:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, July 10, 2009

::Tetamu Istimewa::

Salam,

As i said before in the last entry, hari ini aku free. Terperap dalam bilik macam tak berkembang je minda ini rasa. Whatever la! Assigment baru sentuh sikit. Yang lain-lain aku abaikan dulu. Sungguh tak ketahuan aku hari ini. Lost direction je rasa. ;(

By the way, petang tadi tak diduga betul. Aku dapat kunjungan dari tetamu istimewa yang tak diundang. Since dalam rumah hanya ada 2 orang je, quite sunyi la. Lepas azan Asar, aku masuk toilet untuk ambil wuduk and rumet aku tengah kemas meja study. Pintu terbuka sebab nak bagi angin masuk dan ruang tengah ni nampak cerah. Tetiba je rumet aku jerit-jerit. You guess what?? Hoho. Kera masuk bilik kitorang dan amik roti atas meja. Siap bawa anak dia lagi. Khusyuk betul dia makan and bijak pulak tu buka penutup jem strawberry. Kelakar je tengok. Aku yang terpinga-pinga ni terus keluar dari toilet and ambil handphone untuk buat video. Ngeh2~ Around 5 minit dia geledah bilik kitorang, terus dia keluar tanpa disuruh. Lega!~ 5 minit kemudian aku dengar perempuan dari aras mana tah pulak jerit-jerit. Haha. Sah! Kera masuk sana pulak. (itulah tetamu istimewa aku pada petang ini)^^

Pengajaran : Petang-petang jangan buka pintu. Kalau nak lagi selamat, simpan semua makanan dalam loker.

P/S : Terasa macam duduk dalam kawasan zoo plak. 'Bahagia+tension' belajar dengan dikelilingi haiwan sebegini. Hoho.

** Atas permintaan poppy and suhaiyl, i had been succesfully upload this video. (imej kurang menarik coz hp murah and banyak shaking..)**

video

12 comments:

Kristal Senja said...

best betui ada tetamu datang berkunjung... hehe...

::SizuKa:: said...

@ Fakhrus : hehe..sgt la best! best tak terkata ;p

Kristal Senja said...

semoga berbahagia selalu haha...

nisah said...

arap2 aku x dpt tetamu istimewa mcm ko...
hehhehehe...
blik aku pn ada potensi dpt tetamu zoo gak...
hehhehehe...

::SizuKa:: said...

@ Fakhrus : ayat tergantung tu..meh aku sambung..'semoga berbahagia sellau bersama insan tercinta' bukan dengan kera..haha...;p

@ Nisah : Aku tak sempat lagi usha bilik ko..next time aku dtg..eit,betul ke berpotensi?? bahaya gak KKM tu..huhu..UKM telah banyak menceroboh habitat mereka..now students la jadi mangsa serangan mereka...tapi,takpe..setahun je lagi...sabar2..;)

RoSe_ViOleTE said...

waaahhhh!!hebat r kera tu...
die amik sudu skali x?sapu jem atas roti...
hehehe

Anonymous said...

hahahahahah. patutnye, bende 1st yg patut ko bwt, PI HALAU KERA TU! bukan amik video. aduhai cik jiha, kelakar la hang ni..
nanti aku nak tgk ea video tu~

:poppy menangis tahan gelak:

suhaiyl said...

upload la vid nyer..leh tgk reramai..

awieadawiyah said...

hahahha..
serononk nye cmtuh..
kuikuikui..:P

::SizuKa:: said...

@ PekJah : haha..mujur takde sudu ats meja..klu x, dengan sudu2 sekali dia sental amek..ngeh2~

@ Poppy : itu benda 1st yg terlintas dlm otak aku ni..amik hp! hehe..sure aku kasi ko tgk video tu later~

@ suhaiyl : nnt klu dpt,aku uploadkan..~

@ Awie : agak seronok la dpt kunjungan mereka..haha..~

Anonymous said...

haha. thanks uplod video nye. bunyi di akhir video ni leh kasi kontroversi je. aku dok pikir yg kera tu terkam ko, n duduk atas pale ko...

:poppy lagi:

::SizuKa:: said...

@ poppy : ngeh2..ketawa dan gelak sehabis-habisan kan..haha...dialog terakhir itu dikeluarkan oleh rumet aku yg berbunyi "eeee...yeksss!! gelinyeeee...."...haha~

Related Posts with Thumbnails