:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, February 27, 2010

::5 Insan Bertuah Pilihan Hatiku::

Salam,

Disebabkan satu tugasan telah siap pada hari ini, maka aku dengan semangatnya nak jawab tag dari Pak Long Sifu. Ekeke. Dah lama tak kena tag oo. Syok juga main tag walaupun macam budak-budak pun ada sebenarnya. Hihi. Whatever, janji aku happy! =)



1. MAKANAN
-->> Ketam masak lemak cili api, gulai pisang, sambal belacan, gulai nyok-nyok...fuhh...semua tibai ( yang halal sahaja). Tolak kayu, batu, besi ja.

2. BAHAN BACAAN
-->> Blog orang lain. Something yang bagi faedah buat aku. Novel? Dah lama gila tak layan. ;p

3. RANCANGAN TV
-->> Dah lama tak tengok tv. erk. tatau cita apa yang best sekarang ni. dulu masa cuti, layan cita NA O MEI. Sekarang tatau dah jadi apa cita tu. Dah lama tak follow.

4. KEPERIBADIAN 
-->> Muslimah yang bertudung. Periang dan adakalanya 'moody' bila angin tak baik datang menjengah sekali sekala.

5. HOBI
-->> Melancong, pergi pulau, blogging.

6. IMPIAN/ HAJAT DI HATI
-->> Sama macam Pak Long Sifu. Nak p Mekah. Senang dapat kerja kelak, dapat balas jasa mak, dipermudahkan jodoh (suami yang baik + hensem, anak yang sihat + comel). Pendek kata, bahagia SEUMUR HIDUP bersama orang-orang tersayang! ;)

Ok. Sekarang dengan riang hatinya, aku nak tag 5 insan bertuah pilihan hatiku. Ekeke : )

-->> Cik Tinta Hati
-->> Cik Nisah Yahaya
-->> Ummi
-->> Cik Nurul Ain
-->> Cik S.A.S.A

 Mereka dipilih berdasarkan kekerapan mengupdate blog dan mereka semua perempuan. Aku malas nak tag lelaki sebab aku tau lelaki kebanyakannya malas nak jawab tag except PakLOngSifu. Ekeke. So, for them yang ditag, jangan lupa jawab ok! Penawar di kala stress dengan kerja menimbun. Haha. Cool girls! ;)

P/S : Nantikan entry yang akan datang. Aku pun nervous nak tunggu entry akan datang. Haha. Segalanya akan terjawab esok. ;)

20 comments:

u.m.syuhada said...

ayaarkkk..x pnah kna tag.hehe.nnti ummi jawab ye.thanks.=)

pak long said...

slam buat sizuka...
hang memang klas....jawapan mantob...gua tabik sama lu....terliuq nak makan kari ikan nyoq-nyoq...

Nurul Ain said...

thanks kerana pilih ain sebagai insan bertuah pilihan hati cik sizuka..hehe..

nmpknye sye tergolong dlm golongan kerap update bl0g ni..

tag akan dijawab..

(^.^)

::SizuKa:: said...

Ummi :

hehe.. orait. sebab tu sizuka tag ummi. hehe ;)

::SizuKa:: said...

Pak LOng :

salam buat pak long..
gulai ikan nyok-nyok memang sedap..tambah-tambah kalau rempah giling...umppphhh!!! marvelous!:)

::SizuKa:: said...

Nurul Ain :

hehe...welcome...i'm waiting ur answer. ;)

nisah said...

huhuhu...
aku sudah jwab tag ko...
lgpn aku mmg tgh bosan tahap max...

Misz SeroJa said...

walaupon aku bukan laki tapi aku malas juga mau jawab tag..ekeke
neway nanti aku jawab k..;p

Misz SeroJa said...

walaupon aku bukan laki tapi aku malas juga mau jawab tag..ekeke
neway nanti aku jawab k..;p

poppy said...

nape tak tag aku? wiwiwiwiwi

Nurul Ain said...

done..(^.^)

deus X machina said...

Selamat aku tak kena
erk888

^_s::a::s::a_^ said...

aku sll update blog kew??
mane ade...skrg dh jrg r..
sbb byk sgt bnde nk merapu+mengadu lau update tyme2 cmni..huhu
nanti ak jwb k...

fiD said...

ubi kayu tolak kew?huhuhuhuh....

papepon, aku xkena sebab aku laki,hahha

Fathi Adha said...

tag ni satu perkara yg tak beberapa suka utk kena...sbb nk tak nak kena jugak jawab tag tu.

huhu..

p/s: nasib baek tak kena...lalala~

::SizuKa:: said...

Nisah : Good. ;)

MIsz Seroja :

erk. macam keterpaksaan je tu.. agaga~

::SizuKa:: said...

Poppy :

erk. nak ku tag di fesbuk kah? heee~

Nurul Ain :

good..cepat dan tangkas! ;)

deus :

ko laki, bukan pompuan. sebab tu tak kena. ;p

::SizuKa:: said...

Sasa :

mengikut analisis aku, ko di antara insan yang rajin jua update blog. hehe..ok. jawab jangan tak jawab ;) ...haha. (cam paksa plak)

fID :

Ubi kayu lagi aku telan. haha. nasib kau paham. bagus! ;)

FAthi :

Ok. kalau gitu, next time kita tak yah tag si fathi. hehe. dah dia tak suka kan..hehe..tapi kalau bagi blog award mau? heheheh ;)

Fathi Adha said...

sy ni klu kena tag, pasti tak kan tag org len slps tu..hiihi

kalau bg arward...mesti mau.. (hehe)

::SizuKa:: said...

Fathi :

hohoho...mahu saja ya award. hihihi ;)

Related Posts with Thumbnails