:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, February 28, 2010

::Percubaan Pertama::

Salam,

Seperti yang dijanjikan dalam entry sebelum ini, aku sangat nervous untuk menceritakan sesuatu dalam entry kali ini. Haha. Pagi tadi, aku telah menyertai Pertandingan Rubik's Cube anjuran Fakulti Ekonomi dan Perniagaan yang diadakan di Dewan Anuwar Mahmud (DAM). Wahh..begitulah nervous hati ini walaupun aku hanya sekadar suka-suka untuk join game ni. Tidak menaruh harapan langsung untuk menang. Jauh sama sekali untuk merebut takhta juara kerna aku tahu masih ramai lagi di luar sana yang hebat gila dalam menyelesaikan rubik dengan begitu pantas sekali. Teruja i tau tengok peserta lain tadi. Haha. Nak dijadikan cerita, aku hanya layak ke pusingan ke-3 sahaja. Berbeza dengan kedua-dua rakan aku yang berjaya mara hingga ke pusingan ke-4. Tahniah kepada Famy dan Syik. Korang berjaya dapat top 10 gitu. Wahhh~


Di sini, aku cuma upload 2 video untuk korang tengok. Jom layan. =)

video


video

Amacam? Hoho. Seriusly, boleh dikatakan setiap peserta memang berkebolehan solve rubik 3x3. Tapi, perasaan gugup, nervous, gementar gila dan psiko dengan kehebatan peserta lain membuatkan ada je step yang tersalah atau pergerakan rubik tidak smooth. Ada je yang tersekat. Huhu. Juara rubik tahun ni mencatatkan masa terpantas berbanding tahun lepas, iaitu 36 saat. Apapun, pengalaman menyertai pertandingan rubik cukup menggembirakan aku walaupun hanya mendapat sekeping sijil. Ekeke. ;)

P/S : Habis main rubik, terus pergi Bukit Jalil. Hoho. Tired tapi best! ;)

22 comments:

Fathi Adha said...

waahhh...

sy masih tak reti men rubik...huhu

anyway tahniah krn berani mencuba..
tingkatkan usaha.. "practice make perfect"

:)

Misz SeroJa said...

cet..
bukan nak bg taw..
kalo x leyla aku g usha..
cis

::SizuKa:: said...

Fathi :

ya. arigato. seronok playing rubics! ;)

::SizuKa:: said...

Misz Seroja :

hahaha...ni yang aku nak gelak besar ni. haha..fuhh..selamat ko tak tau. ekekke..aku tak nak ko tengok aku lawan. nanti aku lagi nervous. haha. ;)

poppy said...

wah wah wah~
sangat penuh aktiviti anda harini.
gi sure heboh ea.. ngan sape?

*ku suka jaga tepi kain org*

Nurul Ain said...

wah, beshnye tgk korang main..

(^.^)

nisah said...

papepn tahniah buat anda...
anda berani mencuba...
hehhehehe...

pak long said...

salam buat sizuka...
pak long tak pandai main yg ni...anak memang teror la...selalu jer dia ajak lawan..manjang kalah...

Kyuubi_85 said...

rubik tu apa eh? huhu

aku takleh view la video tu...intrnt problem...sian kan..

anyway, anda telah kena tag.. cek kat sini

kalau rajin, jwb la ya.. :D

Fakhrul Islami said...

salam...
laju juga hg solve rubik tu. ak tak hafal2 lagi ni step2 dia... kepala duk hafal rumus.. :p

Khairi Aswad said...

superb!

::SizuKa:: said...

Poppy :

dengan 2 orang manusia ;)

Ain :

memang best. tambah-tambah kalau dapat pecah rekod. haha ;)

Nisah :

arigato ;)

::SizuKa:: said...

Pak LOng :

salam buat pak long..
ya..kanak-kanak lagi laju main. ada yang main lagi cepat dari saya. huhu..memang bagus main rubik untuk kanak-kanak. menjana minda ;)
nanti suruh anak pak long ajar ayahnya main...heheh..(isi masa lapang)

::SizuKa:: said...

Kyuubi_85 :

erk. kena tag? alamak..rubik is sejenis benda yang mempunyai pelbagai bentuk dan boleh dipusing-pusing mengikut kalernya supaya sama. menarik! nanti ku jawab tag itu..insyaAllah~

::SizuKa:: said...

Fakhrul :

practise makes perfect..berlatih banyak kali, sure nanti hg boleh buat lagi laju dari aku....hehe..:0

Aswad :

;) :)

CaHaya said...

cik sizuka.
cik cahaya nak cakap perkara sama yang cik seroja cakap.

cis cis cis.
awat x habaq.
kalau tak boleh cik cahaya singgah.
dahlah hari ahad cik cahaya tak tahu nak buat apa sampaikan tiba2 tersampai mid sengsorang.(kepoh jep nak cakap part g mid sengsorang tu).
Tapi tapi tapi, tahniah sebab u have the guts to join. at least ada pengalaman mencuba, kan?
cik cahaya xsempat nak study rubik lagi.
=P

Firol said...

main rubik memang best..yang merekakan permainan ni pun memang jenius.

rekod terbaik selesaikan 3




Jam

::SizuKa:: said...

cahaya :

erk erk..sorry coz tak gtaw. ingatkan orang tu sibuk p dating. takmo la kacau. hehehhe ;)

erk, g mid sorang2? waa..kaki jalan juga ya cik cahaya ni...hehe..

::SizuKa:: said...

Firol :

3 JAM? really? erk. lupa nak kaji pasal asal usul rubik ni. tau main je. memang best! ;)

Fathi Adha said...

firol:

ok la tu rekod tu...

rekod ak "gempak" la...



"tak siap lg" huhu

F I T said...

senang ke nak selesaikan rubik cube tu? saya kalau satu side je bleh a hehe pening kepala a nak belajar kat tenet ni..adoii

Tahukah Korang Yamaha Akan Mengeluarkan Yamaha Lagenda Generasi Baru Yang Lebih Gempak Dari Linkin' Park!

::SizuKa:: said...

F I T :
senang if tahu cara. kalau tak tau cara nak settle, memang rasa susah. hehe..

Related Posts with Thumbnails