:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, September 1, 2009

::Tiga Sekawan::

Salam,

Mana nampak lagi pelik?

a) Seorang perempuan berkawan dengan 2 orang lelaki.

atau

b) Seorang lelaki berkawan dengan 2 orang perempuan.


Ke tiada kepelikan di situ?

P/S : Selamat tinggal Ogos. Selamat datang September! (banyak birthday member September ni)~

14 comments:

flip said...

tiada ap yg pelik,,kawan xkire jantina,,xkire berapa ramai,,n kire ap2 pun kan,,hehe

Cikgu Adham said...

slm heh heh..
kalau kita bnda tu pelik, maka jd pelik la... jika kita fikir benda tu biasa, maka jadi biasa lah.. bergantung pada niat..

Kristal Senja said...

kawan ke 'kawan'? hehe...

zeiDa said...

mana2 pon x plik...
sbb kawan je kan...
kalo "kawan" tu yg akan jd plik2..;p
neway berhati2 lah dlm berkawan..
n jgn smpai pihak yg berlawanan jantina salah tafsir kebaikan yg kita buat kpd mereka..
sdngkan bg phak kita ,kita btol2 anggap mereka sbgai kawan ataw shabat shaja..not enough than that...so kpd yg berlawanan jantina sila jgn salah tafsir ye..;p

Firol said...

aiseh sizuka..ramai mintak...bukan tak nak bagi...camtu le bisnes..takpe gua simpan sampai lu kerje..

oo sizuka ku tunggu mu
nananananaaanaaaa
-pop shuvit(jumpe lagu tu)

Kristal Senja said...
This comment has been removed by the author.
Kristal Senja said...

agak bersetuju dgn statement cik zeida di atas ni... huhu...

RoSe_ViOleTE said...

urm...
xkesah la kot...
kawan kan...xkira la jantina..
tp knela gak jge perbatasan..

kepelikan akn berlaku bile berkawan tnpe jage batasan...
hohohohoho~~
salah disisi islam tuh...hehe

Anonymous said...

poppy menjawab: tiada kepelikan di situ.
persoalan: ape takrif sebenar pelik?
pelik tu bila orang yang fikir benda tu pelik. kalau takde yang fikir benda tu pelik, takde la wujudnya pelik. masalahnya, ade sesetengah manusia yang gemar judge sesuatu bende tu pelik. ntah ape definisi pelik, definisi normal kat dia pun, taktau. padahal dia sendiri yang pelik. dia je yang rasa dia normal.
kesimpulan: takde yang pelik kalau kita tak rasa ia pelik. biar la orang lain nak cakap apa

:poppy merapu lagi *sorry*:

::SizuKa:: said...

flip : erm..btol gak...ni pndgn org2 muda mcm flip..kalau org tua, diorg mesti bebel2 kata pelik..erk..;p

Cikgu Adham : bergantung pada niat..betul2..=)

fakhrus : kawan shj oke..not 'kawan'..uhuuuu~

::SizuKa:: said...

zeida : haa...betul2..tapi, nak bagi taknak salah tafsir tu lee...bila wat baik banyak, dia ingat benda lain lak..sedangkan kawan je pon..uh..tp,nape ramai said 'tak pelik' ek...huhuu...~

firol ; uhuu...tahun depan baru gue habis study..nak tunggu kerja tu wallahualam le..huhu..ala..bg je free 1...hehehe ;p

::SizuKa:: said...

rose : ha..batas tu ofcoz le kena jaga..title pon kawan je kan..bukan husband or wife lagi...ngeh2...tak pelik jugak ek..

poppy : fuyooo...semangat waja menjawab..siap bagi persoalan takrifan n kesimpulan lagi di situ.ngeh3...erm..biar org lain nak kata apa...kan...so, kira tak pelik la yea..uhu..~ menjawab segalanya persoalan kini (^_^)


***Thanks yg memberi komen(clap clap clap)***

CaHaya said...

yg penting kak wani nye burfday disember. igt tau.

::SizuKa:: said...

kak wani : baiklah akak..jiha ingat disember je...tarikhnya tamau tau...wat2 taktau..heee~ ;p

Related Posts with Thumbnails