:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, November 6, 2009

::Polis 'Sayang' Saya::

Salam,

Selasa lepas, aku pergi pasar malam kat Bangi shell. Gara-gara mau cari rubik. 550pm. Jalan sesak. Standard la kan. Time orang balik kerja. Tapi ni sesak luar biasa. Sebab ada road-block. Aishh! Lain kali buatlah road-block time lain. Tak sesuai langsung buat time ni. Bertambah sesak lagi ada. Aku pun jadi kecut perut mau selit selit tepi kereta ni. Tengah mencelah kereta ni, tak tau la napa aku ni gatal pergi mencelah kiri sekali. Kalau duk tengah, mungkin tak kena tahan. Ni kes macam p serah diri ja mau kena tahan.

Ok la. Polis/ JPJ (not sure) tahan aku. Dia minta lesen and roadtax. Leceh betul sebab kena buka seat pulak. Roadtax pun letak bawah seat, sapa suruh kan. Em..lepas cek roadtax, ambil lesen pulak. Tengah belek lesen tu, aku usha je orang lain yang kena tahan. Ada yang lepas, ada yang tak. Tiba-tiba orang tu tanya :

"Cuba awak senyum sikit.."

Ish. Bakpo le nak suh aku senyum lak. Aku pun senyum la dalam keadaan terpaksa sambil pening-pening lalat. Then :

"haa..baru sama muka awak dengan dalam lesen ni"

Cis. Dalam hati, aku dah gelak-gelak dah. Haha. Apa la orang tu. Itu gambar lama la. Masa aku Form 4. Memanglah terlebih ceria sikit. Renyeh sampai ke telinga. Agaga~





My Rubics Collection..luv it!!(walaupun beli kat pasar malam ja)

P/S : Sejak dapat lesen lagi, polis suka tahan aku. Leceh sunggo~
P/P/S : 1 more paper to go. Killer. Uh. Cuak!

15 comments:

Nurul Ain said...

wah banyaknye!!ni buat nk beli gak ni even xth main..haha..

(^.^)

Cikgu Adham said...

salam..

hah hah hah, mantap.. tahniah...

Misz SeroJa said...

haha
nape x ckp cmni..
kna bayar kalo nak sy snyum..hee
;p

ber_uwang said...

uncle pon nak tengok sizuka senyum.. manis nampak kan.. kan ,,,kan

Fathi Adha said...

haha... pak cik polis/jpj tu nk bt suprise je... :)

cik sizuka men rubik tu... banyaknyer...

::SizuKa:: said...

Ain :

Hee..beli lah ain..cuti nanti boleh belajar nak main..hee~

Cikgu Adham :

Salam...mantap sebab??

Misz Seroja :

Cuak kot muka aku masa dia tanya tu..panik. Tak dapat nak fikir suh bayar..hahaha~

Ber_uwang :

Aiyooo..ni request campur compliment ni...huhu~

Fathi :

Surprise la sangat kan...hohoho..rubik banyak...jom lawan!~ hee~

meo188 said...

hahahahaha... suspen je

Fatin Mazelan said...

polis baru sekali tahan aku sebab lebih had laju....hahaha

ko bwk kete/moto yg dia suspek kot..

Fakhrul Islami said...

teringat citer2 ko kne saman dgn polis dulu haha... skg mkin syg polis plak... :p

Fathi Adha said...

cik sizuka

sah2 la sy kalah... sy men rubik tak penah setel... dah lebih 20 tahun tak reti2 men rubik...

haha

Jard The Great said...

hehe.. polis tgh carik duit raya kot..

::SizuKa:: said...

meo188 : suspen kah? huhu ;p

FATIN : uh..tidak sama sekali la..aku bawa moto yg sah dari segala aspek...;p

Fakhrus : aha..kisah kena saman lagi dasat...sama kes dgn ko la pakcik...huhu~

Fathi : meh nak ajar rubik...hee..suka ajar orang main rubik ni..hihi~..lama2 mesti pandai~

Jard the great : polis cari kerja..;p

Fathi Adha said...

insyaAllah...pandai...

Fakhrul Islami said...

aku kene saman lain citer haha... langgar lampu merah pkl 2 pagi... haha... ko terang2 kne saman haha... :p

::SizuKa:: said...

Fathi : InsyaAllah..kalau mahu belajar sampai pandai, pasti saya akan ajar...yuhuuu~

Fakhrus : YAla..kes aku lagi teruk dari kamu...saya ngaku ni..ngaku...~

Related Posts with Thumbnails