:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, January 23, 2010

::Antara Dua::

Salam,


People say " SILENT IS BETTER".


So, if ada problems dengan kawan rapat..

S.I.L.E.N.T

or

T.E.R.U.S T.E.R.A.N.G?

P/S : Cukup tak suka bila orang tuduh tanpa sebab. Bercelaru + keliru!

13 comments:

Fakhrul Islami said...

salam...
semakin hari semakin rajin meng'update'. tup2... skali lagi bukak blog ni dah ada 2 post... blog ku juga bersawang seketika, bz tak ingat dunia... doakan agar Allah meringakan beban aku, beserta diberikan kesabaran yang teguh... huhu... sangat-sangat berat beban yang ditanggung... adeh...

RoSe_ViOleTE said...

sizuka manis....
rasenye baik berterus terang..
pekjah dh kene...sbb silent la, pekjah hilang kwn...

sedih bila mengenangkannya, tapi, pahit itu mesti ditelan...

:)

::SizuKa:: said...

Fakhrul :

salam..
semakin hari, semakin ada dugaan yang berlaku..hehe..
kau busy watpekah? nampak ym asyik on je. semoga Allah ringankan bebanmu. busy jangan lupa makan dan jaga kesihatan sama. ;)

::SizuKa:: said...

Pekjah :

hm..thanks for telling. susah nak face if one of them are egoistic rite? i just hope everything will be fine.

pak long said...

salam....
rasa tak tergamak nak cakap terus terang....
diam seribu bahasa....
memendam dalam diam

::SizuKa:: said...

Pak Long :


I think kalau slow talk is ok rather than terus terang tahap terang terang. aa. memendam dalam diam mungkin boleh robek hati yang makin lama akan terhakis. erk. wa..tatau la bahasa apa pakai ni. thanks pak long for your opinon..;)

Fathi Adha said...

silent...tak kan selesaikan masalah..

terus-terang kena ada cara yg betul...jgn terjah dan jgn ckp secara keterlaluan..

p/s: cepatnya update blog...tgk2 dah ada 2 post baru..

MentaRi MaLaM said...

to cik sizuka :
bg cik mentari.. silent is always the best.. huhu.. biarlah dia nak pg or whatever, one day dia akan tau kebenaran...

itu pendapat saya yang ego serta malas nak ckp byk bila da kena tuduh..

::SizuKa:: said...

Fathi :

thanks fathi. erk, cepat ke? hoho. mungkin sebab saudara busy kot. sebab tu rasa cepat blog ni terupdate. ;p

Mentari Malam :

erm. silent. silent. silent. thanks akak teen..~

Misz SeroJa said...

better terus terang n bersemuka..;p

nisah said...

better berterus-terang...
senang...
masalah pn cepat selesai wlpn hati bakal terguris...
sbb kadang kala kita salah faham je ngan kwn kt 2...
benda kecik je...
tp sbb x berterus terang kt jd mcm perang besar ngan kwn kt 2...

Fakhrul Islami said...

ym je on, gunenye tak pn huhu...

::SizuKa:: said...

Misz Seroja : aku rasa macam tu jugak. tapi, sometimes ada yang egoistic. buat rasa malas nak layan terus terang.

NIsah : sependapat!~

FAkhrul Islami : o, erk. ym bila perlu. =)

Related Posts with Thumbnails