:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, October 4, 2009

::Program Jelajah IPT Utara 2009::

Salam,

Rindu sunggoh nak online. Agaga. Baru 3 hari tak dapat online, dah kecoh kecoh. Hoho. By the way, last week aku berkesempatan pergi JELAJAH UUM and USM bersama geng-geng Sekretriat Rakan Muda (SRMUKM). Alhamdulillah..perjalanan pergi dan balik semuanya selamat. And i got something new! New friends, knowledge and of course an experience! Ohoo..that's great. (^_^).

Pengalaman kat UUM melihat aksi para wanita bermain futsal betul-betul mengejutkan aku. Terkesima kot tengok diorang main. Bermacam-macam fesyen rambut ada bila tengok mereka mula beraksi dalam court. Ohho. Ganas jugak oo. Takpela. Abaikan. Next, kebetulan di UUM sedang berlangsung hari konvokesyen. So, sempatlah juga merayau rayau di sekitar pesta konvo UUM. Overall, rasanya UKM punya pesta konvo lagi menarik. ohhoo~

On the way nak ke USM, sempat juga singgah di Padang Besar. Macam-macam rasa nak beli. Ohh, mujur tak tergoda sangat dengan segala jenis macam barang yang dijual kat situ. Tapi, agak best jugak la bershopping di Padang Besar. Berpeluh-peluh mencari BELACAN PERLIS kat situ. Tapi, satu kedai pon takde jual. uhh~

Next day, lain pula ceritanya di USM. Rumah tetamu yang disediakan sangatlah best dan selesa. Thanks to SRMUSM coz bawa pihak SRMUKM meninjau ninjau kawasan di sekitar USM. Yang menariknya, kat USM ni ada tasik biawak, muzium dan kera takde pulak nak bertenggek kat situ. Ohho. Aman dan tenteram dari gangguan kera. (^_^)

Ok lah, tak nak cerita panjang-panjang. Jom layan some of pictures here.


[ kolam renang UUM ]

[ depan rumah tamu USM]


[ geng jejak kasih..ohho..small world!]


[ mereka suka buat chicken google..saya pula suka meniru! ]

The coming soon programmes are :

-->>Tournament bowling
-->>Aktiviti ke Gunung Jerai
-->>Jejak si Belalai

Ouh..ikutkan hati, semuanya nak join. Tapi, exam lagi 21 hari tau! Aiyo..tak sedar diri. Studylah cepat..ahhhaaaa~

P/S : Sorry to Zahid. Tak dapat nak p your open house today. Konfem makan sedap sedap kan?!

14 comments:

iemaaznan said...

cik jiha...jlm jauh ang nuh...

syahbandar87 said...

bestnye..dah lme x join program2 cani.huhu

zeiDa said...

xpe..hehe
ko kan ada hal..
pebenda jejak si belalai??

zeiDa said...

xpe..hehe
ko kan ada hal..
pebenda jejak si belalai??

KITTERMINT said...

awat tak jelajah mai utp? hehehe

CaHaya said...

gha, unimap x g???
sgt jeles...
bestnyeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrr.......
RINDU kwn2 kt USM n kt UUM...!
hee~ cam ade jek kn...=P

Anonymous said...

hoho. ku nampak BELACAN PERLIS diberi penegasan di situ. minta maaf wahai bonda ku! wuwuwu.

akibat peristiwa laa-aku-ade-adik-rupanya, ku hadiahkan baju ayam comel tu pada beliau. hihi

p/s: bila hang nak demo penyedut air baru hang?

:poppy penat:

::SizuKa:: said...

iema : tak cukup jauh lagi tu ima..hehe...kot la terFLy ke paris ke..jauh sunggo berjalan tu..hihi..

syahbandar87 : memang best! really great!

zeida : owh..jejak sibelalai tu nnt p masuk hutan..nak join? jom!

::SizuKa:: said...

azrin : azrin habaq lambat..kalau tak ,dah lama jelajah ke sana...hahahahaha

kak wani : UNIMAP tak p pulak..ekeke..kak wani tak yah rindu budak2 sana...UKM sudah cukop..hihi..

poppy : ahhhhahahha...gulik2 aku gelak baca komen ko cik kak...tadi aku nmpk ada org pakai baju ayam monster mcm ila beli tu..kelakar je..hahah

penyedut?? ohoo...sok pon boleyh buat demo..agagag~ (konfem kena gelak kaw2 nanti)

Fakhrul Islami said...

merata-rata dah cik jiha ni pg... jelez ni... :p

::SizuKa:: said...

fakhrus : hehe...mn de merata rata..1 malaysia pon tak habis round lagi...oversea pun tak terjejak lagi ha...harapkan pulau pinang tu je yg over-sea...agaga...~

teringin sgt nak p jepun..sponsored kan aku bley?? ohooo~

Fakhrul Islami said...

sponsore g jepun? haha... bankrap le aku... haha... ko datang sni bleh le aku bawak g jalan2... haha... mai sini cpat haha...

::SizuKa:: said...

fakhrus : mcm la jepun tu sebelah ukm je.hihi..tunggu la...ada rezki mesti aku sampai sana...b4 hg grade la...hahha..jgn buat2 tak kenai lak bila aku smpi sana...hohoh~

Fathi Adha said...

saya lupe nk buat post ni....
tak pe lah, nanti ada masa nk buat jugak....hahahahaha

Related Posts with Thumbnails