:::ORANG-ORANG MANIS:::

Wednesday, December 23, 2009

::Pulun Perah Otak!::

Salam,

Sem ni merupakan sem akhir aku di pusat pengajian ini. Means, wajib buat tesis (Kajian Ilmiah) untuk grade. Seronok ke? Uh. So far, aku tak tau nak buat pasal apa. Still in blur. Sepatutnya 1st week ni dah start cari bahan sana sini. Aku ni tajuk pun takde lagi. Hampeh + hampa nyer. Hoo~


Macam mana nak buat tesis yang menarik? Yang buat orang rasa tertarik-tarik nak baca? Buat orang rasa excited nak tahu tentang tesis kita? Buat orang rasa nak baca sejuta kali? Uh. Penat.

Apsal aku takde idea lagi ni..Ya Allah..berilah aku petunjukMu..wahai otak..cepatlah bergerak!!

P/S : 7 lecturer bakal mengajar subjek SEJARAH DAN FALSAFAH DALAM SAINS MATEMATIK for this sem. Hebat bukan? Bertuah kami ini.! (^_^)

11 comments:

Fakhrul Islami said...

salam...
baru perasan ad entry baru huhu...
buat pasal kaitan antara rubik dgn math. mesti mantap, huhu... anda kan mantap dengan kedua-dua subjek ini... ;p hehe...

Nurul Ain said...

hebat2..b'tuah kite..wuwu..

(^.^)

Misz SeroJa said...

aku pon xda tajuk ag 4 tesis..
LP jugak x decide ag..huu

CaHaya said...

yg ari tu kak wani cdg tu?

ber_uwang said...

semoga berjaya

Fathi Adha said...

lps ni duk pusat mane plak??

brape byk pages utk tesis???

sy pun dah start buat latihan ilmiah...

semoga berjaya....

::SizuKa:: said...

Fakhrul : salam, i got the idea before..but, as what i said, there is nothing to explore about rubic anymore...aishh...ke aku yg malas berfikir...huuu..(alasan je kan) ;p

Nurul Ain : bertuah dengan bersebab..hehe...there is no FINAL...itu lg bahagia kot!~

misz seroja : LP ak rs nak amek keusahawanan la...hiii~

Cahaya : pasal marin tu? hee...tak tau bahan ada ke tak pasal tu. Dr Ghafur suh cari bahan dulu pe pun..

UNcle : tq~

Fathi : lepas ni sambung master or kerja. Antara dua. hehe..pages paling minimum 32..same goes to you...good luck for tesis!

Fathi Adha said...

sizuka:

rasanya nk keja dlu... tp hati teringin nk smbung bljr... sbb bljr ni stu yg best...

wah sikitnye pages... itu bru bab 1 kiteorg...haha..

maksimun bape pages??

::SizuKa:: said...

Fathi : ya..belajar ni seronok, tapi ada kalanya memeningkan..hehe..

maksimum tak sure lak...but, what i know is minimum pages is 32...huk2...budak math x reti tulis panjang2 macam budak FSSk..huhuhu~

Fathi Adha said...

bestnyer... tak perlu tulis panjang...
mcm kiteorg ni terpaksa menulis 100 pages utk tesis..

kalau nk siapkan 30 pages (dlm 1 bab) pun dah tak tahan....bagaimana nk siapkan 4 bab???? huhu

anyway gud luck utk cik sizuka..

::SizuKa:: said...

Fathi : aiyooo...huhuhu...dasat2...ni memang kena pulun perah otak betul-betul ni..hehhe...anyway, good luck too~

Related Posts with Thumbnails