:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, October 25, 2009

::Kejutan Demi Kejutan::

Salam,

Kejutan demi kejutan.......(sok lusa bila makin tua, mesti gelak-gelak bila baca entry ni balik)

********************************************************************
Kejutan pertama :

Tepat 1200am at PTSL, sorang Chinese boy approach me (sambil bawa plastik KFC) and he said:

Chinese boy : Elo mis, i nak bagi u ni. Ambik la KFC ni. I belanja.
Me : ha? bakpo u nak belanja i?
Chinese boy : aiyoo..ambil la..i nak bagi u ni. ambil la cepat.
Me : eh? u ni sapa? i tak kenal u. apsal u nak bagi i semua ni?
Chinese boy : aiyo..amik je la. I nak balik dah ni. cepatlah ambil..

Erk..aku pun ambil je la since dia dah gedik-gedik sangat nak balik. Then, orang kat sekeliling meja tu semua dah gelak-gelak and sengih macam kerang busuk. Dah agak dah. Ni mesti kerja mamat-mamat and minah-minah tu. (Aishh...pekena aku kaw-kaw ya). Haha. Takpa. Aku suka. Thanks to Blink2, Ira, Fahmy, Fazlan, Akma, Kak Ani dan Syafiqah. Korang punya plan agak menjadi la even kita semua makan pakai 'lapik pinggan cantik punya.' Haha.

***********************************************************************
Kejutan Kedua :

Tengah hari 24 October 2009. Ada orang nak belanja makan Pizza Hut. *Wink wink*..Hee..semuanya saya rasa nak order. Kali ni dapat makan Deli Wings dan Tripple Shutter. Suka! Thanks to them yang sudi belanja saya lunch semalam. Moga Allah selalu memurahkan rezeki anda.


************************************************************************
Kejutan ketiga :

Yang ini la kejutan paling buat aku sakit jantung. Gugup! Ok la. I start story from awal. Ada member aku sorang ni nak minta tolong tumpangkan awek dia tido kat bilik aku semalam since awek dia datang jauh dari Shah Alam. Aku pun percaya bulat-bulat sebab aku tak pernah tau pon dia dah berkapel. Ngek! Then, janji 1130pm jumpa kat foyer UO. Aku siap-siap tutup buku awal-awal lagi sebab semalam aku betul-betul letih. Then, janji melayu katakan. Terlajak till 1230am. Aku pun pecut la pergi ke UO and at that time baru jumpa depa ni. Sebelum nak balik ke bilik aku tu, member aku ni ajak pergi ambil beg kat depan gelanggang skuash UO and at that time too...TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....

Ada la suara-suara yang nyanyikan lagu Happy Birthday. Hoho. Terharu saya. Barulah aku nampak muka-muka pakcik-pakcik dan makcik-makcik yang menyorok kat celah-celah pokok tu. Rupanya ini semua helah mereka sahaja. Awek dia bukan nak tumpang tido bilik aku pon actually. Pekena aku kaw-kaw ya! Aishh..macam-macam rasa pon ada. Gembira, terkejut, geram..hee. My rumet sampai siap-siap nak kemas bilik since she know ada orang nak tumpang bilik kitorang. Hoho. Tak sangka korang akan celebrate birthday aku tau! Thanks to Aidi, Aini, Zul Alan, KA dan Che Nab. Really appreciate it! Plan korang memang menjadi. *Thumbs up!*

****************************************************************************
Korang nak tau apa aku rasa lepas korang celebrate my birthday? Hee.

Aku lebih menghargai nilai persahabatan antara kita and no matter what happened, kita tetap akan jadi kawan sampai bila-bila. Sekali kita berkawan, kita tetap kawan sampai bila-bila! (Rite?). Aku sangat bahagia kawan-kawan. Thanks a lot! Buat geng-geng kamcing yang always celebrate birthday geng-geng kita (zahid, nisah, la)..aku tahu kekangan kita kali ni adalah E.X.A.M. Hihi. Kalau tak, dah lama kan kita serang SATE KAJANG beramai-ramai. Kan? Hee~

P/S : Only spend 20 minutes for blogging. Caye tak? Agagaga ;p

4 comments:

Misz SeroJa said...

haha
tis time x smpat pk nak wt surprise time bzday ko..
sbb kekangan adalah EXAM..;p
tp x pelah...
dah bnyak kjutan kan??
kalo tmbah kitowang kang sakit jantung plak..;p
neway just wait n c..;p

YaNNa'87 said...

rasa dihargai kn....

Anonymous said...

waaa. bestnye anda. kagum2. jeles2. hehe. sorry dpt wish kat sms je. faktor ksihatan membuatkan insan yg lemah ini kurg aktif. hehe.

anyway, nanti bile2 jmpe, borak2 ye. gembira melihat anda ceria. goodluck exam~~

:poppy takmau exam:

::SizuKa:: said...

misz seroja : haha..luruh jantung saye...ekeke..~

Yana : ya ya..rasa dihargai sangat! heee..syg kwn2~

poppy : tq poppy..sy pun gembira tgk anda sudah makin sihat..hee..~ goodluck exam juga~

Related Posts with Thumbnails