:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, November 12, 2009

::Jangan Pernah Beri 'H'::

Salam,

'H' stands for HARAPAN. Senang cerita, HARAPAN dalam PERCINTAAN.

Jangan Pernah Beri HARAPAN pada orang if kita tak bersedia untuk itu. Sebab kesannya nanti akan memburukkan diri kita juga. Dulu pernah TERberi HARAPAN pada orang, tapi at last TERcepat sedar. Even niat kita bukan untuk itu, tapi KELAKUAN kita mungkin menampakkan seolah-olah kita memberi HARAPAN pada orang. Kalau kita niat untuk main-mainkan perasaan seseorang, lupakan je la. Hati orang yang kita mainkan itu pasti pedih terluka macam kena siat-siat dengan pisau lipat dua kupang. Bukan main kepalang. Hanya Tuhan yang tahu. Sebab aku pernah rasa sebegitu.

P/S : Pening kepala bila cakap pasal hati dan perasaan. Alahai~

6 comments:

Fakhrul Islami said...

cik jiha... Di beri Harapan ke MEMberi? :p hehe...

::SizuKa:: said...

both happened in my life...dugaan...buat kita lebih matang....pelajari dari kesilapan lampau..~

Cikgu Adham said...

salam..
pengalaman mematangkan kita.. heh heh..

::SizuKa:: said...

Cikgu Adham :

beetul tu cikgu. Pengalaman mematangkan kita. ;)

Misz SeroJa said...

betul..
tp kadang2 kita x sedar kita TERBERI harapan..:p

nisah said...

x payah cakap kne pisau 2 kupang...
kene jentik sikit pn dah sakit tau...
huhuhuhu...

Related Posts with Thumbnails