:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, November 10, 2009

::Blushing muka i::

Salam,

Alhamdulillah. Akhirnya, tamat sudah exam untuk sem ni. Sem 5. Syukran. Ada yang boleh jawab, ada yang hantam. Biasalah, adat exam. Thanks to kawan-kawan yang rajin membantu study sesama sepanjang study week. Harap-harap semua usaha kita diberkati olehNya. Result? Tunggu dan lihatlah. T.A.W.A.K.A.L kepadaNya. (^_^)

Dah lama tak online. Means, dah lama jugak aku tak jenguk blog kawan-kawan. Macam-macam cerita ada. Kelmarin, aku singgah makan di BB Tomyam Bangi. Tempat ni famous among students UKM. Di sana je, aku lihat berlonggok-longgok budak UKM yang satu batch dengan aku terutamanya budak silat gayung Malaysia. Terasa macam gathering budak-budak silat pulak. Hehe.

suka tengok awan masa study. Leka!

Lepas makan, of course la kena bayar kan. Insiden yang memalukan aku je masa ni. Mak pesan, kalau tak tau, kita kena tanya. Pepatah pun ada cakap kalau malu bertanya, sesat jalan. Aku berpegang teguh la konon pada pepatah itu dan dengar cakap mak aku. Dengan muka konfiden, aku pergi ke kaunter dan kelihatan seorang lelaki tough sedang berdiri di luar kaunter. Aku mati-mati bajet dia adalah cashier. Siap aku bertanya lagi :

" Dah boleh bayar sekarang ke?"

Dia sekadar tersenyum dan buat muka seposen. Aku tanya lagi :

" Erk..saya nak bayar sekarang ni cik.."

Dia buat muka selamba pulak dan sengih macam kerang busuk, then keluar la suara garau beliau :

"Saya pun nak bayar jugak ni"

Ler..cis. Kan dah malu! Ouh..blushing muka saya tau Mr X~

P/S : Orang lain pulun balik umah awal-awal, tapi aku sebaliknya. Pelik kah?

6 comments:

ber_uwang said...

ala apa nak malu ..sizuka kan cute... selambe aje la..


selamat bercuti..

Misz SeroJa said...

wakakakka..
kalo aku mesti muka dah x berdarah dah kot..
seyez malu..hee
xpela..
pngalaman i2 best kan..
nanti ko ingat msti ko gelak3 kembali..;p

Fakhrul Islami said...

yes... lain kali buat lagi... haha... :p

Fathi Adha said...

wah...haha... betul.....kate ber_uwang

tapi tak pe la, pengalaman... :)

p/s : sayer pun tak balik lg...mybe lagi lewat dr org len....

Cikgu Adham said...

salam.. heh heh tahniah la heh heh

::SizuKa:: said...

Ber_uwang : He..malu jugak ler...smpi merah-merah muka i...hehe...tq uncle!~

MIsz Seroja : Ya ya..kenangan terindah d BB tomyam..agagag~

Fakhrus : baiklah..but, this time let it be ur turn oke...;p

FAthi : pengalaman yang cukup memalukan saya...hee~


Cikgu Adham : Cikgu suka said...TAHNIAH ya...hihihi~

Related Posts with Thumbnails