

Lepas kemas bilik, cuci lantai and so on, aku gerak ke Alamanda with my sis. Saja membuang masa di sana sebab petang tu tiada siapa nak teman aku since my new roommate not come yet. Forgot that today is Sunday. As usual, of course akan ramai orang. Tapi, hari ini luar biasa kot bagi aku dan kak aku. Sebab...??

Sampai di Alamanda, sudah terpampang board "FULL" kat tempat parking. Pusing-pusing, akhirnya park kat P6.( P7 is the last one). Huhu. Tak pernah-pernah sampai ke P6. Masuk Alamanda, semua kedai crowded. MPH, Carrefour, McD, Food Court..huhu. Tah datang dari mana segerombolan manusia ni..pening betul.

Lepas bayar kat autopay, malas nak tunggu lif coz lambat dan ramai orang+troli. Huh. Lastly decide turun ikut tangga. Seingat aku, tak pernah lagi kot aku guna tangga kat Alamanda tu. Tak disangka-sangka lepas turun around 20 anak tangga (kot), pintu tak boleh buka. Fuh. Memang takde tombol nak pulas untuk buka pintu. Tah sape punya idea reka pintu tu macam tu. Aku dan kak turun lagi ke aras bawah dan pintu sama jugak. MasyaAllah..aku ingat bakal nyawa-nyawa ikan dah kami dua di situ. Mujurlah kaki ini kuat dan bijak melangkah terus turun ke bawah. Lastly, jumpa juga. P2. Huh..Baru aku faham kenapa dibuatnya macam tu. Meaning, next time kalau p Alamanda, jangan guna tangga. Guna je lif unless kalau emergency, baru la guna tangga. Macam kerja Pak Pandir je duk ulang alik turun naik. Lastly, lif juga pilihan hati. Haha ;)

P/S : Sesiapa yang p Alamanda again and got traffic jem at autopay counter, pergi ke P7. Ada jalan keluar yang mudah dan cepat. Aku baru tahu petang tadi. Jahilnya..saja nak pesan for others!~ Sorry kalau ada yang merasa wasting time baca entry kali ini coz aku banyak bercerita. Haha. Saja nak kongsi pengalaman.^^

9 comments:

Kristal Senja said...

rupanya begitu kejadian 'pak pandir'nya... haha...

SizuKa said...

@ Kristal : Haha..ya ya..begitulah ceritanya...'pak pandir'..hehe..

nisah said...

wah apa yg special pasal blik gha ni...
ni wat x saba nk lawat blik gha...
hehehhe...

::SizuKa:: said...

@ Nisah : dtg la bilik aku..K9B104..hoh..dinding kaler purple beb..hohoho...;p

Kristal Senja said...

patut le suke sangat haha...

Lin said...

if rajin or free2,
amik award cik sizuka kt sni. =)

http://thepinkishpurplelavender.blogspot.com/2009/07/award-from-mint-aka-mean-aka-aimyasmin.html

::SizuKa:: said...

suka la wahai Mr Fakhrus...dats my favret color la...suka sgt2! hehe..
nnt cari butterfly lain color purple kat Tokyo ok...hehe...

Anonymous said...

hhahahahah. klaka ah ko jiha. aku pn xpenah2 guna tangga kt alamanda. aduhai~~
*ku takde perasaan kt blk baruku*

:poppy dtg lagi:

::SizuKa:: said...

@ Poppy : Aik poppy syg..ko pun x pnh gak ke guna tangga kat alamanda tu?? huhu...dah berjuta kali agaknya ko g sna..hihi..

::Sizuka semangat di bilik baru::

Related Posts with Thumbnails