:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, August 22, 2009

::Tercapai AddMath 100%!::


Salam,

Tengok title entry ni mesti ada yang rasa tuan punya blog ni terkagum sendiri kan..tak pun syok sendiri. Kan? Ah. Ini just cerita lama. Cerita expired! Since form 4 and form 5 (mengimbau zaman kegemilangan dulu-dulu kala).

Dulu..
Addmath lagi senang dari mathmode..(bagi aku)
Aku sangat minat addmath..sangat-sangat!
Buku latihan warna merah keluaran PELANGI tu hampir lekang dan belacan jadinya..
Gara-gara pulun sangat study and buat latihan and so on..
Sekarang buku tu pun dah tak tau duk kat mana..
Teringat kat Cikgu Latiff..
Dia sangat baik dan ajar dengan penuh semangat..
Buat aku bertambah semangat mau skor A..!
Tapi..
Sekarang ni dah lama tak jumpa dia..

Fikir-fikir..
Kalau apa yang aku belajar sekarang sama macam mana aku belajar dulu..
Alangkah seronoknya..
(dalam usaha memotivasikan diri sendiri)..

--> 0+0=0 pun perlukan pembuktian tau.. Uhh..

P/S : Teringat semua cikgu terutamanya cikgu Matematik dari darjah 1 till form 5. Kalian sangat berjasa.(^_^)

9 comments:

Cikgu Adham said...

slm...
mmg betul.. in mathematics, everthing have reason...

why -ve multiple -ve becomes +ve?,
why -ve multiple +ve becomes -ve?

mathematics have o lot of meaning..
mathematics is pattern of number, math is symbol of daily life, math is beautiful, math is interesting....

Kristal Senja said...

hebat giler cik jiha ni...fuh...

::SizuKa:: said...

@ cikgu Adham : salam..stuju dgn semua statement di atas..maths is wonderful..;)

@ syakirin : ish...xdela..mana de hebat..sekali je dpt 100%..kirin..teringat kat cikgu latif la...uwuuu...

ije said...

agree! we hv to see the wonder of maths. it's all about life.

ije penah dapat markah add maths 18%. cikgu siap kutuk lagik. ije siap nangis tak hengat. haha.

berkat cikgu marah, dapat gak merasa A1. alhamdulillah.

rindu saat buat kira-kira add maths. tapi sumpah. sekarang ije kosong tentang add maths. aaa.

::SizuKa:: said...

@ ije : gha masih ingat lagi bout addmath dulu2..tp, tak semua..haha..paling minat topic functions!

pencinta-pencinta maths semua agree with that staement..heee~

zeiDa said...

aku pon suka math..
but x layak kot jd mathematician..
ada part2 dalam math yg x berapa nak kuasai sgt..
bile aku pk2 pasal ms dpan...
aku kna kerja pjabat kot..
atawpon jd suri rumah tngga jela..;p
aku x leyla dok lib je hadap buku..;p

KITTERMINT said...

cikgu latiff? haa?? sape??

::SizuKa:: said...

@ zeida : jadi suri rumah tangga jela cik zeida comey..hahha..

@ azrin : oh..itu cikgu tusyen aku...cikgu Azman kat saina..hee..cikgu Azman pon dah lama x jumpa..dah ada brapa anak la kan...

Anonymous said...

cikgu latiff tu cgu add maths area mana?

Related Posts with Thumbnails