:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, January 9, 2010

::oh, Mr F!::

Salam,

Selasa lepas, rajin betul pergi pasar malam even sorang-sorang. Teringin nak makan oren punya pasal, sumanya aku redah. Jem pun jem la. Jangan terlanggar kereta orang sudah. Maklumlah, aku kan fobia sikit bab-bab ni. Mujur cuaca baik petang tu. Sampai gak hajat aku nak makan oren.

Dengan tak semena-mena, aku rajin meredah lautan manusia untuk ke bahagian sayur-sayuran. Lantas, ternampak TIMUN. Bajet nak beli sebatang je. Sebab nak segarkan mata (konon-kononnya la). Sekarang mata aku macam tak bermaya je tengok. Terlebih tidur rasanya. Huhu. Pakcik sebelah aku beli hampir sedozen. Buka kedai makan kot. Lantaklah. Sebiji pun akak tu jual je.

Esok paginya, dah berniat nak letak atas mata. Tapi tak sempat. Lepas aku potong timun, baru aku teringat yang aku kena pergi fakulti untuk berjumpa dengan penyelia tesis. Lantas, aku letakkan je hirisan timun tadi dalam bekas berisi air. Bajet untuk bagi tahan lama.

A few days later, baru aku teringat pasal timun tu. Haha. Kalut je cari bekas tu dan bila buka. Akhirnya......................

cantik bukan? ya. padan muka aku.

Serius aku lupa. So, jawabnya buang dalam tong sampah je. Sebab dah kuar buih-buih and bau pun semacam je. Dahla aku silap potong. Sebab potong tebal-tebal. Haha. Hajat nak bagi mata segar akhirnya berkecai cenggitu je. Kalau ada orang mau sponsor aku ke SPA, kan best. Hihi.

P/S : Semalam nampak pemuda berbaju hitam kat Alamanda. Ingatkan sape, rupanya FARID KAMIL. Segak imej beliau sekarang! ;)

20 comments:

nisah said...

kalu ko letak hirisan yg 2 mmg makin segar la mata ko...
hehehe...

^_s::a::s::a_^ said...

few days baru sdr akn kewujudn timun rendaman itu??

erkkk.... anda sungguh bzy nmpknyew...huhuhu

atau ada STMD (short term memory disease)??

::SizuKa:: said...

Nisah : pura-pura segar la nampaknya ;p

SASA : a'ah, few days! teruk bukan? Bukan bz, tapi STMD and tak perasan. sedangkan bekas tu ada je atas meja study aku ni. haha.

Misz SeroJa said...

wah..farid kamil??
x snap gambar kah???

::SizuKa:: said...

zedia : tak snap pun. dia rush mau ke cinema. aku nmpk dia turun escalator je. hihi. tapi, macho giler la! dia dah shave. sebab tu nmpk comel! hak2~

Misz SeroJa said...

so apa kaitan ngn mr f??

::SizuKa:: said...

MIsz seroja :

erk. tau x sape Mr F? erk. Mr Farid Kamil la. Takkan lah Mr F**Y or Mr F**L*N or takkanlah Mr F***H**S or takkanlah Mr F***H pulak kan. he..ramai pulak aku letak nama mereka. haha~

pak long said...

salam..
kalau dah jadik cam tu..buat tapai tak leh ker...hehehehe

Fathi Adha said...

emmm.. dah buang ekr timun tu??
ingatkan cik sizuka makan... maklumlah, bajet bawah paras bahaya skrg nie..

::SizuKa:: said...

Pak Long : salam. saya tak makan tapai. huhu. lagipon, mana ada tapai diperbuat drpd timun. ;p

::SizuKa:: said...

Fathi : haha..ya. mendalam tu maknanya. bajet bawah paras bahaya. ekeke. ya ya. sudah buang bah. busuk kot. bau macam asid pe tah. terasa macam buat eksperimen sendiri pulak. hihi .;p

Fathi Adha said...

emmm.. eloknya cmpurkan sikit garam dlm timun tu... pastu kacau sampai sebati..baru lah power...

kalau mkn, kompon kena tempah toilet seharian...

::SizuKa:: said...

Fathi : erk..mujur takde garam dalam bilik k9B104 ni..huhuhu~

ber_uwang said...

pak cik lagi handsome dari parit kamil

si buta warna said...

yg berlendir adlh terbaik!

TARANTULAHuruHARArey said...

len kali amalkan makan kismis.. insyaallah xlupa..

::SizuKa:: said...

uncle : huhu. iya. uncle hensem dari farid kamil. sikit je. tak banyak. heeeee~

sibutawarna : erk!

tarantula : baiklah. stok kismis dah habis. tak beli-beli lagi,. tunggu tarantula bagi satu guni. ;p

Firol said...
This comment has been removed by the author.
Firol said...

masa baca tajuk ...dah terangkat dah kening....baca terus layu huhhhh

timun tu patut try dulu letak..mana tau bersinar mata

::SizuKa:: said...

Firol : haha..sorry la. tajuk tu refer tu farid kamil actualy ;p

erk. timun tu dah tak elok. kang mata i pulak rosak yeuw..~ hiii ;p

Related Posts with Thumbnails