:::ORANG-ORANG MANIS:::

Monday, January 11, 2010

::Pening ok!::

Salam,

Minggu ni dah masuk minggu ke 4 perkuliahan..
Setiap hari pergi fakulti, sume cakap pasal TESIS, SUPERVISOR. Ouh..
Tiap-tiap last sem memang macam ni ke perangai student yang tengah pening dengan tesis masing-masing..erk.
Ke student Math batch ni yang aneh sikit..erk.
Aku tak tau la..

Yang aku tau..
Hari ni aku berjaya solve the new rubic! Haha. Gila la kalau addicted dengan rubic ni. Semalam my friend hadiahkan rubik baru. The one that i never had before. Seriously i like!



atas : all my rubic collections
kiri (hitam putih ): my friend bagi.
kanan : on the way untuk dimiliki. Haha.

Penyelia suruh aku baca journal dan fahamkan dulu. Lepas tu, buat summary dan tunjuk pada beliau. Masalahnya aku dah baca journal, tapi tak faham gak. Bukan tak faham bahasa dia, tapi tak faham kenapa ini berlaku, kenapa itu perlu berlaku. Kira tak faham jugak la tu kan. Cis. Apa la nak jadi dengan aku ni. Dalam hati risau bukan main. Tapi gila duk blogging dan main rubic! Ouhh~

Nak susun ayat untuk kajian ilmiah ni pun terkial-kial. Pening. Bila aku baca balik ayat aku, aku pun nak tergelak. Plus, tak faham sikit-sikit. Ouh. Aku rindu cikgu BM aku dulu-dulu. Cikgu Latifah, Cikgu Hapipah, Cikgu Jamilah, Cikgu Phuziah dan Cikgu Zainurin. Kalau la salah seorang antara mereka ini ada di sisiku sekarang..Boleh tolong aku perbaiki ayat-ayat aku ni..hmm.

P/S : Dah malas nak ambil tahu pasal duit JPA. Makan hati tau sem ni!

19 comments:

Jard The Great said...

ajar aku main rubik!

SiLv3R said...

sy ade 1 rubik je, 3x3, tu pun x siap2.. hoaaaa...

iemaaznan said...

makin hustler lah anda jiha..
bla nk ajar aku..~~;))

Fakhrul Islami said...

salam...
macam2 jenis rubik ade... huhu... dah master habih le ni...

::SizuKa:: said...

Jard The Great :

sure can! insyaALLAH..;)

SILVER :

hee. takpe. berusaha bagi siap. pasti bisa! ;)

::SizuKa:: said...

iema :

bila hg nak jumpa aku nih? haa...itu persoalannya. hihi. nanti kita jumpa, aku ajar. dun worry dear ;)

Fakhrul Islami :

salam..ouh. takdelah master sangat. sekadar isi masa lapang ja. tatau la napa aku jadi makin addicted dgn rubik! ingatkan dah nak bosan dah..huhu. rupanya makin addicted pulak. yeuuww~

Misz SeroJa said...

aku pon da pnt dgr bila g fak..
cnfrm akan ada perkataan tesis n sv..huu

neway congrates dapat solve..;p

::SizuKa:: said...

Misz Seroja :

tahu takpe..bilalah fasa ini akan berakhir. tak sabar untuk katakan "alhamdulilah, tesis saya berjalan dengan lancar sekali". wah wah wah~

berangan sekali. ouh, bout dat. arigato. masa kelas ISU tadi TERdapat solve. ;)

ber_uwang said...

sian anak uncle tak de duit..uncle tak beruwang nak kasi...

si buta warna said...

jgn pening2.

Fathi Adha said...

apa tajuk latihan ilmiah yang awk buat??

dah bgus kalau ada permulaan.

::SizuKa:: said...

Uncle :

huhu. masih boleh survive. dun worry uncle. ;)

si buta warna :

kalau boleh, aku pun tak nak pening ;p

Fathi :

tajuknya? hee..rahsia la dulu. macam kelakar pun ada tajuk ni. tapi, as my sv said, dia kata boleh, so go on je. nanti bila dah siap, i tell you. hohoho~

TAraNtuLAH said...

leh tanya member2 lain pe.
bdak2 kos len yng lebih familiar dengan kajian ilmiah..

nizamsani said...

wah.hebat.
pernah cuba.
tak reti la main rubic ni.

::SizuKa:: said...

Tarantulah :

kawan sekos jua pening. yang lain, tak tanya pulak. banyak tanya senior je..

Nizam :

try lagi. mesti pandai nanti. =)

nisah said...

hidup aku skrang ni hanya dipenuhi nga nama sv aku n darcy je...

::SizuKa:: said...

Nisah : darcy darcy darcy..sv sv sv..ouh! going crazy.....~

Fakhrul Islami said...

itu maknanya anda akan jadi master agaknya tak lama lagi... bleh le tak lama lagi panggil cik SIZUKA THe MASTER of Rubic... ada ape2 msalah rubic je tny cik sizuka haha... ;p

::SizuKa:: said...

Fakhrul Islami :

aiyoo..cuak ni dengan kata-kata budak ni. huhu. eh, aku pakai main je. mana ada master. just for run. hihi..=)

Related Posts with Thumbnails