:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, October 15, 2009

::Asyik LUPA::

Salam,

Lately, selain aku 'bermasalah' bila berada di jalan raya, aku juga seringkali lupa. Maklumlah, lupa kan sifat manusia. Normal la kan?

Masa aku 1st year, aku ambil kelas Mandarin. Belajar tekun punya tekun, tapi ada jugak kelas aku ponteng. Hee. Tapi, masa minggu exam, aku tak datang. Sebab..aku lupa minggu tu ada exam. Sunggo aku lupa. Tak tau napa aku leh lupa.

2 minggu lepas, Su pinjam rubik aku. Aku balik bilik, gedik-gedik nak main. Cari dalam beg, takde. Cari atas meja pun takde. Siap buat announce dalam Facebook. Macam hilang anak je gayanya. At last, si Blink2 cakap ada kat Su. Baru aku ingat.. Ketuk kepala sendiri. Aissh~

Petang tadi suppose ada kelas Food Science pukul 4-5 pm. Lepas kuiz strategi tadi, aku lunch dengan Fahmy, Fatin dan Wana. Raligh bersembang sampai pukul 2 lebih. Balik bilik, aku mandi dan bersantai-santai depan laptop. Pukul 4.15pm, Anis mesej aku. " tak datang kelas ke?'. Erk! Sunggo aku lupa. Aku lupa...lupa aku ada kelas lagi. [ Ingatkan dah habis semua syllabus ]Aishhh~

Ada lagi satu petang tu, kelas aku pukul 5 pm. Aku solat siap-siap kat fakulti since Asar masuk agak awal masa tu. Balik dari kelas, dah pun pukul 6 lebih. Kalut-kalut aku jalan. Lepas mandi, aku amik wuduk. Pastu baru teringat aku dah pon solat tadi masa kat fakulti. Agagaga. Hampir solat 2 kali agaknya...~

Lagi satu, petang tadi jugak aku teringin sangat nak makan waffle. Gigih gila turun naik tangga kat pusan cari waffle. Sampai bilik, aku offer waffle kat roomate aku. Dia cakap dia puasa. Oh..sorry i said! Tak lama kemudian, aku offer lagi. Dia buat muka pelik. Aku bertambah pelik. Dia dah kerut-kerut dahi dia. Aku pulak garu-garu kepala. Then, baru aku ingat. Dia puasa hari ni. Ish.!

Itulah kan..lupa tu memang normal. Sifat manusia. Tapi, lately aku seringkali TERLUPA. Menyerlah jugak la sifat lupa aku ni. Harap-harap dalam exam takde la lupa sebegini apa yang telah aku hafal YA Allah...~

P/S : Esok aku balik umah. Lupa pulak. Barang pun tak kemas lagi. Aiyoooo...ayuh!

9 comments:

acHap~ said...

ko bia btol jiha? da mcm hape da aku bce kesah ko. ni mst slalu sgt korek idong smbl men fb nh~

opop said...

at least awak x lupa kisah2 lupa awk...

^_s::a::s::a_^ said...

asyik lupa jiha??
aku rse kn..ko patut..
errr...patut ape eyh??
LUPA lak ape aku nak ckp tadi..
ngeh33~
(^_^)v

::SizuKa:: said...

achap : erk...takde masa nak korek hidung smbil men FB..agogo...takpe..ni kisah aku. bukan kisah ko...ahahha~ all the best exam weyh! jarang dah nampak ko sekarang kat fac...heee~



opop : a'ah...betul2..kata2 yg bagus..buat saya sedari diri..hooo~



sasa : aih...perli saya ke cik kak...huuuu~ Patut jumpa Doktor lah kan ko nak cakap sbnarnya...tp, tak sampai hati je tu...;p lantasss...buat2 lupa ;0

acHap~ said...

agagagaga. jarang ke? aku pon sbnrnye. hahahaha. all da best xm ek. wish me luck too~
*chuak sbnrnye xm nh. paper aku berderet gler*

Fakhrul Islami said...

dashat bebenor pulupa cik jiha ni... haha...

zeiDa said...

haha
gelak3 je aku bc..
mcm mana ley lupa ney??hehe
mudah-mudahan dlm exam xkan LUPA..
nanti kalo da ada bf,jgn LUPA jgak..;p

nizamsani said...

Banyak sangat minum air semut ni.

::SizuKa:: said...

achap : yeay! mujur paper aku tersusun rapi...hee..pepun, all the best! jgn cuak sgt..ko kan pandai...cool aje ea...~


Fakhrus : MasyaAllah..kadang2 lupa tu benda2 yang simple..emmm~


Zeida : uishhh! kalau dah ada bf or bertunang, insyaAllah takkan lupa gtau kat ko..hee..


nizam : erm..mungkin kot...tapi..tak jugakk kot..sebab slama ni byk minum air SEGAR..air segar UKM ni takde semut...heee...~

Related Posts with Thumbnails