:::ORANG-ORANG MANIS:::

Monday, October 26, 2009

::Tuah Badan::

Salam,

sumber

Berita yang tersiar pada 23 Oktober 2009 lepas benar-benar menarik perhatian aku. Kisah seorang perempuan yang bersalin dalam pesawat Air Asia. Yang seronoknya, dia dapat penerbangan percuma ke semua destinasi seumur hidup sebagai tanda penghargaan dari Air Asia. Waa...seronok gila la! Kalau la aku dapat..aish..tiap-tiap bulan melancong agaknya. (^_^).

P/S : 1 paper already gone..4 more paper left! Chaiyok! Semangat! Semangat!

9 comments:

Misz SeroJa said...

tp kan...
ko rasa betol ke...
kalo tiap3 bulan dye nak melancong..
xkan free kot..
kalo betol,bestnya..huhu

Anonymous said...

aik. nape tanda penghargaan lak? bukannya die wat pape. die la yg kena bg penghargan kt air asia. sape nk smbut bayi lagi, nak bersihkan tempat die bersalin tu lagi.. ha

:poppy tertanya2:

Misz SeroJa said...

wahai poppy..
watlah blog..;p

::SizuKa:: said...

misz seroja : wallahualam la betul ke tak..kena tanya tuan badan..hee..~
memang seronok betul tambah-tambah buat kaki jalan macam aku ni..haha~

poppy : Ni sejarah baru buat Air Asia. itu pasal dia bagi penghargaan. Mungkin nanti kalau ada sejarah kedua..dia dah tak bagi kot. hohoo~

Fakhrul Islami said...

hebat betui cik sizuka ni... tgh2 exam bleh update... haha...

::SizuKa:: said...

fakhrus : hee..itulah saya..tgh exam pon gedik nak update blog kan..haah..baru lepas 1 paper ptg td..lusa ada lg..exam kali ni gapnya ok la..so, bleh la spend time nak blogging kejap..yg penting,tahu nak manage masa utk study dan blogging..lepas asar tak elok study, so petang2 cenggini saya online la sekejap..hee~

Anonymous said...

misz seroja

waaa. sesungguhnya, saya tergolong dlm golongan org yg malas.. kuikuikui. so, lagi prefer nak menyemak.. takpe kan cik sizuka? ngee

*tertanya2 nape disuruh wat blog*

:poppy tabah:

Fathiadha said...

emmm... sbenrnya kalau ikutkan (law), memg Air Asia terpaksa tanggung ibu dan anak tersebut, sehingga anak tersebut berusia 18thn... kelebihannya cuma 1, segala perbelanjaan yg melibatkan bayi terpulang pada air asia.. mcm anak tu jd anak angkat Air Asia la...

so sbb tu syrikat kapal terbang tak nk bg org yg mengandung 7bln n ke atas nek kapal terbang, sbb dia kena tanggung semuanya kalau berlaku kelahiran bayi dlm pesawat...

tapi....org awam, kalau yg dah tau mngandung, mesti nk nek jugak pesawat sbb kalau terberanak dlm tu, boleh dpt tajaan sehingga anaknya dewasa... waw!!

......

::SizuKa:: said...

Fathi : eh..really?? oo...never know before this..agaga..maklumlah, saya bukan budak law..huhu..ooo..tapi apsal lak kes ni minah ni dpt naik flight even dia dah sarat pregnant..erm..tuah badan dia la kot kan...tetiba beranak dlm flight..huhu~

Related Posts with Thumbnails