:::ORANG-ORANG MANIS:::

Wednesday, August 26, 2009

::SERIK::

Salam,

Serius aku tak dapat study malam ni. Nak elak ngantuk, blogging wat luahan perasaan. (Agaga). Terganggu betul dengan kewujudan makhluk ni. Ingatkan dah berubah, tapi makin menjadi gamaknya. Tapi, terkagum sebentar gak la dengan makhluk ni. Hebat gila lidahnya tutur bicara. Benda yang salah dibetulkan sesuka hati dengan buat muka tak bersalah. Pastu sebarkan ke orang lain. Buat cerita macam aku tahu semuanya, sedangkan kosong! Sifar. Elek! Satu habuk pun aku tak tau pasal mereka tuh.

Sekarang aku la jadi mangsa keadaan. Disoal siasat seribu soalan macam la aku ni penjenayah antarabangsa. Tolonglah pergi jauh-jauh dari hidup aku. Aku tak sanggup dihentam lagi dengan sejuta soalan yang tak masuk exam tuh. Aku nak study pun takleh ni. Baca buku pun serupa macam tak baca. Tolonglah. Aku nak kita semua happy tambah-tambah di bulan puasa yang mulia ni. Jangan ulang kesilapan kali kedua. Tau tak perkataan S.E.R.I.K?

P/S : 21 Takrifan dan 7 Teorem perlu di hujung jari before Khamis ni. How come?

12 comments:

ber_uwang said...

cuba bagi sepakan laju laju atau tampo laju laju biar dia blah

MentaRi MaLaM said...

jgn difikirkan sgt cik sizuka..
nanti kite yg merana...

(berckp seolah2 tau masalah cik sizuka..)

Firol said...

rilek sizuka...handle benda ni sebaik boleh..

(mentari aku pun tak tau apa masalah dia sebenarnya)

Alin said...

Gha, what happened???

::SizuKa:: said...

@ ber_uwang : boleh je nak bagi, silat gayung dalam genggaman ni..tapi tak sampai hati je.cuma harap dia berubah la~ uu..mujur takde cadangan tikam laju-laju ;p

@ mentari : bukan nak difikirkan sangat, tapi datang terjah daku..uuu..

@ firol : dalam usaha nak handle sebaik mungkin..mengikut cadangan mentari;p

@ alin : erk...adala makhluk ni..mereka cerita pelbagai siri..gha jadi orang tengah..bak tahu segalanya..sedangkan nothing~

CaHaya said...

klu kene terjah lg, gha lari lah laju2...
200 km sejam.
gerenti org tu xdpt kejar.
serik die nk terjah lg.
bykkan bersbr.
manusia ni mcm2 perangai.
Allah Maha Adil~

Anonymous said...

aku suke ar cadangan tikam laju2. apa kata ko try aplikasikan cdangan tu

:poppy menyokong:

::SizuKa:: said...

@ cahaya : takleh la akak..gha dah tak kuat macam dulu..lari 200km sejam KONFEM semput..ya..Allah Maha Adil..gha taknak dah jadi macam ni lagi.~

@ poppy : erk?? ko nak aku masuk jail ke? akak oo akak..~

ije said...

cool dear!

tedy guard said...

sabar cik jiha....

Kristal Senja said...

tak tahu apa yg berlaku... tp bnyakkan lah sabar dan doa...

::SizuKa:: said...

@ ije : thanks~

@ yani : thanks jua!~

@ fakhrus : tQ~

Related Posts with Thumbnails