:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, September 13, 2009

::Minah Purple::


koleksi kad-kad raya tahun-tahun lepas [ada yang menarik di situ!]

Salam,

Purple..purple..purple..itulah yang sering kawan-kawan aku cakap bila nampak aku serba purple. Apa boleh buat? Mata aku ni attrack pada colour purple. Aku pun tak tau napa la purple itu seringkali berada di sekeliling aku.

Dulu..masa kat Saina..cadar colour purple, sekarang lagi advance. Bumbung sekolah pun colour purple. Pagar sekolah pun warna purple. Satu blok dicat purple. Aku pun tak tau napa. Pengetua pun sama taste dengan aku agaknya.

Masuk matrik, penyakit purple ni berjangkit-jangkit. Makin menjadi-jadi pulak. Boleh dikatakan most koleksi blouse and Tshirt aku warna purple. Sikat rambut pun colour purple. Mujur selipar jamban tak warna purple kan?

Masuk UKM, hidup aku lagi related dengan purple. Secara tak langsung. Haha. Dapat duduk Kolej Ungku Omar. Masuk kolej ni, Tshirt pun colour purple. Tali matrik pun purple. And, fakulti kesayangan pun warna purple. Fail, pen semuanya purple. Hidup aku penuh dengan purple. Waaahhhaaaaa~

Now, everyone no wonder la if everyday aku pakai baju serba purple. Ada yang cakap mengalahkan Dekan FST lagi. Haha. Hampir 3 tahun bersama, semuanya dah mangli dengan perangai aku. Ada orang tu kan..siap buat FACTS and STPROVE lagi tau nak kukuhkan statement yang aku ni Minah Purple. Ahha. Tapi, tak kisahlah. Dah memang aku cenggitu. Apa boleh buat.

P/S : Korang mesti dah boleh agak kan baju raya aku warna apa tahun ni. Mak aku dah geleng kepala tau dengan perangai anak dia sorang ni~

21 comments:

Fakhrul Islami said...

salam...
cik sizuka warna baju tahun ni pn same lg??? huhu...

ber_uwang said...

ok la kalau kat kg uncle panggil biru kundang sebab purple tu sama dengan color biji buah kundang...


sizuka pakai purple memang nampak comel..

zeiDa said...

eit hantu purple...hehe

fact n stprove???muahaha
sape ah yg wt 2...
mesti si comey kan..haha
haiya...
tahun ney sama r baju raya kita..
tp aku bukan hantu purple k..
aku kna capai baju 2..
sbb i2 je yg plng ok...huhu

::SizuKa:: said...

fakhrus : salam..erk..a'ah...purple ada..pink pun ada...ko pun geleng kepala gak mcm mak aku...;p

::SizuKa:: said...

ber_uwang : buah kundang tu buah pe? tak tau pun...nasib kat UKM ni diorang tak panggil biru kundang..hehe~

::SizuKa:: said...

zeida : haha..sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula..makcik makcik..hahha~

sama ea tahun nie...takpe..wat boria nanti p PPSM..wakakak~

BUJANG SUSAH said...

Salam ziarah dari sahabat. uiii.. bnyknya kad raya.. selamat menyambut syawal yg bakal tiba..

Fakhrul Islami said...

memang tengah menggeleng pun(sambil geleng pale...)

ark...nak tercabut...adeh... stop jap(sapu yoko-yoko jap...)

pasni sambung geleng balik haha...

e f f a said...

gha...suker purple jugak! rasenya dlm byk2 kaler pompuan mmg suke purple kowt...

anaklaut said...

salam..cik sizuka manis,

tahun ni banyak ke dapat kad raya?

tq singgah anaklaut..:)

::SizuKa:: said...

bujang susah : banyak sebab......

kumpul dari form 4 lagi..ekekekek..itu yg banyak bertimbun...BUJANG SUSAH lagi dapat banyak kot..kan..tq sudi ziarah blog sizuka ;)

::SizuKa:: said...

Fakhrus : amboi...sakan ea dia geleng 180 darjah bukan main lagi...siap pakai yoko yoko lagi..meh aku nak tempek salonpas..lagi cepat baik..wakakak~

::SizuKa:: said...

effa : stuju! hahha...satu lagi kaler pink..tapi, tak semua pompuan cmni...but,most of them..kita serupa.....;)

::SizuKa:: said...

anak laut : salam..belum dapat lagi..tunggu kad dari anaklaut la...

tq juga sudi singgah blog sizuka ;)

Fakhrul Islami said...

cepat2 tampal salonpas... dah bengkok 45 darjah dah pale ni haha...

^_s::a::s::a_^ said...

haha...
xpe2...purple i2 manis...
kui3..

selamat hari raya..
maaf zahir batin..0-0
jmpt r dtg rmh raye nih...
bw skali rombngn dr kedah..
wawawa

::SizuKa:: said...

fakhrus : nak jugakkkk tempek salonpas...ingatkan layan yoko yoko je...ahaksss! tak yah geleng2 lagi...trima seadanya cik jiha memang minah purple ;)


tak yah geleng-geleng anymore..wahahhaha~

::SizuKa:: said...

sasa : insyaAllah..kita beraya di PPSm je la cik kak...jauh aku nak merangkak ke Jengka tu..huhu..cuti seminggu je..tak sempat nak merayau sana sini...btw, slmt hari raya...0-0!~(^_^)

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

wa nak ajak lu bergelak ketawe kat blog gua..

sang ratu diaries said...

jiha..xsangke kite serupe..
ida pon GILA pepel gaks..
dah boring rasanya blouse tshirt aryik kale pepel jewk..haha
baju raya mmg x abes2 kale pepel..hhahahahha
GIV ME FIVE!!!!idop pepel!
actly pepel tu jugak inspirasi saina..warne tu cam mengingatkan zmn best kt saina dulu....
dats why la depan mata ida ni ade pepel jewwwwww.....hehe

::SizuKa:: said...

ida : heheh..tak sangka ada jugak peminat purple...hoho..hantu purple jugak la ni...give me 10 lah!~

Related Posts with Thumbnails