:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, October 9, 2009

::Tak Paham Betul::

Salam,

Apa beza menyibuk hal orang lain (busy body) dan mengambil berat orang lain ?

Ada beza ke?

Kang kalau niat kita nak ambil berat pasal orang tu, orang kata kita nak nyibuk hal dia lak.

Tapi, bila kita buat tak tau je, kata kita ni tak nak ambil tau kisah dia plak.

Paling geram bila ada orang yang tak tau apa-apa pon pasal kisah sebenar, tapi nyibuk nak tau hal kita. Sempat kutuk-kutuk lagi tu. Pantang oo! Mau luku ja rasa. Tapi takpe. Sabar je. Allah tahu segalanya yang berlaku. OUhh~

P/S : Mana nak cari rubik 5x5? Penat dah aih melilau sana sini mencari.

12 comments:

Anonymous said...

luku je! luku je! hiyah!!

wuu.. aku suke nyibuk hal ko~
*tetibe terasa*

:poppy menghasut:

tedy guard said...

sape yg buat ko tensen2 neh?
huhu

Fakhrul Islami said...

try carik kat jepun cik sizuka mana tau jumpak... hehe... :p

syahbandar87 said...

bizi body bila orng yg x knl pun kte duk sibok nk tau itu ini halnye.sdngkn tiada kaitn pun nga dia.bizi bodi jgk nk tau sesuatu yg spttnye kte x perlu tau..klu just tnye khbrnye,dh mkn blum,ok x hr ni bkn bizi body namanye.tu namanya ambil berat.tp lau asyk nk tau bnda yg lbh dan yg krng yg ada pd diri seseorng bleh la dikatakan bizi body..cnthnye asyk duk tnye hensem x suamnya,kaya ke x dia,rajin ke x dia ni,anak orang berada ke dll

::SizuKa:: said...

poppy : ko bukan nyibuk..tapi ambil berat..tempat curahan kasih sayang aku katakan...wakakakakk~

memang rasa nak luku je weyhh...aishh~

::SizuKa:: said...

tedy : adalah...sorg hamba Allah tu..dahla tak kenal aku sgt, tapi nak nyibuk2 hal aku..siap kutuk2 lagi...terguriss oooo~

::SizuKa:: said...

fakhrus : nak suh aku p jepun le tu...uhuu~

pe kata tolong aku carikan kat sana..hg kan bos aku paling baik...wakaka..tlong cari n beli la...jgn tlong cari je...hihi~

klu tak nyusahkan lee...~

::SizuKa:: said...

syahbandar87: ahha..betul2...betul jugak tuu..org tak kenal nak nyibuk hal kita mmg BUSYBODy namanya..geram betol la..mau luku ja nih~ kita tak sibuk hal dia, dia lak nak sibuk hal kita..aishh~

Fakhrul Islami said...

sile2... nihon e youkosou (selamat datang ke Jepun) :p

::SizuKa:: said...

fakhrus : InsyaAllah...dalam masa terdekat ni (dalam mimpi) jawabnyer...agaga...insyaAllah ada rezeki mesti sampai ke sana one day nanti...heee~

CaHaya said...

P/S: "kat toys r us ade jual rubuik 5x5," kata adik kak wani.

urm.
terasalah.
sbb kak wani suke nyibuk. lalala~
heheh.
tp kat insan2 yg kak wani care jelah.
=)

::SizuKa:: said...

kak wani : erk? terasa..kak wani kenal gha..nak nyibuk pun takpe aih..hee...kak wani kan sunggo excited nak tau pasal budak unimap tu je kan..hahaa...~


erk..jauh bebeno...~

Related Posts with Thumbnails