:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, November 3, 2009

::Jelaskan::

Salam,

Lately, ramai yang berkata aku rajin pergi ke library. Struggle. Kaki library la. Agaga. Aku tak marah, cuma nak tergelak. Lantas terkesima. Haha. Mana ada rajin pun weyh. Hakikatnya, aku pergi ke library memang untuk study. Sebab kalau aku duk kat bilik, konfem-konfem aku susah gila nak study. Study boleh, tapi tak masyuk macam kat library. Hee. Nak tau sebab apa?
Sebab :

1. Internet.
2. Katil puteri yang ada tilam ala-ala spring lah kononnya.

Dua benda ni la buat aku jadi malas gila nak study kalau duk kat bilik. Tumpuan kurang. Setengah orang boleh, tapi aku tidak. Hoho. Lebih suka study kat library sebab bila tengok orang study, aku pun pulun gak nak study. But, sometime ada jugak yang bertanya :

" tak ngantuk ke duk kat library? dah la sejuk. ngee~"
" tak bosan ke duk kat library? dahla orang ramai sejak minggu exam ni, tak bising ke?"

Hee. Jawapan aku :

--> Kalau ngantuk, pergilah baca paper cepat-cepat. Tak pon, p tengok tv.
-->Bosan? Bosan wujud pada aku bila mood aku dah pudar. Means, bila dah masuk Asar, memang aku dah bosan and tak boleh concentrate.
-->Bising? Ada jugak la bising tu. Normal. Jeling je sikit, nanti mesti mereka diam. Haha.

Pendek kata, aku lebih suka study kat library daripada study kat bilik. Cuma sometime je teraligh sebab tengok orang sana sini kat library tu. Huhu. So, lepas ni janganlah kata aku ni rajin gila study, ulat buku la..hee. Bukan marah, tapi takut dengan kata-kata itu sebab aku bukanlah seperti yang anda katakan. Hee~ **PEACE**

P/S : Berusaha nak kumpul koleksi rubik. Waduh! (^_^)

11 comments:

Fakhrul Islami said...

huhu... dah mmg cik sizuka rajin nk buat camne... :p

Fathiadha said...

aku kalau study kt luar blik ak, adalah plihan terbaik... haha.. bilik member2 selalu jd mangsa kaw. study... kt blik, kejap je dpt study...pasti ditarik ke katil.... agaga~

sejak study week, 1st time g ptsl masa yg ko nmpak tu... haha~

Agaga~

Nurul Ain said...

btul2..study kt lib bkn b'mksd kite t'lebih rajin..tp sbb xleh study kt bilik..byk halangan..

tp kalu kita fikir xboleh,mmg xboleh..try fikir boleh plak,mane th bende tu akan boleh..malah lbh baik lg..tu sume mindset..

jgn biarkan fikiran kite menguasai diri kite, mcm sye,t'lebih b'gantung dkt fikiran sye..tu sye langsung xboleh study kt bilik..tp kalu sye fikir sye boleh,mmg sye akan boleh..malah lg baik dr study kt lib..wuwu..

but,depends la..

(^.^)

::SizuKa:: said...

Fakhrus : aiyo..mana ada rajin la...huhu..bukan macam mr fakhrus ni...dia lagi rajin...byk ilmu dia dari saya..bagilah sikit..hee~


fathi : tahu takpe..katil masyuk sangat...cepat je tergerak ke situ kalau study kat bilik..hehe..

aiyo..1st time ka?? dasat gak ni...hee....~

ber_uwang said...

study hard..

::SizuKa:: said...

ain :

hoho...good opinion...maybe jugak mindset..or maybe jugak hobi..haha...ada ka hobi study kat library? agagga...depends on diri sendiri la kan sebenarnya...heee~ (^.^)

Misz SeroJa said...

cik jiha kaki library..agagaga
mau ckp jgak..
ceh,jgn marah yer..
gurau3 di malam hari..;p

bg aku msng2 ada cara stdy msng2..
ada owang yg jns stdy kat library mcm ko,ada owang jnis stdy kat blik mcm aku,ada owang yg jns suka stdy kat umah sendri maksudnya bukan kat kolej..n ada owang stdy kat taman..hee

neway,dependsla kan..
kita taw n knal diri kita cmne..
so x kshla mana3 cara pon..hee
asalkan matlamat untik stdy tercapai..hee
pdulikanlah apa mereka mau kata..;p

Misz SeroJa said...

cik jiha kaki library..agagaga
mau ckp jgak..
ceh,jgn marah yer..
gurau3 di malam hari..;p

bg aku msng2 ada cara stdy msng2..
ada owang yg jns stdy kat library mcm ko,ada owang jnis stdy kat blik mcm aku,ada owang yg jns suka stdy kat umah sendri maksudnya bukan kat kolej..n ada owang stdy kat taman..hee

neway,dependsla kan..
kita taw n knal diri kita cmne..
so x kshla mana3 cara pon..hee
asalkan matlamat untik stdy tercapai..hee
pdulikanlah apa mereka mau kata..;p

Cikgu Adham said...

salam.. heh heh ya ke... cikgu masa kt U plak x la jenis suka ke library... satu yg best (tak tau la perlu dibanggakan ke tak).. sepanjang 4 tahun belajar di UPSI cikgu x pernah pinjam buku di library heh heh heh heh.. xtau la kenapa... tp still grad dgn pointer 3.5 above

Fakhrul Islami said...

hoho... blaja rajin2 sampai Jepun le cik jiha huhu... ilmu bleh diajarkan tp bleh ke memberi??? huhu... salah konsep nih cik jiha...

::SizuKa:: said...

ber_uwang :

not study hard, but study smart (^_^)

Misz seroja :

tak marahlah cik kak..cuma takut dgn kata2 mcm tu...huhu...yup! dpends on orang la jugak..sape weyh yg suka study kat taman? agaga..mcm best je,....hihihi~

cikgu Adham :

Cikgu gifted kot...ngee...hbs tu,tesis refer buku kat mn if tak g library? hee..anyway, congrates dpt pointer above 3.5..konfem top ni kat UPSI dulu.;)

Fakhrus :

erk..bukan mcm tu mksud sy ya wahai mr fakhrus...bukan memberi, tapi ajarkan...hii...(silap type je tu smlm)..hihi~

klu degree aku di malaysia, mungkin phD di Jepun..mungkin kan? hee...(ada rezki dpt la aku smbung study di sana ;) )

Related Posts with Thumbnails